Çaj të gjelbër - Përfitimet dhe dëmet e çajit të gjelbër


Çaji jeshil ka qenë në një kohë në tregun tonë shumë të papritur dhe pothuajse menjëherë u bë "modë". Menjëherë në qarqet e ndryshme filluan të flasin për një mënyrë jetese të shëndetshme, duke diskutuar një tjetër mënyrë për të humbur peshë ose bisedën vetëm një filxhan i çajit të gjelbër është i gëzuar. Dhe e gjithë kjo në të djathtë ishte një shenjë e shije të sofistikuar dhe në formë të mirë. Vetëm tani që trazirë ishte, mundësi për të zgjedhur nga mijëra e varieteteve të ndryshme të çajit të hollë, provoni variacione të ndryshme të saj, duke pasur përshtypjen e tij, nuk ka pasur pyetje karakter krejtësisht të ndryshme. E megjithatë, se dobia dhe dëmi i një produkti të tillë si çaj jeshil?

A është e dobishme, siç thonë ata? Kjo ju mund të mësoni nga artikullin "çaj jeshil -. Përfitimet dhe dëmet e çajit të gjelbër" Tipar kryesor i çajit të gjelbër nga tërë ato të zeza zakonshme është se gjethet e saj nuk janë të prirur për përpunim të mëtejshëm, dhe për këtë arsye të përmbajë ushqyesve më shumë. Ata kanë - fluori, bakër, zink dhe disa vitamina. Përfitimet e çaj jeshil thotë një histori mijë-vjeçare të ceremonisë kineze çaj dhe raportet e rënda të shkencëtarëve të cilët thonë se çaji jeshil është e përkryer prek trupin, dhe përveç kësaj, ajo tregon toksina substanca të dëmshme, duke përfshirë radioaktive, në këtë mënyrë duke shtuar tonin dhe jetës së vazhdueshme.


Gjithkush e di në lidhje me qytetet japoneze të Nagasaki dhe Heroseme, secila prej të cilave amerikanët e kohës së tij në bombë bërthamore rënë.
Kështu banorët e tyre që mbetën pas shpërthimit në të ardhmen mbijetuar jo vetëm, por forcuar edhe për shkak të aftësisë së çajit të gjelbër për të nxjerr stroncium dhe Izotopet tjera radioaktive. Jo vetëm thotë se fakti se përfitimet e çajit të gjelbër të vërtetë e madhe?! Pak fakte? Pastaj e konsiderojnë disa përfitime lloj të çajit të gjelbër ... atëherë ne do të flasim për të dy anët e kësaj çështje si përfitimet dhe dëmin e çajit të gjelbër për person mesatar që ka tendencë për të si një pije.

Duke menduar për të mirat e çajit, ia vlen të kujtohet se konsumi i rregullt i çajit të gjelbër i duhur përmirëson zemrën duke qenë parandalimi i kardio - sëmundje vaskulare. Dhe çaji është sukses duke u përpjekur për të luftuar sëmundjen e rrezatimit, rrezatimi duke përfshirë kompjuter monitoron KRRT, kështu që disa dashuri. Përveç kësaj, çaji jeshil ka një efekt të lehtë laksativ dhe ndihmon për të përballuar me tretje të rënda ushqimore dhe kapsllëk. Në mënyrë efektive dhe në mënyrë aktive çaji jeshil është përdorur për pastrimin, dhe për këtë arsye hollim trupin. Ajo përshpejton proceset e nevojshme të shkatërrimit yndyrave komplekse dhe kolesterolit, duke i kthyer elasticitetin e enëve të gjakut dhe rinovimin qelizat e trupit të njeriut.

Në të vërtetë, në vetvete, çaji jeshil nuk është një mjet për humbje peshe, ajo vetëm përshpejton procesin e pastrimit, i cili filloi vetëm në përputhshmëri të plotë me dietë apo tranzicion të qartë në një dietë të ekuilibruar. Jo më kot 90% e të gjitha dietat thelb përmbajnë ujë apo çaj jeshil. Çaji jeshil është gjithashtu e dobishme gjatë shtatzënisë. Një përmbajtje e lartë e mineraleve në të janë burim i sigurt dhe natyror i fluoride dhe zinkut. Dhe, më e rëndësishmja, çaj jeshil ndihmon për t'u përqëndruar, për të rritur shkallën e reagimit dhe ashpërsia e, për shembull, kur ka lodhje dhe stres të lartë në sy gjatë ditës. Megjithatë, kjo nuk është për t'u habitur, por përveç lakmisë, paragjykimi nga çaji jeshil shumë.

Meta kryesore të kësaj pije të ndodhë vetëm pas një përdorimi të gjatë të mospërputhjes me këshillat e mjekëve. Për shembull, disa njerëz vetëm çaji jeshil është i kundërindikuar. Një prej këtyre pronave është konsideruar përmbajtjen purine, duke çuar në formimin e ure toksike në trup. Kjo nga ana e vet ka të ngjarë të çojë në përdhes. Ana tjetër e ndikimit negativ të çajit të gjelbër është konsideruar një përmbajtje shumë të lartë të caffeine. Për rekord, çaj i fortë e gjelbër e bën një ndikim të madh në trup se sa një filxhan kafe të fortë të zi. Për shkak të pijshëm "brenda natës" filxhan çaj në vend të gjumit REM ju merrni një gjendje të rëndë e eksitim.

Çfarë, për shembull, për njerëzit me zemrat e dobëta mund të bëhet stres serioz. Përveç kësaj, efektet e konsumit afatgjatë të çajit të gjelbër madje mund të përfshijnë rritjen e nervozizëm, pagjumësi, nervozizmi, dhe nganjëherë lodhje. Ta themi thjesht, çdo gjë nga të gjitha dhe të përpiqen për të hequr qafe të pijshëm pije. Rezultat i sa më sipër mund të jetë ngushëllim i vogël për tifozët e çaj jeshil, dobi dhe dëm të çajit të gjelbër nuk mund të krahasohen. Për "të lehta" anën ishin mbizotëruese në masë të madhe. Nëse nuk prishin përgatitjen e gabuar e çajit, të tilla si pirja e ujit të saj të valë, e cila vret pronat e dobishme, miqësia juaj e fortë me këtë pije mund të zgjasë një jetës!

Nicholas,