Candida stomatiti rriturit - trajtim


Candida stomatit apo mëllenjë me gojë - një sëmundje që provokojnë kërpudhave të gjinisë Candida. Fungi të gjinisë janë banorë oportune me gojë. Në rrethana normale, ata nuk tregojnë veten e tyre, por në imunitet të ulët të përgjithshme apo lokale, ata shkaktojnë mëllenjë.
Në thelb është bërë disi i qartë mbi atë se si për të parandaluar sëmundje, por më shumë për këtë në artikullin "të rriturit Candida stomatiti - trajtim". Imuniteti zgavër lokal në të rriturit nën kontrollin e pështymë dhe microflora normale. Droga hormonale, antibiotikët, sëmundjet e gjëndrave të pështymës mund të provokojë candidiasis stomatiti në të rriturit.

Related apo kanë sëmundje, reduktimin e përgjithshëm të sistemit imunitar, duke krijuar kushte për shfaqjen e sëmundjes. Candidiasis mund të ndikojë në gjuhë mukoze, cheeks, mishrat, qoshet e gojës, të kufirit të kuqe e buzët. Kjo mund të ndodhë si një formë e fshehur, dhe me foto mjaft të ndritshme klinike. Kur candidiasis në të rriturit vërejtur arna të bardha në mukozën orale, të cilat janë formuar kur heqjen e dhimbshme, gjakderdhje plagë. E gjithë kjo është e shoqëruar nga një ndjenjë e djegie në gojë, vështirësi gëlltitjes, ndjenjat perverse shije apo të humbjes së ndjeshmërisë shije. Format kronike e infeksioneve maja të ndodhë në kushtet e një sëmundje të tjera (p.sh., diabetit) dhe imunodeficiencave.


Kjo pllakë e bardhë nuk mund të jetë Mukoza orale është e thatë, flushed, holluar. Diagnoza nuk është e vështirë, që nga maja e karakterizuar nga një foto klinike të përshkruar më lartë. Por, përveç që ju mund të keni metoda plotësuese laboratorike. Sot stomatit Candida në gojë në të rriturit mund të trajtohen nga shumë metoda, dhe të gjithë ata për të shkatërruar shkakun e sëmundjes. Gojë mëllenjë mund të ndodhë me shkallë të ndryshme të ashpërsisë. Nëse keni gjetur një formë të butë të candidiasis, ajo mund të përballen me të në shtëpi. Trajtimi i Candida stomatiti Ju duhet së pari të përmirësojnë imunitetin e tyre.

Merrni vitamina, për të luftuar me ftohjet, për të përmirësuar shëndetin e tyre të përgjithshëm. Përveç kësaj, të paguajnë më shumë vëmendje për gojën e tij. Hapi i parë është që të përmirësojë cilësinë e shëndetit oral, kjo ndihmon të shpëtoj i baktereve të dëmshme. * Hiq concoctions ndihmë ndezjen e bimëve, përdorni urtë supë, lisi leh, kuaj rodhe. Këto teas të lehtë për të përgatitur dhe ata vetëm duhet të shpëlarje gojën tuaj të paktën 3 herë në ditë. * Hiq kruarje dhe acarim do të ngrohtë zgjidhje të sode buke. * Për të vrasin bakteret e mbetura mund të përdorni yodynol. Kjo tretësirë ​​ujore të jodit dhe jodur kalium, ka antibacterial efektive dhe aktivitetin antifungal.

Në yodynola një farmaci mund të gjenden ngjyra anilinë. Efektiviteti i tyre është demonstruar eksperimentalisht. Formë e moderuar e Candida stomatiti trajtohen nga përdorimi i drogës antifungal. Në këtë rast, është më mirë për të përdorur drogë, nuk kanë efekte sistemike. Ju mund të përdorni vaj "levorina", "dekamina." Ata duhet të lyej të gjitha zonat e prekura, në disa raste të vështira. Ju mund të përdorni tableta Cheek që kanë pronat antifungal. * Format e rënda të stomatiti Candida, i cili u transferua në laring dhe ezofag trajtuar me drogë antifungal për efekte sistemike.

Një nga më efektive është Fluconazole. Ajo ka një efekt të fuqishëm, pas trajtimit me këtë drogë, maja ndalesa dhe nuk përsëritet. Përveç drogës sistemike antifungal në candidiasis rëndë përshkruajnë komplekset multivitamin dhe përgjithësisht forcon terapi. Gjëja më e rëndësishme në trajtimin mëllenjë është për të parandaluar komplikimet. Candidiasis Nisur shkakton dëm të madh për të trupit dhe trajtimi i saj kërkon më shumë kohë. Nëse e gjeni veten në simptomat e Candida stomatiti dhe mund të shihni një mjek, ju nuk duhet të fillojnë trajtimin vetëm. Konsultoni mjekun tuaj, ai do të ju përshkruajë trajtimin më efikas, dhe mjetet juridike popullore ajo do të kryejnë një rol plotësues.

Julia Ermolenko,