Lule huzmanyya si të kujdesen për lule


Huzmanyya (Guzman) - shumë i mirë dhe për lule e tij të pazakontë. Huzmanyya takon bromelievyh genus. Një tipar dallues i cili është vend i rrjedh. Disa dekada më parë Huzmanyya mund të gjendet vetëm në serra, si bimë është vendas në klimë tropikale me diell dhe vendi ynë nuk është veçanërisht e përshtatshme për kultivimin. Tani nuk janë të varieteteve të reja që janë të përshtatshme për rritje në ambiente të mbyllura. Juicy, gjethe të ndritshme të gjelbër, lë pak vend ngjajnë zambakëve. Pra, do të edukoj në dritareje tyre Huzmanyya, të bëjë atë sa më shumë hapësirë, kështu që çdo gjeth mund të arrijnë 70 cm në gjatësi.

Huzmanyya lë të formuar një rozetë nga e cila atje veten lule. Ngjyra e lule ndryshon nga portokalli lehta në të kuqe të ndritshme. Lob të mesëm është gjithmonë e bardhë. Shkuarja në një dyqan lulesh, ju pa një mrekulli - lule Huzmanyya dhe vendosi për të blerë atë. Çfarë ju duhet të bëni së pari për t'ju mbjell mbërthyer? Çfarë lule e do kujdes huzmanyya është kjo? Për të filluar, zgjidhni një vend ku do të banojnë në lule tuaj. Si shumë bimë të tjera, ajo nuk i pëlqen të të riorganizohet nga vendi në vend. Për të Huzmanyya ishte komode, atëherë lit vend, por jo rrezet e diellit direkte, ose në gjethe shfaqen njolla të lehta kafe, djegiet.


Lule të blera, nuk nxitojnë atë menjëherë transplantuar në një tenxhere të re, edhe në qoftë se ju nuk më pëlqen të vjetra ose pak shumë e vogël. Dërgo Huzmanyya mësohen me zonat e reja për të përshtatur. Pros lejojë transplantin vetëm dy javë pas blerjes, në mënyrë ideale duhet të kaloj nëpër muaj. Më themelore kur kujdeseni për huzmanyya lule - një temperaturë mbështetje të caktuar. Që nga kjo fabrikë tropikale, përkatësisht, dhe temperatura duhet të jetë të paktën 20-24 gradë. Ky është pragu në të cilën bimë ndjehet mjaft e rehatshme. Megjithatë, në qoftë se gjatë ditëve të nxehta të verës, temperatura ngrihet mbi 26 gradë, përveç ujitjes, bimë duhet të jetë mbulua me ujë në temperaturën e dhomës dhe në asnjë rast të ftohtë.

Në vjeshtë dhe dimër, lëvizin bimore më afër burimit të ngrohjes, por jo më pak se 1,2 metra nga të baterisë. Më shumë përqëndrohet në ujitje Huzmanyya. Ndryshe nga të gjitha ngjyrat e tjera, përveç llojit bromelievyh, ajo nuk është derdhur në tabaka dhe jo direkt në terren, dhe në dalje të saj. Si mund ta di nëse ka lagështi të mjaftueshme për bimët? Kjo mund të mendoj duke shikuar në mes të rrugës. Nëse e sheh ujë, bimë nuk ka nevojë për ujitje, në qoftë se uji nuk është atje, ajo është urgjentisht e nevojshme për ujë. Gyp, që ndodhet në qendër e lule, të jetë e mbushur vazhdimisht me ujë. Uji për ujitje vetëm të marrë temperaturën e dhomës dhe të grupuara vetëm.

Kur për të fekonduar bimore? Zakonisht huzmanyya bëjë pa të ushqyerit, por gjatë lulëzuar pidhoduyete plehrave të saj të zakonshëm universale të përbërë nga azot, fosfor dhe kalium. Për të kryer të saj të nevojshme një herë në çdo dhjetë ditë. Natyrisht, dyqan keni blerë një fabrikë të lulëzuar. Sa ajo do të kënaqem me lulëzim të saj? Periudha blooms Huzmanyya shumë të gjatë lulëzuar bie në fund të saj të gusht, duke filluar nga shtator dhe zgjat deri në fillim të pranverës. Pas lulëzuar, huzmanyya t'ju sjellë një ose më shumë fëmijë. Ata shfaqen në fabrikë amtare nga të gjitha anët. A nuk nxitojnë ato menjëherë shkëputje.

Lini fëmijët e vegjël të rriten, të pjekur, forcat këpusin nga nëna. Kur do tre muaj, largimin e tyre me kujdes nga bima e nënës dhe të vendosur larg një tenxhere të re. Terren për këtë merr përzier, i përbërë prej torfe, tokës, plehrash dhe rërë. Përndryshe kujdes është e njëjtë si për një bimë të rritur. Së pari ju prisni derisa lulëzuar vetëm 2-3 vjet, kështu që të jenë të durueshëm. Një tjetër tipar dallues Huzmanyya duket se pas lulëzuar, bimë vdes dhe në fëmijët fruiting kurrë nuk do të lulëzojë. Kështu që ju mund ta ruani atë vetëm për riprodhim. Këtu ne jemi me ju dhe të flasim për huzmanyya lule si të kujdesen për lule i tha.

Duhet shtuar se centrali nuk ka si drafte, kështu transmetimin në dhomë, provoni, se ajo nuk është era shpërtheu. Siç mund ta shikoni, nuk ka asgjë të vështirë për t'u kujdesur për lule. Por ashensor
gëzim lky dhe kënaqet ai do t'ju japë lulëzim e tyre të pazakontë! Yilia,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!