Njohuri rreth ushqyerjes me gji


Qëndrimi i përbashkët fëmija me nënën menjëherë pas lindjes është tani i zakonshëm. Është e madhe! Pas lindjes - stres jo vetëm për gratë por edhe për fëmijën. Ai vetëm kaluar nëpër kanalin e lindjes së nënës, e bëri një frymë e parë dhe ajo u rindërtua të gjithë trupin. Ju mendoni se është e lehtë? Nëntë muaj foshnja ishte në barkun e nënës së tij, ai ishte atje rehatshme, të ngrohtë dhe komod, asgjë nuk kishte për të menduar. Për më tepër, në qoftë se disa orë para se të nënës së lindjes futur "Promedol" për të lehtësuar peshën e dhimbjes pas lindjes, fëmija letargjik, përgjumur. Dhe kush por personi më i afërt, nëna, tani duhet të jetë me të.

Por situata mund të fshehin shumë "grackat".
Fakti që dija për grua gji mund të mos jetë e mjaftueshme. Në këtë artikull unë do të ju them se çdo nënë duhet të dini për ushqyerjen me gji dhe çfarë detyrat ajo e imponuara. Unë do të mbështeten më shumë në përvojën e tyre profesionale se sa libra dogmës. Vlera e ushqyer me gji për fëmijën dhe amtare • Në ditët e para pas lindjes nga të gjirit nëna alokuar colostrum. Ajo ndryshon në përbërje nga qumështi të pjekur njerëzor. Ka shumë proteina. Është e rëndësishme që fëmija ishte disa pika colostrum ndërsa ajo është ende në sallën e lindjes.


Kjo do të ndihmojë fëmijën tuaj të shpejt rregulloj me kushtet e reja të jetës dhe për t'u dhënë forcë. Aplikimi i duhur i fëmijës për të ndihmuar të bërë mami gjirit. Mos u shqetësoni për atë "Promedol" të marrë qumësht për fëmijën. Doza e saj të vogël. • Është e rëndësishme për të mësuar atë menjëherë në gjoks e duhur. Ai duhet ta kapë dalë dhe pjesë të rajonit peripapillary. Nëse bëhet si duhet, atëherë pas 2-3 gjiri lëvizjet që i bëjnë fëmijë do të bëj një pauzë, dhe ju duhet të dëgjoni se si ai do të bëjë një pije. • Sa kohë Jepni gji të dobishme? E gjitha varet se si fëmija është aktiv dhe nëse ju keni qumësht.

Afati nuk mund të jetë 5 ose 10 minuta. Por në qoftë se një fëmijë të varur në gjoksin e tij për orë të tëra, kjo duhet alarm ju. Të jetë i sigurt për të të treguar stafin. Ata flasin për ushqyerjen me gji për fëmijët, shumë i ri, mësojnë atë që ju nuk e dini. • Dy apo tre ditë para kështu që fëmija nuk mund në mënyrë aktive gjiri gjoks ka të drejtë, ai është i lodhur. Por kujdes ju të jetë. Fëmijë zakonisht duhet të zgjoheni dhe të kërkoni për të ngrënë. Përndryshe, mund të jetë një shenjë e sëmundjes. Nëse ai refuzon për të ngrënë në të gjitha, atëherë mundi alarmin menjëherë, mos prisni një mjek tjetër workaround apo peshon.

Fakti që të sapolindur shpejt përkeqësuar gjendjen e përgjithshme, ndonjëherë ajo vetëm disa orë. • Çdo herë gji para se të ushqyerit e larë me sapun dhe ujë nuk është e nevojshme, vetëm higjienën e përditshme personale. • Ndonjëherë fëmija është i shqetësuar, por jo gjithmonë thotë se ai është i uritur. Ai nuk mund të ndjehen rehat, është e nxehtë apo të ftohtë. Ose ajo lagësht dhe ju vetëm duhet për të ndryshuar pelena porsalindur. • Në ditët e para, nëna ime mund të ndjehen siklet në gjoks pas të ushqyerit dhe gjatë saj, por në fund, në qoftë se fëmija të mësojnë për të siç duhet gjoks ajo duhet të kalojë.

Përndryshe çara dhe të bashkohen infeksion sekondar në këto kushte mund të jetë shumë i lehtë. • Foshnja ditëve të para të jetës mund të humbin rreth 10% të peshës së tyre trupore - kjo është normale. • Së pari, ju do të keni mjaft qumësht të gjirit, por në fund rritjen e sasisë. Mëso se si për të shprehur atë, atëherë fitojnë hormonet, dhe më shumë të shprehur, më shumë qumësht do të vijnë. E vendosur në fëmijën gjirin më pak i sëmurë dhe për të mbajtur këtë arsye më e qumështit të gjirit për fëmijën, ju vetëm duhet të. • Gjatë një fëmijë pleqsh duhet të zbatohet vetëm në një gji, në qoftë se ju keni mjaft qumësht.

Nëse jo të mjaftueshme, pohoduyete dyja. • A gratë që janë qumështi i mungon gjirit, megjithëse situata mund të jenë të ndryshme. Kjo është shumë e shkurtër e asaj që duhet të ketë njohuri për gji grua. Për të qenë më të vetëdijshëm për këtë dhe çështje të tjera, ju duhet të marrë pjesë në "shkollë" Nëna gjatë shtatzënisë. E dashura