Ilya Ilyich Mechnikov biografi e shkurtër


Ilya Ilyich Mechnikov - shkencëtarët e shkëlqyer, biolog i njohur dhe themelues i embriologjisë, patologji krahasues dhe mikrobiologji, Zoologu i talentuar dhe laureat i çmimit Nobel. Rreth Jo të gjithë ndoshta e dini më shumë në detaje kush është ai ... Kjo është arsyeja pse ne ju them sot se kush ishte në të jetës Ilya Mechnikov, një biografi e shkurtër do të jetë ndihma juaj. Mënyrë krijuese dhe shkencore për figurën e madhe shkencore fillon të Ukrainës, ku në 1845 pranë Kharkovit, ai ka lindur, duke u bërë fëmija i pestë në familje. Edhe si një fëmijë shfaq interes për natyrën e djalit. Stimuluar ndoshta nga mësuesi shërbeu si vëlla madhor, një student mjekësore.

Shkollimi Elia filloi menjëherë me klasën e dytë, por shpejt, duke hedhur subjektet jointeresant, ai u bë i interesuar në shkencat natyrore. Deri në klasën e pestë, ai u bë një anëtar i klubit të shkencës, dhe një vit më vonë u zhvendos librin zakon "The ndërveprimin e forcave natyrore." Hapi i ardhshëm në karrierën e tij akademike ishte shkruar artikuj kritike në tekstet gjeologjisë. Në shkollë Mechnikov ishte një e shpeshta ligjërata e ftuar në Universitetin Kharkovit. Kjo e lejoi atë për të përfunduar se studimet e mëtejshme do të jetë më fitimprurës në Evropë. Pas diplomimit nga shkolla e mesme me nderime, ai shkoi në Gjermani, Universiteti Vyurtsburhskoy.


Por pas një kohë prapa, duke qenë pritjen habitur ftohtë dhe indiferencën, dhe ende shkon në Kharkiv. Ishte gjatë kësaj periudhe Mechnikov takimit të parë me teorinë e Darvinit. Libri i seleksionimit natyror, ai solli nga Franca dhe, pas leximit atë disa herë, shkroi një përmbledhje të disa kritikave. Në 1863, ai njoftoi dëshirën e tij për t'u larguar nga Universiteti Kharkovit. Pra akt çuditshme shpejt të marrë së bashku - zotëruar shpejt të gjithë programin e vet Mechnikov trajnimit dhe të kaluar të gjitha provimet nga jashtë. Vitin tjetër shkencëtar i ri i dedikuar ekspeditë në ishull në Detin e Veriut.

Aty ai studioi shumë forma të kafshëve detare dhe krijon kontakte me shkencëtarët e botës. Me nxitjen e botanist i famshëm Kona Mechnikov shkoi për të punuar në mënyrë të barabartë të famshme zoolog Leuckart. Në studimin e tij, ai tha se Kongresi sukses shkencëtarët në Giessen në 1964. Talent i shkencëtarit të ri nuk ka shkuar pa u vënë re. Thanks NI Pirogov ai mori një bursë dhe me atë mundësi t'i përkushtohej shkencës, duke e lënë kujdesin e të gjallëve. Ilya Ilyich punuar në një laborator Leuckart, duke e bërë disa zbulime të rëndësishme të roundworms jetës, ai më vonë u transferua në Napoli, ku i kushton vetë embriologjinë, duke punuar me Kovalevsky.

Në atë kohë, shkencëtar 22-vjeçari i parë ballafaqohet me një problem me sytë e tij. Kjo dhimbje syri nuk i ka ndaluar që të ndërhyjë në jetën e tij të punës. Rezultatet e këtyre veprave ishin çmim Baer marrë në 1865, dhe mbrojti disertacionin në 1867 në zhvillimin embrional të peshkut dhe butak. Pas marrjes së doktoraturës së tij Mechnikov filloi të jepte mësim në Universitetin e Shën Petersburg. Zhdukur në një qytet të zhurmshme, ai shpesh kaloi kohë me miqtë. Ajo ishte atje që ai u takua me gruan e tij të ardhshme, Lyudmila. Ajo ishte i sëmurë me tuberkuloz, dhe katër vitet e ardhshme pas dasmës, të gjitha të energjisë dhe parave Mechnikov të ishin të padobishëm në luftën e saj kundër sëmundjes.

Pas vdekjes së shkencëtarit gruan e tij ishte shumë e vështirë që të shërohen, dhe probleme vizion nuk janë të lejuar për të shpëtuar me anë të shkencës. Ai u përpoq për të kryer vetëvrasje, por pa dobi. Në 1870 u transferua në Odessa Mechnikov, ku nxënësit lexojnë zoologji. Pesë vjet më vonë, ai përsëri bie në dashuri dhe martohet me student. Ajo ishte më i ri se 13 vitet e tij. Pas një kohe, gruaja e re është tifoide sëmurë dhe Mechnikov dëshpërim dhe frikë të mbetet i ve i vetmuar përsëri paraqet një bakter ethe relapsing. Por mbijetuar bashkëshorti, dhe sëmundje akademik ka prekur pothuajse të dobishme, vizioni i tij është përmirësuar.

Në 1881 Mechnikov dha dorëheqjen. Kjo ishte një lloj proteste kundër represionit politik. Pas të lëvizte në Itali dhe u vendos në Messina, ai vazhdon për të studiuar shkenca dhe shpejt e bën një zbulim që ndryshoi shumë nga pikëpamjet e tij. Duke studiuar larvat yll deti, ai gjeti përhumbur qelizat e quajtura fagociteve him që thithin trupave të huaj. Duke pasur bërë disa studime dhe kryerjen paralelisht me trupin e njeriut, ai zbuloi fenomenin e "fagocitozës
". Ky ishte hapi i parë për të ndërtuar atë teori më vonë koherent të imunitetit. Në 1886, shkencëtar kthehet në Odessa, ku ai kryen hulumtime dhe të kryesuar parë në Rusi stacionin bakteriologjike, e cila është zhvilluar vaksina kundër tërbimit, kolera, antraksit.

Megjithatë, shumë shkencëtarë kritikoi mungesën e edukimit mjekësor, e cila është arsyeja pse ai kishte për të shkuar jashtë vendit përsëri. Për një kohë Ilya Ilyich jetuar në Gjermani, por në 1888, Louis Pasteur ka ndihmuar atë të krijojë një laborator në Paris. Deri në fund të jetës ai ka punuar atje, duke eksploruar dhe urdhërimin teorinë fagocitozën e imunitetit. Ai shkroi shumë. Ajo ishte si artikujve dhe të librave të plota. Ai u përpoq të provojë se njeriu mund të jetojnë shumë më gjatë se ajo ka tani. Ai është shpikësi i kos moderne Mechnikov. Ai besonte se prodhimet e qumështit mund të zgjasin në mënyrë të konsiderueshme jetën. Në 1908, Metchnikoff dhe Ehrlich mori çmimin Nobel për punën e tij mbi imunitetin.

Dhe vitin e ardhshëm, Ilya Ilyich kthye në shtëpi, ku ai vazhdoi punën e tij shkencore pothuajse deri në vdekjen e tij, i cili ndodhi në 1916 pas disa sulmeve të zemrës. Brandy,