Lartësia dhe pesha e fëmijës-vjeçare sundimit të


Pediatër tona shpesh gabimisht ka vendosur që lartësia e gjirit dhe pesha e fëmijës nuk i përshtatet në kuadrin, standardeve përkatëse. Sa shumë nëna pas vizituar një GP drejtuar në farmaci ose dyqan e bleu përzierje dhe, në këtë mënyrë, duke i privuar fëmijën mbështetjen tuaj imunitar, si edhe shumë avantazhe të tjera që janë duke gji qumësht e tyre.
Ka situata kur ushqime të ngurta futur në dietë kur traktit gastrointestinal nuk është ende e gatshme të pranojë ushqim tjetër përveç qumështit mom. Ju gjithashtu keni dëgjuar klithmat e fëmijë të uritur fqinj, rekomandimi pediatrin nedohodovuvaly cilit? Por çdo gjë mund të ndodhë në jetë.

Pra, ka një arsye për të folur për atë lartësi dhe peshë të sundimit të baby-vjeçare. Kur ushqehen me gji fëmija ka shumë përparësi mbi shishe të foshnjës. Fëmija rritet më shumë besim në veten e tyre dhe aftësitë e tyre, rrallë kanë probleme me dhëmbët dhe kafshoj atë më pranë nënës sime, sepse për një kohë të gjatë ajo ishte vetëm gjatë ditës dhe gjatë natës. Sistemi i zorrëve me ushqime të duhura dhe në kohë plotësuese të futura gradualisht të përshtatur për të, sepse pas çdo ushqimi vakt është e rekomanduar për të dhënë qumësht gjiri dhe, në këtë mënyrë, duket sikur ushqime holluar, lehtësimin e zhvillimit. Është e thjeshtë. Në 1920 - 2000 GG


në mënyrë aktive promovuar ushqyerit artificial të foshnjeve, ajo është e ndërtuar mbi bazën e rregullave të përcaktuara peshën e fëmijës dhe lartësi. Këto rregulla janë marrë si bazë për mjekët e shumë fëmijëve, sidomos pediatër të bënte me shkollën e vjetër. Peshë shishe-baby shtuar mjaft i qëndrueshëm, nuk ka si kur gji. Tabela kryesor në të cilën pediatër janë të dhëna neprohressivnyy si bazë për ushqim korrigjim përbëhej nga më shumë se 30 vjet më parë dhe nuk mund të pasqyrojë zhvillimin e standardeve të tanishme. Për bota po ndryshon shpejt. Si mund një normë fëmijë një dekadë më parë - të jetë normë tani.

Çfarë mund të themi rreth 30 vjet ose më shumë recetë. Ndryshimi mjedis, ushqim, madje edhe moti nuk është ajo që ishte si 10, 20 apo 30 vjet më parë. Çfarë bën fëmijët e pranishëm në zhvillim ndryshe se sa fëmijë në atë kohë. Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka, që nga 2001 është bërë një favor shumë aktive avokat i të ushqyerit natyrore. Që nga viti 2006, standardet e rishikuara dhe të gjitha rregullat, rregulloret tregojnë se peshën dhe lartësinë e foshnjave. Në zhvillimin e tabelave në të cilin llogaritja tani, studim kishte për të marrë pothuajse tetë dhe një gjysmë mijë fëmijë që jetojnë në vende të ndryshme.

Këto studime kanë treguar se një fëmijë nën pesë vjet me ekzistencën standarde normale (në mungesë të sëmundjeve kronike ose të rënda dhe mënyrë jetese të shëndetshme) e bën pothuajse të njëjtën rritje e në peshë. Përveç kësaj, gjatë studimit të lartpërmendur, u zbulua një nga shkaqet kryesore të trashje globale në shumë vende. Standardet në peshë në tabelat e vjetra ishin fryrë nga më shumë se 15 - 20 për qind! Kështu veprimet tuaja. Ju erdhi nga një klinikë lokale në të cilën ju thënë se fëmija ose vice versa gleaning shumë më mori mbi peshë. Kryesisht Krahaso peshë dhe për të rritur fëmijët e tyre në tryezë.

Nëse pesha dhe rritja e fëmijës është në zonën e gjelbër ose të kuqe, atëherë kjo është në rregull. Nëse ju kanë lëvizur në të zezë, që është zonë ekstrem, ju duhet së pari të përpiqen për të gjetur se, ndoshta ajo është një faktor i trashëguar, që është, fëmijët shpesh të fituar peshë ashtu si prindërit e tyre. Ndoshta jo vetëm ju por edhe prindërit tuaj dhe prindërit e tyre në tre muajt e parë të jetës edhe ndërthurje pak peshë ose duke shkuar mbi një kontrast të vogël. Pra, për fëmijë tuaj kjo mund të jetë normë dhe nuk vlen shumë për t'u shqetësuar në lidhje me të. Merrni parasysh të gjithë faktorët. Aktiv ose fëmija juaj apo i shëndetshëm si zhvillim, ndoshta ai vetëm mori nga dhëmbët apo i sëmurë.

Nëse është aktiv dhe ka jo pak a shumë serioze dhe sëmundje të paktën një e ndoshta edhe dy prindërit e zhvilluara në këtë moshë po aq mirë, atëherë kjo është në rregull. Për siguri absolute ekspertët rekomandojnë dhënien e gjirit për t'iu përgjigjur disa pyetjeve. Këtu është një listë e pyetjeve të mostrës: - fëmijë Si aktiv? - A është plotësisht në përputhje me të gjithë zhvillimin e standardeve? - Sa herë në javë bëni ju shkurtojë thonjtë tuaj atij? Në normal - ajo duhet të bëhet të paktën një herë në javë. - Çfarë është lëkurë e një fëmije? Clean, mjaft elastik dhe ka një pamje të shëndetshme? - Cilat janë sytë e një fëmijë nën një vit?

Duhet të jetë i ndritur dhe i pastër. - Toddler shpesh është në një humor të mirë? - Sa shpesh janë periudhat e pushimit dhe aktivitetit? Normalisht, gjatë periudhës aktive të pushimit duhet të ndryshojë. Nëse ju të paktën dy nga këto çështje kanë marrë përgjigje negative, në këtë rast, foshnjat duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të treguar pediatrin lokal. Nëse pediatër qarkut për disa arsye
dhe hulumtim nuk emërohet, ju mund të ftoni profesionist tjetër dhe se ai i kishte shqyrtuar me kujdes fëmijën tuaj dhe, nëse është e nevojshme, të caktojë ose teste dorëzim ose vizita në specialistëve përkatës. Këto çështje janë mjaft të zakonshme, dhe çdo nënë jo veten shoh shenja të shëndetit të fëmijës, por, megjithatë, është e nevojshme nganjëherë për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve të eliminuar besim të tepruar në njohuritë e tyre dhe të mos humbasë fillimin e sëmundjes.

Natalechka,