Pronat qumësht Bricjapi përfitojnë


Qumësht dhie - një produkt që ekziston në planetin tonë që nga kohra të lashta. Mit i lashtë grek është edhe në qoftë se një dhi të vogël të tajitur Zeus Amalfeya. Këto të famshëm si Avicena dhe Hipokrati besonte se ajo ndihmon edhe kundër shumë sëmundjeve, veçanërisht në sëmundjet e traktit digjestiv, tuberkulozi, pleqërie. Një famë botërore Akademiku Pavlov quajti këtë produkt të dobishëm "në gjak e bardhë" nga natyra. Azia e Vogël, Evropa Jugore, e Kaukazit - një rajon ku jo larg për mijëra vjet edukuar dhi.
Paraardhësit tanë e dinin se qumësht dhie ka - prona të përfitojnë nga të cilat, shije, vlera ushqyese, nuk mund të krahasohet me asnjë qumësht tjetër.

Djathë dhie është përhapur vetëm nëpërmjet kultit ushqimit të Romës lashtë vendosi atje gjatë sundimit të Çezarit. Pastaj u shpik djathë recetë. Djathë Modern përmirësuar vetëm teknologjinë e përgatitjes dhe ruajtjen e saj. Ndërsa shumë prej nesh përbuzja e përdorin qumështin e pastër dhie për shkak të aromës së saj të veçantë dhe shije, të cilat janë shumë të ndryshme nga lopë. Kjo varet nga ajo që ata kanë ngrënë dhi. Nëse gjatë ditës për t'i dhënë asaj disa mollë ose karrota, llojin e "shpirtit" do të jetë e gjatë. Bricjapi kafshë shumë i zoti, kurrë nuk do të jetë, është e tmerrshme. Në sisë së saj duhet të shikoni me shumë kujdes larë, lyej atë çdo herë pas podoyily, por kjo është një detyrë e njeriut.


Përveç kësaj, dhi pothuajse asnjëherë nuk vuajnë nga tuberkulozi, kështu që rreziku i kontraktimit atë nga kjo sëmundje tinëzare është minimal. Cilat janë përfitimet e qumësht dhie? Interesi në qumësht kozemu kohët e fundit është në rritje, duke pasur parasysh gjendjen e mjedisit, tendenca e shumë njerëzve për të reaksioneve alergjike. Çfarë dimë rreth tij? Shumë pak. Pasakta madje çdo fshatar ka informacion të mos përmendur urban dëgjuar për diçka ... Sipas shumë shkencëtarëve vlera ushqyese të qumështit të dhisë pak të ndryshme nga gjiri, e cila është aq e nevojshme për fëmijët nën një vit. Por nëna ime nuk ka gjithmonë të japë likuid vlefshme lëndë ushqyese pak vajzë.

Ka arsye të ndryshme nuk mund të kuptoj, sëmundjet e nënës, dhe qumësht ndonjëherë jo të pajtueshme njerëzore dhe trupin e fëmijës, për fat të keq, kjo ndodh si kjo. Megjithatë, dallimet ekzistojnë. Bricjapi përmban më pak karbohidratet dhe yndyrnat dhe proteinat më shumë. Në lidhje me lopë, dhi qumësht është më pak i dendur, kështu që, një herë në stomak për të tretet më mirë. Ajo absorbohet shpejt, madje pa biliare. Qumësht dhie përmban shumë vitamina, A, C, K, Ca, Mg, fosfor, kalcium, silic ... Niacin është veçanërisht i dobishëm është fëmija rritet trupi. Cobalt element gjurmë, në mënyrë të përkryer ndihmon trajtimin e leukimi, bronkit kronik veçanërisht.

Prania e carotene (vitaminë A), vitaminë E, coenzyme G në sukses përdoret në kozmetikë. Pronat antioxidant e qumështit të dhisë mund të përdoren në luftën kundër radikaleve të lira (produktet e shkretuara të qelizave të trupit), ajo i jep një efekt rinovimin, mbron trupin nga rrezatimi, shumë sëmundje. Sepse përmbajtjes silic, qumësht dhie ndihmon në diabet. Ky qumësht artikull parandalon sëmundje. Pini këtë qumësht me diabet në mëngjes në një stomak bosh, nuk ndalur trajtimit të rekomanduar. Një person peshon 50 kg është e mjaftueshme - 0,5 litër, 51-90 kg - 1 litër.

Ka raporte të pakonfirmuara se pas 3 muajve të trajtimit mund të jenë ofenduese. Ajo është e dobishme gjithashtu për trajtimin e tuberkulozit, tumoret, gjatë kimioterapia. Ata duhet të jetë një dietë të lartë me proteina. Përfshijnë në dietën e qumështit të dhisë është e dobishme për pacientët me reumatizma, sëmundjet e lëkurës, sëmundje të cholelithiasis ... Të gjitha unë nuk do të numëroj lista është e pafund. Duke studiuar vetitë kimike të qumështit të dhisë, shkencëtarët kanë gjetur se qumësht dhie për bebe mundëson atyre për të sjellë deri në një vit, ndërsa ajo nuk do të vërehet ndonjë anomali në zhvillimin e tyre mendore apo fizike.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme që të dini nëse një fëmijë është mangësi lactose ose alergji ushqimore të qumështit të lopës. Të bindur për përfitimet e ushqimit kalori, disa kompani ushqim për fëmijë filluar të prodhojnë formulë mitur të thata, të bazuar në - qumështi i dhisë natyrore e. Zelanda e Re Kompania "Bybykol" gjithashtu është aplikuar qumësht dhie. Ajo prodhon një përzierje e 'Nennius'. Në Republikën e Mari El nisur një linjë të tërë për prodhimin e bio kos. Në Spanjë ajo është e përgatitur me - akullore! Qumësht dhie - një produkt ekologjikisht miqësore, të dobishme për të gjithë, pa përjashtim, i sëmurë apo i shëndetshëm. Është generall, pronë tonik tolerohet mirë nga organizmi, vazhdon të jetës njerëzore.

Reagimi alergjik është e rrallë, ndoshta vetëm pronat e dëmshme të qumështit të dhisë për konsum njerëzor një produkt i tillë i vlefshëm. E dashura