Infrared ngrohje përfitimet vjen keq, meta


Askush nuk jetojnë qenie nuk mund të jetojnë pa ngrohje. Në njerëz ajo shkakton një mungesë të dridhura, rrit rrezikun e ftohjet, reduktuar efikasitetin. Shpesh temperatura ngrohje qendrore nuk mbështesin sfond dhe ka nevojë për burime shtesë të ngrohjes. Aktualisht shumë të njohura janë ngrohje infra të kuqe. Le të përpiqemi të kuptojmë se si këto burime të ngrohjes, pse ata janë kaq popullore kohët e fundit. Sot në vend, ne do të flas me ju në lidhje Infrared ngrohje, përfitimet vjen keq, meta e këtyre pajisjeve duken. Tea është përfitimi i ngrohje infra të kuqe?

Parim i operimit të aparatit të ngjashme tek veprimi i nxehtësisë natyral diellore. Rrezet e diellit të ngrohtë sipërfaqen e Tokës, dhe prohrivayuchys tokë, i jep të ngrohur hapësirën përreth, ajrin. Njësia jonë në të njëjtin parim nxeh kat, hapësirë ​​mur, duke krijuar një temperaturë të rehatshme shtëpie. Ndryshe nga llojet e tjera të ngrohje, edhe nëse ngrohës infra të kuqe (infra të kuqe) çaktivizoni, hedh në po- dhomë të ngrohtë ende të ruhet për një kohë të gjatë, që nga hapësira mur do të vazhdojë të japë atë. Në fund të fundit, ka kaq rrezet e diellit. Sipas rezultateve të studimeve të shumta për përdorim njerëzor rrezatimi infra të kuqe është i sigurt, pasi ajo nuk përmban rrezatimit UV, ata nuk mund të krahasohet edhe ndaj rrezatimit, valët mikrovalë.


Ata janë këto lloje të rrezatimit kanë të bëjnë asgjë. Është vetëm një formë moderne e ngrohjes, duke lejuar objekte të ngrohtë përreth. Kështu efikasiteti i pajisjeve të tilla është 90%, se shumë. Qartësoni - ky rezultat nuk ka ngrohje të tjera! Kjo do të thotë se pothuajse çdo gjë ajo konsumon dhe i jep atë si nxehtësia.
Disavantazhet pajisje Infrared ngrohje ishin në mëparshme modele disavantazhet. Fakti që instrumenti i parë ishte qëllimi kryesor i ngrohjes zona të mëdha. Ai është i përshtatshëm për të përdorur në stadiume, sallat e koncerteve. Ajo përdoret gjithashtu për të ngrohur ndërtesat e fabrikës, të mbyllura tregjet, hangars.

Në kohën tonë të gjatë më parë shpikur ngrohje infra të kuqe për dhoma ulët të energjisë mënyrë të 8-32 metra katror të pajisur me sensorë dhe të kontrollit të temperaturës samovidklyuchennya në kohë. Ai ishte në një kohë dhe ata kanë një pengesë - mundësinë e duke e çuar në dhomë për të zjarrit rënien e pajisjes. Në ditët e sotme të gjitha modelet kat janë të pajisur me sensorë dhe rënien paaftësi në atë situatë. Shumica e prodhuesit modele obohrvateley IR rekomandon që të rritet në mur, por më tepër në tavan tjetër për ndriçim dhome.
Pra, duke pasur parasysh faktin se puna e instalimit, kostoja kapitale e instalimit të pajisjeve jo esenciale dhe parandalimin e thjeshtë për aplikim pothuajse nuk është e nevojshme, rrezatimi infra të kuqe ka një avantazh të veçantë mbi llojet e tjera të ngrohjes.

ka dëme nga rrezatimi infra të kuqe? Shumë blerës potencial dekurajon parimin e pajisjes, dhe ai nuk e kupton parimin e rrezatimit infra të kuqe. Shumë njerëz të kujtuar pasojat e Çernobilit, dhe më shumë kohët e fundit ka ndodhur aksident në uzinën e energjisë bërthamore në Japoni. Njerëz asociative menduarit jep një sinjal i rrezikut, dhe ata janë ngrohje kujdesshëm infra të kuqe për të dëgjuar se prej tyre është rrezatimi. Le të përpiqen të kuptoj se nëse dëm për shëndetin tonë është një pajisje të tillë. Së pari, le të mos e ngatërruar e rrezatimit infra të kuqe nga X-ray dhe ato që prodhojnë Izotopet radioaktive.

Rrezet infra të kuqe janë të padëmshme, por, sipas mjekëve të shëndetshme, kështu që ata kanë për dekada të tëra që përdoren në mjekësi për të trajtuar Sëmundjet e ndryshme dhe nuk do të heqë dorë më tej. Parimi i operacionit është i bazuar në faktin se trupi i njeriut edhe rrezaton valët e ngrohjes. Efektet e të njëjtën gjatësi vale, perceptuar pozitivisht nga organi, duke ndihmuar njerëzit të përballen me mikroorganizmave patogjene që shkaktojnë sëmundje. Kur ekspozuar ndaj nxehtësisë enët e gjakut zgjerohet, përshpejtimin e rrjedhjes së gjakut, metabolizmin, përshpejton rigjenerimin e indeve. Për shembull, në mjekësinë përdorin rrezet e ngrohjes për të trajtuar djegiet dhe sëmundjeve të ndryshme të lëkurës.

Pra, infra të kuqe ngrohës - zgjidhja më e mirë për ngrohjen e banesës. Përveç kësaj, kur overheated ajrit të thatë, nuk e djeg oksigjen, nëse e pajisur me mbështjellje qeramike dhe në mënyrë aktive duke luftuar me mikrobe të dëmshme vrasin lagësht. Obohrvatel IR mund të përdoret për të gjerë-zonë apo ngrohje vend. Ato ndihmojnë për njerëzit e ngrohta që janë jashtë, të tilla si një belveder kopsht, ballkon, tarracë. Infrared ngrohje janë përdorur në mbrëmje të ftohtë për ngrohje kafene në natyrë. Përfitimi i këtij lloji të ngrohjes në krahasim me të ujit ngrohje convection ose vaj radiatorëve tradicionale që të ngrohur që warms tavan duket atyre, nuk zonë në të cilën individët.

Shih për veten tuaj:

Ju nuk mund të krahasohet rrezet infra të kuqe nga rrezatimi diellor, valët mikrovalë. Kjo është një dritë krejtësisht të ndryshme. Studime të shumta kanë treguar se ngrohje infra të kuqe dhe infra të kuqe nuk po dëmtojnë njerëzit dhe lokalet. Ato nuk përmbajnë rrezatim ultravjollcë, ndryshe nga rrezet e diellit, nuk ka të bëjë me valët e mikrovalë kanë. Megjithatë, disa prodhues të paskrupullt përdorin në substanca të tyre të prodhimit të dëmshme për shëndetin. Në këtë rast, ngrohës ngrohje, ata kanë filluar të zhduket, duke e bërë pajisje të falsifikuara të dëmshme për njerëzit. Prandaj, kur blerja e lexoni me kujdes udhëzimet, kërkoni këtë pyetje në Web për të marrë parasysh të gjitha mangësitë e mundshme të pajisjes.

Nxjerrjen e konkluzioneve nga studimi ynë i vogël i ngrohje infra të kuqe, mund të argumentohet se këto pajisje janë e ardhmja e pajisjeve HVAC dhe përfitim nga ngrohjen ata i qartë. Ata janë të sigurta, të rehatshme dhe funksionale, dhe efikasiteti i pajisjeve të tilla është shumë më e lartë sesa në llojet e tjera të ngrohje. Dhe përparësi kryesore e ngrohje infra të kuqe - efikasitetin e tyre. Svetlana,