Forcimi dhe ruajtjen e shëndetit të fëmijëve të moshës parashkollore në kushte të kopshteve


Forcimi dhe kushtet shëndetësore në kopshtin e fëmijëve parashkollor është një nga qëllimet kryesore të prindërve dhe stafit të objekteve të kujdesit për fëmijët (POC), organet e tjera publike në procesin arsimor. Për shkak të asaj se si fëmijët tanë të rriten të shëndetshëm, të ardhmen e vendit. Veçanërisht i rëndësishëm në këtë drejtim gjatë fëmijërisë, kur fëmija nuk ka shkuar në shkollë. Sëmundjet kryesore karakteristike e fëmijëve parashkollor Pas analizimit të rezultateve të hulumtimit, mjekët në përfundimin se për herë të parë në mesin e sëmundjeve preschoolers zënë sëmundjet e frymëmarrjes, infeksionit akut respirator.

Vendi i dytë është zënë nga, sëmundjet infektive parazitare, reaksionet alergjike, sëmundjet e sistemit të tretjes. Një nga treguesit e rëndësishëm të shëndetit të fëmijëve është zhvillimi i saj fizik. Për fat të keq, gjatë dy dekadave të fundit ka rritur ndjeshëm numrin e anomalive funksionale që ndodhin me moshën. Shumica preschoolers për katër vjet, me 2 deri në 3 variacione të kardiovaskulare, gastrointestinale, nervor dhe sistemet e tjera. Deri në 6 vjet në 50% të fëmijëve të rrit numrin e variacioneve në 4-5. Në analizimin e shëndetit të fëmijëve parashkollor gjetur devijime nga sistemit musculoskeletal, nasopharynx, kardio - vaskulare sistemit.


Në 25% të fëmijëve të identifikuar çrregullime neurotike, sëmundjet musculoskeletal, urogjenital dhe sistemet endokrine. Masat kanë për qëllim përmirësimin e shëndetit të fëmijëve të vegjël Objektivi kryesor është zhvillimi i programeve të POC të edukimit fizik, mode motorike që kanë për qëllim formimin e një sjellje korrekte. Këto masa do të rrisë në mënyrë të konsiderueshme në funksionimin normal të organeve dhe sistemeve të trupit të fëmijës. Mësuesit dhe prindërit duhet të bëjnë çdo përpjekje për të rregulluar preschoolers aktivitetit motorike ata kanë nevojë. Për shembull, me aktivitet në rritje të fëmijëve, duhet të merren masa për të penguar, inhibimin e lëvizshmërisë tepruar.

Fëmijët me aktivitet të ulët duhet të kushtojnë më shumë kohë për stërvitje intensive. Forcimi preschoolers gjithashtu konsiston në përdorimin e zhvillimit proporcional në fëmijët e grupeve të ndryshme të muskujve. Për këtë përputhet ushtrimin e kërkuar me një rritje graduale në ngarkesën e punës. Ai duhet të nxisë fëmijën tuaj që të mos sutulyvsya ai u ngrit në këmbë drejt, shpatullat rozpravlyav dhe t. E. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, si një fëmijë për shkak të moshës së tij nuk është i vetëdijshëm për rëndësinë e treguesve të tillë personi i rritur. Pra, ai e ndërron pozitën e tij vetëm për një kohë të shkurtër dhe pastaj të harrojnë për të. Prandaj, si në shtëpi dhe në kopshtin e fëmijëve të rritur duhet të monitorojë nga afër zbatimin e lëvizjeve të fëmijës, ushtrime, lojra dhe aktivitete të tjera.

Si ata më të vjetër, fëmijët duhet të mësoni veten për t'u kujdesur për shëndetin e tyre. Ne duhet të shpjegojmë atyre rëndësinë e ushtrimeve të mëngjesit, ushtrojnë një ditë, që synon në ruajtjen dhe forcimin e shëndetit. Ju duhet të mësojnë vetëkontrollin tuaj fëmijëve dhe gjendjes shëndetësore. Sigurisht, problemi i edukimit fizik të fëmijëve është detyra më e rëndësishme e prindërve dhe objektet e kujdesit për fëmijët. Aktiviteti fizik duhet të jetë pjesë e një mënyrë më të madhe motorike. Megjithatë, nga vetë thjesht duke rritur lëvizshmërinë e preschoolers nuk të çojnë në rezultate të rëndësishme promovimin e shëndetit. Elementi më i rëndësishëm i ushtrimit është duke ecur drejtë.

Ajo krijon sjellje të mirë. Hedhur në të butë Veshje dërguarin drejtimin, në gjendje për të mbrojtur organet e sistemit të trupit nga goditjeve të papritura, të siguruar ngarkesën butë, stërvitje nyje indeve kërcor të këmbës. Drejtimin dhe ecje duhet të jetë e lehtë, të rehatshme për fëmijën. Heavy, drejtimin e gjatë, duke kërcyer në një sipërfaqe të fortë mund të ketë një efekt negativ në muskujt, kockat, organet e brendshme. Kështu që ju duhet për të organizuar me kujdes ushtrime të tilla, të monitoruar performancën e tyre dhe jo të masës së fëmijëve barrë. Ne duhet të shpjegojë fëmijës se si të ulen, të qëndrojnë, të korrigjuar atë, shpjegoj ajo shpatullat mbrapa.

Aftësitë e preschoolers konsistojnë në shumëfish përsëritur. Atëherë ai bëhet një zakon, dhe sjellje e mirë do të ketë një ndikim pozitiv në funksionimin e të gjithë organizmit. Megjithatë, shkenca moderne ka dhe vazhdon të zhvillojë një sërë masash për zgjedhjen ushtrimin e duhur për përmirësimin e shëndetit dhe preschoolers. Këto masa dhe