Idiopatike Dilated cardiomyopathy shkaqet, simptomat, trajtimi


Idiopatike kardiomatiya dilated (IDKMP) është një sëmundje difuz miokardit i etiologji panjohur që karakterizohet nga përhapje e 4 dhomat e zemrës në shkeljes e funksionit sistolik. Sipas statistikave, çdo vit ka 5-8 raste të reja IDKMP për 100 000 popullsisë. Kjo shifër çdo vit është rritur gradualisht. Cardiomyopathy më e zakonshme idiopatike shpesh në meshkujt e moshës 30 deri në 45 vjet. Sipas disa vlerësimeve, në 1990 përqindja e femrave në mesin e të gjithë pacientëve ishte 85% IDKMP. Shkencëtarët vënë re se anëtarët e cardiomyopathy zezë garë të sëmurë 3 herë më shumë të ngjarë se racat e tjera.

Arsyet për të cilat zhvillimin cardiomyopathy idiopatike Dilated: Aktualisht, madje edhe me teknologjitë e reja që përdoren në mjekësinë moderne, është e vështirë për të përcaktuar shkakun e cardiomyopathy. Shkaqet në fakt të ndryshme dhe mund të jetë shkaktuar nga një sërë faktorësh. Arsyet kryesore që çojnë në cardiomyopathy është një predispozicion gjenetik (trashëgim), bakteret dhe viruset ndikojë në zemër, mungesa e vitaminave B, aritmia dhe sëmundjeve të ndryshme të sistemit endokrin, distrofia muskulare Emery-Dreyfus dhe Duchenne / Becker, një sëmundje autoimune. Përveç kësaj, idiopatike Dilated kardiomatiyu mund të shkaktojnë të pijshëm, droga, helmim të rëndë metalike dhe kimioterapi.


Një e treta e pacientëve IDKMP vini re se manifestimet klinike të sëmundjes u parapri pneumoni, pectoris ose infeksion respirator akut viral. Ky fakt komplikon diagnozën diferenciale të miokardit dhe IDKMP, sidomos në fazat e hershme të sëmundjes. Simptomat tregojnë sëmundje idiopatike cardiomyopathy Dilated Në 80% të rasteve sëmundja zhvillohet gradualisht dhe pa simptoma të shumta. Një dobësi e vogël dhe gulçim mund të ndodhë në fazat e hershme të sëmundjes, por, për fat të keq, shumë nuk i japin rëndësi të këtyre simptomave, duke iu referuar faktit se këto manifestime janë rezultat i, punë të gjatë e vështirë dhe mungesa e pjesës tjetër.

Pas disa muaj, ndoshta vite, simptomat bëhen më të rënda, ka të qarkullimit të gjakut dështim dhe cardiomegaly. Mungesa e qarkullimit sepse clots gjakut të pacientit që janë të "udhëtojnë" nga qarkullimit të gjakut mund të bllokoj enë gjaku. Në 20% të pacientëve me zhvillimin idiopatike dilatative cardiomyopathy mund të jetë akute me shfaqjen e shpejtë të simptomeve. Në këtë rast, disa javë pas fillimit të IDKMP fillon të tregojë simptomat e dështimit të zemrës. Në disa raste IDKMP shfaqet në provim të rastit parandaluese mjekësore kur ajo kthehet cardiomegaly, pavarësisht nga fakti se gjendja e përgjithshme e pacientit ishte i kënaqshëm.

Në këtë rast, simptomat e dështimit të qarkullimit të gjakut fillon të shfaqet shumë më vonë. Aritmi kardiake dhe episode thromboembolic mund të jenë simptomat e para të cardiomyopathy idiopatike. Në çdo pacient, sëmundja shfaqet në mënyra të ndryshme: disa jetojnë, jetën normale të plotë të pasur, shëndet të tjera me kalimin e kohës shumë më të keqe. Forma më i keq i cardiomyopathy idiopatike dilatative të ketë një familje.
Për formularin e familjes IDKMP karakterizohet me fillimin e shpejtë dhe progresion të sëmundjes. Ekipi gjeti histori të rëndësishme mjekësore në të cilën është e sigurt të supozohet familjare cardiomyopathy Dilated: - prani në një familje me më shumë se 1 rast i ri i kardiomiopatisë dilatative; - Rastet e vdekjes së papritur dokumentuar në moshën 35 vjet në mesin e të afërmve të shkallës afërmve 1 e pacientëve me cardiomyopathy dilatative.

Duke iu drejtuar foto zhvilluar klinike të cardiomyopathy idiopatike dilatative mund të karakterizohet nga prania e dështimit të zemrës, cardiomegaly, aritmisë kardiake dhe sindromi tromboembolike. Këtu kemi ekzaminuar vend që është cardiomyopathy idiopatike Dilated, shkakton, simptomat, trajtimi është i pranishëm. Trajtim që përfshin diagnozën e cardiomyopathy idiopatike dilatative Ka tre zona të trajtimit: mjekim, rrjedhin qelizat dhe teknika electrophysiological dhe kirurgjikale. Në fakt - ky trajtim i dështimit kronike të zemrës. Një konsum i rëndësishëm lëngun e kontrollit, diureza, pacienti i punësimit duhet terapi fizike, dietë.

Gjatë trajtimit, alkooli është i ndaluar. Kur trajtimi mjekësor mund të përdoren vetëm Bisoprolol dhe Carvedilol. Pacientët që marrin doza minimale të drogës, gradualisht duke rritur ato në maksimum tolerohet. Shansi i një stimulim të zemrës tre-chambered elektrike (dy elektroda - në ventricles, një në atrium e drejtë), obkutuvannya operacion të muskujve të zemrës rrjetë elastike kornizë, transplantimit të zemrës. Gjithashtu, mjekët përdorin The pompë ndërtuar në zgavrën e majtë ventricular për të lehtësuar punën e saj. Mjekimi me qelizat burimore të aftë për të rimarrë qelizat e humbura të zemrës.

Prognoza e formës idiopatike të sëmundjes - një normë vjetore e vdekshmërisë prej 5-45%. Megjithatë, përparimet në metodat moderne të trajtimit çoi në një rritje në normën e mbijetesës së njerëzve të cilët nuk mund të frymëzojnë besimin në sukseset e reja. Rinat Abdrahimov,