Pamjaftueshmëria qafës së mitrës simptomat Isthmic shtatzënisë qafës së mitrës, trajtim


Pamjaftueshmëri Isthmic-i qafës së mitrës (CIN) - shkaku kryesor i dështimit të fëmijës në tremujorin e dytë. CIN - është hapja e qafës së mitrës, e cila gjatë shtatzënisë konsiderohet si kërcënim për lindjen e hershme abortimi spontan apo të parakohshme. Kjo gjendje patologjike e barinjve mitrës shpesh diagnostikuar në pacientët me dështim përhershme ose nedonashivaniya shtatzënisë. Shkaqet Mekanizmi i këtij shteti të qafës së mitrës është fare e thjeshtë. Fakti se rritja e mitrës fetusit rrit rreth 20 herë, dhe vëllimi i zgavrën është një rritje prej 500 herë. Kjo qafën e mitrës ndjen presion të madh! Nëse ajo është e shëndoshë, ajo zbutur dhe shkurtuar nga fundi i shtatzënisë, se ajo është në gjendje të përballoj përvojë e hidhur.

Nëse në qafë ka disa anomali, zbutjen e saj dhe hapja ndodh shumë më herët, dhe kjo kërcënon rrjedhjet e lëngut amniotik, dështime shumë të hershme dhe të lindjes. Arsyet që mund të shkaktojnë zhvillimin e pamjaftueshmërisë isthmic-të qafës së mitrës, të ndarë në anatomike dhe funksionale. Nga shkaqe anatomike të përfshijnë lëndimet traumatike të origjinave të qafës së mitrës ndryshme - pushimet e marra gjatë punës fetusit të madhe, Obstetrike, suturing pahijshme dhe formimin e plagët përafërt dhe keqformime tjera të lindura të qafës së mitrës, infantilism, rritur shumat e androgens, indeve kongjenitale dysplasia - një arsye funksionale zhvillimi i CIN.


Përveç kësaj, rreziku i pamjaftueshmërisë isthmic-të qafës së mitrës është një përgatitje masiv hormonal të trupit të femrës para në fertilizimi in vitro. Simptomat Identifikoni një gjendje patologjike të qafës së mitrës mund të administrohet vetëm gjatë ekzaminimit gjinekologjik duke përdorur pasqyra ose kërkime manuale, si CIN shpesh asimptomatike. Vetëm në disa raste, një grua shtatzënë mund të ankohen për siklet të lehtë në vaginë, ndjenja e shurdhim në bark, praninë e një sasi të vogël të zgjedhje sanious. Të gjithë siklet duhet të informoni mjekun tuaj, pasi që prania e CIN mund të shkaktojë abortim spontan kollitjes, teshtitjes, nxitje fetusin apo heqjen e objekteve të rënda.

Kur diagnoza "pamjaftueshmëria isthmic-i qafës së mitrës" mjek kryesisht në bazë të historisë, të provimeve dhe kërkimore mjet klinike. Nga historisë (sondazh oral) mjek dini për lëndimet e mëparshme të qafës së mitrës, dështime, lindje të vështira, etj Anketa zbulon ndonjë deformim apo zbutje e hapjes reduktimin e saj patologjike qafën e mitrës. Dyshimi i CIN në një mjeku shtatzënë grua përshkruan studim shtesë duke përdorur ultratinguj. Gjatë këtij studimi përcaktuar madhësinë e qafës, gjendjen e os brendshëm dhe vlerësuar gjendjen e përgjithshme të isthmus e mitrës. Trajtim Trajtimi i pamjaftueshmërisë isthmic-të qafës së mitrës mund të bëhet në dy mënyra - kirurgjikale dhe konservatore si dhe kombinimet e mundshme.

Trajtimi kirurgjik i pamjaftueshmërisë të qafës së mitrës tek gratë shtatzëna është suturing, e cila nuk lejon që të zbulojë zevu brendshme. Ky operacion është kryer më mirë jashtë në 17 javë të shtatzënisë, si duket në këtë fazë të CIN rreziku i gabim është e lartë. Nëse operacioni ishte i suksesshëm dhe pas saj nuk ka ndonjë komplikime, qepje hiqen menjëherë para lindjes së fëmijës, rreth 37 javë. Pas operacionit të përshkruajnë ilaçe që ul tonin e mitrës (hinipral) dhe, kur e treguar, shpenzojnë terapi të hormoneve. Gjatë shtatzënisë, një kusht korrigjim i qafës së mitrës duke përdorur pessaries Trajtimi - një trajtim konservativ për CIN.

Pessary obstetrik shkarkimi është një silikoni ose plastike të ndërtimit, e cila është futur në vaginë gjatë shtatzënisë hershme. Pessary ndihmon reduktuar tendosje në qafë dhe për të mbajtur fetusin në rritje. Hequr atë para lindjes - në 37-38 javë të shtatzënisë. Kjo është një metodë shumë efektive për korrigjimin e qafës së mitrës, e cila është absolutisht e sigurt për gratë shtatzëna dhe fëmijës së palindur. Pra, kemi biseduar në lidhje me atë që është isthmic qafën e mitrës qafës së mitrës pamjaftueshmëri gjatë shtatzënisë, simptomat, trajtimin e shqyrtuar. Më i rëndësishëm në trajtimin e nedosta isthmic-të qafës së mitrës
tnosti - është parandalimi i komplikacioneve.

Në praninë e sëmundjeve të grave shtatzëna duhet të monitorojë me kujdes trupin tuaj, në mënyrë rigoroze të ndjekë të gjitha rekomandimet e mjek obstetër-gjinekologu tuaj dhe të marrë të gjitha medikamentet e që ai emëron. Julia Ermolenko,


Lini%
D1? E ju lutem komentet tuaja më poshtë! Është e rëndësishme të dini opinionin tuaj!