Kalendari i konceptimit të planifikimit të shtatzënisë


Grua i rritur i shëndetshëm mund të bëhet shtatzënë çdo muaj. Koha më e favorshme për këtë - një lirim ditë vezë të pjekur, i quajtur ovulacionit. Por, pesë ditë para saj dhe një ditë pas. Për të shmangur femrat padëshiruar shtatzënisë përdorin metodat moderne kontraceptive janë: kondoma, metodë intrauterine spirale kalendar, hormonet dhe sterilizimi. Metodat moderne kontraceptive janë mjaft të ndryshme. E gjitha varet nga preferencat tuaja, karakteristikat individuale dhe shëndetin. Secila metodë është e ndryshme për Siguri ndryshme përqindje dhe rregullohen individualisht. Për shembull, një grua pas lindjes apo ushqimit me gji aktualisht i përshtatshëm vetëm parandaluar duke përdorur kondomin ose agjentët spermicidal.

Por në artikullin "Konceptimi Kalendari për planifikimin e shtatzënisë" do të donte për të folur për metodën kalendarik, jo si një metodë e parandalimit, por si një mënyrë për të marrë barrë. Sepse mjaft shpesh, ajo është nëpërmjet llogaritjen e ditës mundshme ovulacionit, shumë femra të mbetet shtatzënë dhe japin jetën për fëmijët e tyre! Së bashku me kalendar, përdorin metoda të tjera të tilla si metoda e matjes së basal temperaturën e trupit metodë e ndjekjes ndryshon qafës së mitrës mukozë provë ovulacionit që mund të shtohet në bazë metodë, kalendarik. Metoda kalendar vlen për metoda natyrale të planifikimit familjar, e cila është themeluar nga gjinekologu austriake Hermann Knaus dhe gjinekologu nga Japonia Kyusaku Ohino.


Kjo nuk është projektuar si një metodë e shtatzënisë së padëshiruar (sepse e pabesueshmërisë së saj) si dhe një mënyrë e planifikimit familjar. Por në 1951 ai u emërua Papa XII si metodë e vetme e mundshme e kontracepsionit për besimtarët. Prandaj emri i tij i dytë - "metodë Vatikani". Metoda kalendar bazohet në vijim: spermës mund të jetojnë në trupin e një gruaje për 3 ditë. Kështu, veza mund të pllenohet 2 ditë para ovulacionit ose brenda 2 ditëve pas. Duke ditur këtë mund të bëjë konceptim tuaj kalendarik. Nëse cikli femër zgjat 28 ditë, ovulacioni vjen pas 13 ditësh, dhe 30 ditë nëse është - atëherë 15 ditë.

Plus ju duhet të shtoni 2 ditë para dhe pas tij, në të cilat probabiliteti i marrjes nivel të lartë shtatzënë.
Në metodën kalendarik ka pengesë e saj - pasiguri për shkak të faktit se në përdorimin e saj duhet të jetë e përkryer cikël të rregullt menstrual. Por edhe në gra të shëndetshme shpesh ka dështime të ndryshme që rezultojnë në ndonjëherë ovulacionit nuk ndodh në të gjitha, dhe menstruacioneve nuk fillon në kohë. Prandaj mund të themi se cikli absolutisht e përsosur ka as një grua. Për të llogaritur ditët e rrezikshme, ju ndani numrin e ditëve të ciklit tuaj menstrual për dy - kjo është dita e ovulacionit.

Dhe sot e kësaj dite, shtoni dhe zbres 2 ditë kur gjasat të lartë të marrë shtatzënë. Kjo është, në qoftë se nuk planifikon një shtatzëni, në këto ditë duhet të përdorin metoda pengesë ose të abstenojnë nga seksi. Ovulacionit - një fenomen kur zgavër është pjekuria ovarian oocyte dhe dalja e saj nga tubi fallopian në mitër. Nëse kjo kohë është fekondimi nga spermës, shtatzënia ndodh - nëse jo, ajo vdes dhe është hequr nga trupi e hënës. Gjatë kësaj periudhe, gratë ndjejnë dhimbje të dobët në bark, si dhe të ndryshojë shkarkimin e tyre pamjen vaginale.

Para ovulacionit janë më të bollshme mucous dhe transparent. Dhe gjatë të njëjtës ovulacionit ato mund të përmbajnë streaks e gjakut, duke sugjeruar se gjëndër ia plas dhe vezë e gatshme për fekondim. Pas shkarkimit ovulacionit zhdukën për një ditë, dhe janë të njëjta si ata dikur ishin. Të gjitha këto shenja janë zakonisht shumë subjektive, por gratë vëmendshëm mund shumë mirë të mësuar trupin tuaj dhe ata kurrë nuk humbas një ngjarje të rëndësishme! Është e rëndësishme që trupi çdo grua është unik, dhe që një grua mund të piqen një vezë, dhe në këtë mënyrë një do ovulate në cikël, ndërsa dy të tjerët mund të pjekura vezë për ciklin dhe mbajtur dy ovulacionit.

Përveç kësaj, ditët e ovulacionit mund të zhvendoset pak, kështu që ditët e rrezikshme mund të zgjasë për 5. Kohët e fundit ka pasur deklarata absolutisht sensacionale. Fakti që shkencëtarët amerikanë, duke bërë kërkime të plotë, argumentojnë se si këto ditë nuk ka asnjë tingull në të gjitha! Ata studiuar përbërjen e spermës, dhe tha se ajo është e përbërë nga substanca të veçanta që nxisin pjekuria oocyte dhe ovulacionit përshpejtuar. Këto substanca përfshijnë gjëndër-stimuluese hormon, estradiol dhe hormon luteinizing. Studimet janë kryer në shimpanzetë, të cilat tregojnë fillimin e manifestimeve të jashtme ovulacionit.

Përfundimi i këtyre studimeve mahnitëse - ditë të sigurta dhe të pasigurta gjatë ciklit nuk ekziston fare. Një shtatzëni mund të ndodhë në çdo ditë të caktuar. Është e nevojshme për të besuar deklaratat apo jo të tilla - ajo është e juaja, dhe se metoda kalendari i kontracepcionit është e mirë vetëm në lidhje me metodat e tjera, si dhe një qind për qind i sigurimit nuk siguron. Një shtatzëni planifikimi, kjo është e përshtatshme. Argument për këtë - Përvoja e shumë nënave që kanë përdorur metodën e të dhënave dhe tani me dashuri të rritur fëmijët e tyre! Mary