Infeksionet e traktit urinar dhe veshkave


Infeksionet e traktit urinar dhe veshkave është depërtimi i baktereve të ndryshme në këto organe dhe zhvillimi i inflamacionit. Kjo sëmundje është proceset më të shpeshta ngjitëse në trupin e njeriut në të gjitha grupmoshat dhe shkaku më i zakonshëm i trajtimit në objektet mjekësore. Çfarë infeksione të shkaktojë inflamacion i veshkave? Shkaqet e infeksioneve të traktit urinar dhe veshkave - është zakonisht bakteret që shkaktojnë sëmundje të traktit urinar të paraqitur nga E. coli (80-90%), Staphylococcus saprofit dhe Proteus. Në një numër shumë më të vogël të rasteve mund të jetë për shkak të Klebsiella, enterobakterie dhe psevdomonad.

Në pacientët me sëmundje të rënda shoqëruese hasur infeksion fungale. Në zhvillimin e inflamacionit të sistemit urinar është një mënyrë fundamentale nga poshtë-lart e patogjenëve nga uretrës ose zonë okolouretralnoy në fshikëz, uretër, legen i veshkave dhe parenchyma. Nuk është një probabilitet shumë më e lartë e infeksionit në gratë për shkak të arsyeve anatomike - uretrës është më e shkurtër sesa tek burrat, të vendosura në afërsi të anusit. Përveç kësaj, sekret i burrave të prostatës ka një efekt antibacterial, e cila është një pengesë për zhvillimin e inflamacionit. Faktorët shtesë që kontribuojnë në kronik Infeksionet janë: * Procesi Shkelja e urinimit; * Reduktimi vetitë mbrojtëse të mukozën e fshikëzës; Rritja e vëllimit të urinës së mbetur; * Prania e gurëve të fshikëzës, organet e huaja; * ndryshimet në përbërjen e urinës; Rritja e presionit në fshikëz.


Ka faktorë ndërlikues rrjedhën e infektimit të sistemit urinar: • Diabeti; • Gjakderdhje nga urina në pacientët më të vjetër se 50 vjet; • Duke marrë drogë që zvogëlojnë funksionin e sistemit imunitar; • sëmundjet sistemike indeve lidhës (lupus sistemik lupus, skleroderma); • Shtatzënia; • Prania e inflamacion të vaginës; • keqformimeve të sistemit urinar; • Dështimi i veshkave (dështimi i veshkave); • Ndërhyrja Urological kirurgjikale apo studime instrumentale në 2 javët e fundit; • sëmundje kronike të mushkërive; • Qëndro në shtëpi pleqsh. Shenjat e infektimit janë të komplikuara: ethe sipër 38S, urinim i pakontrolluar, çrregullime urinim, me kusht që ata janë aty për një javë në një sfond të terapisë me antibiotikë dhe e kombinuar me rritjen e faktorët e mësipërm.


Përveç kësaj, mund të ketë dhimbje ose një ndjenjë e shurdhim në rajonin e mesit në të djathtë apo të majtë. Pakomplikuar gjatë manifestimit të njëjtat simptoma, reduktohet në sfondin e këtij trajtimi. Diagnoza e traktit urinar përfshin ankesat e pacientit, shqyrtimin objektiv (zakonisht me effleurage në anën e pasme zbuloi butësi), ultrazërit të veshkave dhe të traktit urinar (sistemi pyelocaliceal extension gjatë sëmundjes së zgjatur renale), si dhe në vijim analizon : • Analiza klinik i gjakut (leukocytosis shpallur me një formulë zhvendosje të leukociteve, të përshpejtuara ESR); • Urinalysis (leucocyturia, erytrotsyturiya e mundur); • urinë sensibilitet kulturë e mikroorganizmave ndaj antibiotikëve; • Për të sqaruar testet e veshkave zhvlerësimi kryhet special (Reberga, Zimnitskiy).

Trajtimi i infeksioneve të këtij lloji fillon për të sqaruar natyrën e patogjen që shkaktoi sëmundjen, pastaj përshkruesit, duke eliminuar infeksionet e traktit urinar. Në mënyrë tipike, cystitis nuk është një tregues për pranim në spital dhe të trajtohen me antibiotikë seri ambulator ftorhinolonovoho (ciprofloxacin, norfloxacin) ose bashkë-trimoxazole. Në mënyrë tipike, kohëzgjatja e 3-7 ditëve, kurse javë janë të rekomanduara për gratë shtatzëna, me cystitis në meshkuj rifillimi gjatë 2-4 javëve të para pas acarimin e mëparshme, përdorimi i kontraceptivëve pengesë dhe spermicidal. Trajtim pakomplikuar pyelonephritis akute ose kronike të jetë e mundur në një bazë pacient i jashtëm në regjimin e rreptë të pajtueshmërisë e përshkruar nga mjeku juaj.

Penicilinat Used seri nga acidi clavulanic (amoxiclav), cefalosporinat 1-3 brezat fluoroquinolones. Ne rekomandojmë një kurs të 10-14 ditëve. Antibiotikët për infeksion të traktit urinar mund të merren më tej, por nga një mjek. Ku i ndërlikuar Forma të shtrohen në spital pacienti në një spital, ku bëjnë kurs të antibiotikëve terapisë parenterale administruar (intramuskulare, intravenoze), në kombinim me tabletë formë fluoroquinolones, cefalosporinat 3 aminoglycosides gjenerimit. Kohëzgjatja e kursit është e përcaktuar në mënyrë individuale, minimum 2 javë. Në rastin e infeksioneve nozokomiale drogës e zgjedhjes janë të karbapenemet (imipenem).

Infeksionet fungale janë trajtuar drogë antifungal. Përveç terapisë antibiotike është bërë Vjenë lëngun mungesën e përdorur që të përmirësuar microcirculation, antipiretik. Pas trajtimit të kërkuar kontrollin e përsëritur urinës në drejtim të efektivitetit të kursit. Në rastin e sëmundjeve të tillë urolog detyrueshëm konsultimit, nephrologist për shqyrtim të mëtejshëm dhe përcaktimin e terapisë individuale dhe të ndjekin-up. Helen,


Lini ju lutem komentin tuaj poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!