Igromaniya si për të trajtuar simptomat e bixhozit


Igromaniya - një sëmundje trajtim mjaft i vështirë për arsye të cilit se ajo është e varur në lojë, një çrregullim mendor. Në themel patologji është një dëshirë patologjike për lojëra të ndryshme të tilla si klube kazino lojrave, makinat e fatit, lotari, makthi me lojërat kompjuterike dhe kështu me radhë. n. Tipari kryesor i kumarit problemit përsëritet rregullisht marrin pjesë në lojëra mall patologjik për ta. Pa trajtim të duhur sëmundja përparon, e më shumë të komplikuara, pasojat i mbushur sociale. Për shembull, të thyer familjes dhe farefisnisë, është varfëria. Sjellja është lojtarë antisociale, sëmundja mund të kërcejnë në llojet e tjera të varësisë.

Kjo sëmundje mund të shfaqet ose një simptomë e një tjetër çrregullim mendor, të tilla si depresioni, shtetet maniak ndryshme të skizofrenisë. Baza e kësaj sëmundje janë, pathopsychological, arsye biologjike neurochemical.
Për t'ju ndihmuar të kuptoni më mirë se si kumar është shpallur për të trajtuar simptomat e lojërave të fatit, le të flasim për këtë më sot. Simptomet e bixhozit Pas lojtar të tij fatal pasion bëhet jeta e dhimbshme. Ajo shkatërron familjen, marrëdhëniet e dëmtuara me prindërit, miqtë dhe të dashur. Gamers e privuar nga interesi tij të vogël në jetë përveç luajnë. Jeta shpejt fluturon në një gropë, u vendos në zemrën e hidhërim, zemërim dhe dëshpërim.


Por jo duke menduar për këtë njeri, hera e parë duke kërkuar në lojë në kazino apo klikuar automat. Por shumë shpejt pasion, kurajo dhe euforia zëvendësohet nga frikës, shpresës dhe vetmia. Ekzistojnë simptome patologjike në varësi të lojës. Nëse jeni të njohur me të, është koha për alarmin dhe të marrë masa të menjëhershme për të kuruar varësisë. Këtu janë karakteristikat kryesore të lojtarëve patologjike: Lojë absorbon të gjithë mendim. Njeriu kujton lojra kaluara, planet e ardhshme bast. Opinionet janë duke punuar në gjetjen e parave për ndeshjen e ardhshme; Kur luan një person ndjen një çrregullim të fortë mendor vazhdimisht në rritje normë; Kur ju të ndaluar duke luajtur ose kufizimin normë mund të përjetojnë ankth, zemërim, acarim; Një njeri vjen për të luajtur për të "shpëtuar" nga probleme, ankthi, depresioni, ankthi.

Ai përpiqet në mënyrë të shpëtoj nga vetmia ose mbyt jashtë fajin. Duke kërkuar dhe duke bërë përpjekje në çfarëdo kosto, hakmarrje pas humbjes; Mashtron ose mjeku i familjes, duke u përpjekur për të fshehur nevojën e tij të vërtetë në lojë. Heq nga rëndësinë e tij për veten e tyre. Ndoshta në emër të admirimit të tij të kryer vjedhje, falsifikim, përvetësim, për të gjetur paratë për lojë. Kuptuar se mund të humbasin gjithçka (familje, punë, arsim, miqtë, dhe të afërmit) nuk mund të ndalet, vazhdojnë të luajnë çdo ditë. Merr të holla për të gjithë ata që mund të marrë për të paguar borxhet dhe të paguajë humbjet. Gamblers zakonisht merr 4 faza të marrëdhënieve të tyre: 1.

Fitimet Faza. Në këtë fazë personi luan herë pas here, ëndrrat për të fituar. Zakonisht një fillestar nuk do të rrisë normën dhe shpesh fiton, fiton nganjëherë mjaft të mëdha. 2. Faza humbje. Shpesh duke luajtur vetëm, shpesh humbet. Në këtë fazë, një shpesh vjen nga puna që të kenë më shumë kohë për të luajtur. Ajo zë huazoni para, shpesh shuma të mëdha. Nuk mund të paguajnë borxhin. Ai është gënjyer rreth, është vlera e një gur shahu. 3. Faza dëshpërim. Në këtë fazë, reputacioni i personit, zakonisht prishur pashpresë, familjen e shkatërruar, marrëdhëniet e thyera me miqtë dhe familjen. Personi shpesh ndjen keqardhje, por duke u përpjekur të justifikonte veten, duke i shtyrë fajin mbi të tjerët.

Sulmet e tij bezdisshëm panik, por për të përballuar me varësisë ai nuk mund. 4. Faza shprese. Njeriu ndihet e humbni shpresën, duke menduar i tentativave të vrasjeve dhe e bën. Në këtë fazë, problemet e mundshme me zbatimin e ligjit, varësia ndaj alkoolit, ankth dhe simptomat e marrëzi emocionale. Man qytetar sëmundje bixhozit nuk mund të ndaluar humbjen e familjes, miqtë dhe punë. Kjo nuk do të ndalet në rritje të shpejtë e borxhit, shkatërrimin e shëndetit fizik dhe gjendjes mendore. Vetëm lojë është më e dëshirueshme, e nevojshme "të drogës emocional." Nëse një anëtar i familjes bëhet lojtarë në shtëpi me të vmetse zgjidhet fatkeqësia dhe dhembja.

Kjo nuk është edhe se propapdayut gradualisht kursimet në shtëpi dhe gjërat e vlefshme. Në sytë e të afërmve dhe rrugë të zhduket njerëz blizkty. Dhe varësia e saj sjell atë vuajtje. A mund të trajtojë këtë fatkeqësi, ta sjellë atë përsëri në normale? Ekspertët thonë se ju mund të. Si të shërohen nga lojrat e fatit? Kurë sëmundje është shumë më e vështirë se të parandaluar shfaqjen e kumar e problemeve. Nëse jeni të shqetësuar në lidhje me pasionin tuaj, ju mendoni se ju nuk mund të ndalet, menjëherë konsultohuni me një psikolog. Dr. analizuar arsyet që çuan në varësisë. Shpjegoni se çfarë është dhe se si të shpëtoj prej tij.

Gjithashtu kryer trajtim të veçantë psikoterapeutike. Zakonisht, pas sesionit të parë të trajtimit, mall për lojrat e fatit reduktuar dukshëm. Terapist individualisht marr medikamente të nevojshme, të shpjegojë dhe të mësojnë aftësitë e vetë-rregullimit dhe vetë-kontrollit, dhe të kryer terapi familjare. Trajtim bllok lojrave formë gjithëpërfshirës dominant gradualisht indiferencë në lojëra, të rinisë shtetin thyer psikologjike. Svetlana,