Ivan Petrovich Pavlov biografi e shkurtër


Ivan Pavlov u bë i njohur për ne kryesisht si një fiziolog, një shkencëtar i njohur i cili krijoi shkencën e aktivitetit të lartë nervor, e cila ka një vlerë të madhe praktike për shumë shkencave. Ky ilaç, dhe psikologji, dhe fiziologji, dhe edukim, jo ​​vetëm qen Pavlov reagon ndaj rritjes së fluksit të llambë pështymë. Për shërbimet e tij shkencëtar dha Çmimin Nobel dhe emri i tij u quajt disa shkolla, institucione akademike. Librat Pavlova në kohën tonë janë volum mjaft të larta. Ata të cilët nuk janë të njohur me të arriturat e shkencor dhe e di kush është Ivan Petrovich Pavlov, një biografi të shkurtër do të ndihmojë për të korrigjuar këtë lëshim.

Ndriçues lindur ardhshme në Ryazan, biri i një prifti në 1849. Si paraardhësit Pavlov-së ishin "kishtarë" djali kishte për të shkuar në seminar dhe në seminar. Kjo përvojë më vonë ai foli me ngrohtësi. Por aksidentalisht lexuar reflekset libër Sechenov të trurit, Ivan Pavlov lënë studimet e tij në seminar dhe u bë një student në Fakultetin e fizikës dhe matematikës në Shën Petersburg. Pas përfundimit të kursit me nderime, ai mori një diplomë PhD në shkencat natyrore, dhe vendosën të vazhdojnë studimet e tyre në Akademinë Mjekësore-kirurgjikale, me fund të së cilës ai mori një diplomë mjekësore.


Me 1879hodu Ivan Petrovich u bë kreu i laboratorit në klinikë Botkin. Ajo ishte atje që ai filloi studimet e tij të tretjes, të cilat zgjatën më shumë se njëzet vjet. Së shpejti shkencëtar i ri mbrojti tezën e tij dhe u emërua Privat-pedagog në Akademinë. Por oferta nga Heidenhain dhe Karl Ludwig, physiologists shumë të famshëm të punojnë në Leipzig dukej atij më interesante. Pas kthimit pas dy vjet në Rusi, Pavlov vazhduar aktivitetet kërkimore.
Tashmë nga 1890 emri i tij u bë i njohur në qarqet shkencore. Së bashku me udhëheqjen e studimeve fiziologjike në Akademinë Mjekësore Ushtarake, ai gjithashtu drejtoi Departamentin e Fiziologjisë në Institutin e Mjekësisë Eksperimentale.

Shkencëtar kërkimore shkencore filloi të studiojë zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut, por më vonë e nxjerra gjithë përkushtuar veten për studimin e sistemit të tretjes. Nëpërmjet shumë eksperimente mangësive në strukturën e traktit digjestiv u zhduken. Shkencëtari kryesor eksperimental ishin qentë. Pavlov do të kuptojnë mekanizmin e pankreasit, dhe të bëjë testet e nevojshme lëng e saj. Për ta bërë këtë, përmes gjykimit dhe gabim, ai nxori nga pankreasit qen, dhe ka krijuar të ashtuquajturin gyp. Pas hapjes lëng pankreatik doli jashtë dhe ishte i përshtatshëm për studim. Hapi tjetër ishte për të hetuar lëng stomakut.

Shkencëtar ishte në gjendje të bëjë një gyp stomakut më parë askush nuk mund. Tani ju mund të eksplorojnë lëng stomakut, sasinë dhe cilësinë e tij, në varësi të karakteristikave të ushqimit. Pavlov bëri një prezantim në Madrid dhe ai përshkroi piketa kryesore të mësimit të tij. Një vit më vonë, duke shkruar për punën e tij kërkimore shkencore, shkencëtari u nderua me çmimin Nobel në 1904. Gjë tjetër që tërhoqi vëmendjen e shkencëtar, ishte reagimi i sistemit të trupit dhe ndihmon tretjen e ushqimit, duke përfshirë stimujve të jashtëm. Ky ishte hapi i parë në studimin e lidhjeve të kushtëzuara dhe të pakushtëzuara - reflekset. Ishte një fjalë të re në fiziologji.

Të reflekset e sistemit shumë organizma të gjallë. Që njeri ka përvojë më shumë historike - reflekset e tij janë më të pasur dhe më komplekse se në të njëjtat qentë. Nëpërmjet hulumtimit Pavlov ishte e mundur për të gjetur procesin e formimit dhe të kuptojnë parimet bazë të lëvore cerebrale. Besohet se në periudhën post-revolucionare, gjatë "shkatërrimit" Pavlov ishte nën nivelin e varfërisë. Megjithatë, duke qenë një patriot i vendit të tij, ai dha një ofertë joshëse për të kaluar në Suedi për aktivitete të mëtejshme kërkimore me financimin njëqind për qind. Disa studiues besojnë se një shkencëtar nuk kishte asnjë mundësi për të shkuar jashtë vendit, dhe ai ka paraqitur kërkesë për leje për mërgim atë.

Disa kohë më vonë, në 1920, shkencëtarët në fund mori shteti ka premtuar gjatë Institutin, ku ai vazhdoi kërkimin e tij. Sipas hulumtimit me kujdes shikuar tip i fuqisë sovjetike dhe patronazhit përmes këtij shkencëtari ishte në gjendje për të bërë ëndrrën e tij të gjatë në këmbë. Në institucionet e saj janë hapur klinika të pajisura me pajisje të reja, stafi është rritur në mënyrë të vazhdueshme, financimi ishte e bukur. Që nga kjo kohë edhe filloi publikimin e rregullt të punëve Pavlova. Por shkencëtar shëndetësor në vitet e fundit është e dobët. Disa herë pneumoni relaxer, ai dukej i sëmurë, shumë i lodhur dhe përgjithësisht jo shumë mirë vetë ndjerë.

Dhe në 1936, pas një të ftohtë, u kthye në një pneumoni të rregullt, Pavlov vdiq. Ajo mund të jetë droga e sotëm do të dhe e la të sëmundjes, por kur mjekësi ishte ende në një nivel të ulët të zhvillimit. Shkencëtar Vdekja ishte një humbje e madhe për të gjithë botën shkencore. Kontributi Pavlov-së në shkencë nuk mund të mbivlerësohet. Ai ngriti një fiziologji aeroplan dhe psikologji, studimi i tij i aktivitetit të lartë nervor dha të rritet në zhvillimin e shkencave të ndryshme. Emri Ivan Petrovich Pavlov është i njohur për çdo person të arsimuar. Ky prezantim mbi jetën dhe punën e shkencëtarit sheh të përshtaten për të përfunduar, si biografi e shkurtër IP Pavlova

ndriçuar sa duhet. Brandy,