Dhëmbë të shëndetshëm - shëndeti i njerëzve


A e dini se midis shëndetin e dhëmbëve dhe shëndetin e njeriut është një lidhje e drejtpërdrejtë? Kështu, në varësi të gjendjes së shëndetit të dhëmbëve. Pas trupit të hulumtimit klinik, mjekët në përfundimin se shkaku i shumë sëmundjeve të organeve të brendshme janë xhepa të infeksionit në gojë. Unë mendoj se në qoftë se ju mbani mend historinë lartë shkollor, ju kujtohet se gjatë trafikimit të qenieve njerëzore, treguesit e shëndetit shërbëtori kishte dhëmbë të forta. Shpëtuar ata në atë kohë do të mund njerëzit vetëm të forta shëndetësore. Në kohën tonë është e mundur në shumicën e rasteve vetëm përmes masave parandaluese. Gjithkush e di se produktet kryesore të higjienës orale përfshijnë pastë dhëmbësh, furçë të dhëmbëve, çamçakëz, conditioners flokët, fresheners ajrit dhe fije mëndafshi.

Njerëzit besojnë se përdorimi i këtyre fondeve është i mjaftueshëm, për sa më pak të jetë e mundur sëmundje atje dentar.
Por në fakt kjo rezulton se nuk është mjaft e vërtetë. Dhëmbët dhe indet periodontale ngjitur me to, është një sistem shumë kompleks, në të cilën çdo gjë është në marrëdhënie të ngushtë. Në rast të dështimit në çdo seksion të dalje dhëmbësh të kenë probleme me dhëmbët tuaj, si dhe me të gjitha sistemeve të njeriut dhe të organeve. Sepse shëndetin e dhëmbëve - shëndetësor! Trupat tanë janë shumë harmonike, kështu që natyra kujdeset për mbrojtjen efektive të zgavrën me gojë. Pështymë, të cilat prodhojnë tri palë e gjëndrave të pështymës vetëm e merr këtë rol mbrojtës.


Pronat e dobishme e pështymës njerëzore dhe funksionet e saj për përbërjen e pështymë janë enzimet e përfshira në mbrojtjen antibacterial të zgavrën me gojë, aq pështymë mbron dhëmbët nga infeksionet e ndryshme. Smalt është e fortë, por gjysmë-struktura, dhe kjo është jo vetëm proceset e kullimin, por rimbushje prej elementeve gjurmë të përfshira në pështymë. Këto janë mineraleve të tilla si fluori, fosfor, kalcium dhe të tjerët. * Pështymë ka një mjedis neutral acid-alkaline që ndihmon për të ruajtur ekuilibrin mes proceset e mineralizimit dhe demineralization. Kjo është e ruajtur dhe smalt dhëmb. * Enzimat në pështymë, janë të përfshirë në përpunimin e ushqimit në fazën primare.

Pse nuk kemi nevojë për të përdorur pastë dhëmbësh dhe brushat? Hani ushqim ne është bërë më kompleks në përbërje gradualisht ndryshon përbërjen enzimë e pështymë. Ushqime të përpunuara termikisht janë të buta, homogjenizuar, rrinë deri në dhëmbë, dhe kjo çon në faktin se pështyma pushon për të përballuar me pastrimin natyral mekanike. Trupi i secilit person është i pajisur me vetitë natyrore mbrojtëse. Përbërja enzimë, pronat e dobishme e pështymë dhe normën e saj të sekretim të luajë një rol të rëndësishëm në mbrojtjen kundër depërtimit të mikroorganizmave patogjene në organet dhe indet. Normalisht, çdo person i shëndetshëm duhet të qëndrojë të paktën 500 ml pështymë.

Kjo shumë do të jetë e mirë të mjaftueshme për të marrë pjesë në maj, pastron, mineraliziruschem dhe proceset mbrojtëse. Kjo do të ndihmojë në ruajtjen e dhëmbëve dhe shëndetin e përgjithshëm. Për shkak të marrjes së ulët fluide, kapjen e alkoolit, tabokokureniya, duke marrë medikamente të caktuara, djersitje të rënda, jargëzim dhe humbje gjaku diarre është reduktuar, dhe për këtë arsye duket gojë thatë. Ndryshon vetitë e pështymës, duke reduktuar prodhimin e saj mund të ndodhë për shkak të moshës lidhur me ndryshimet dhe sëmundjeve të caktuara dhe dëmtim të gjëndrave të pështymës. Që ajo është një agjent natyrore antibacterial dhe mbrojtës i shëndetit të dhëmbëve tona, siç e dini, nuk mund të lejojë këtë.

Nëse smalt ka pothuajse asnjë mbrojtje, ajo filloj të sulmuar bakteret e ndryshme të shumëzohen mbeturinat e ushqimit që mbërthyer deri në dhëmbë. Ju lutem vini re se zgavër ynë oral nuk është steril, dhe nga momenti ne u lindur, ajo është gjithmonë e microflora i pranishëm. Nëse jargëzim normal pH është neutral, dhe bakteret sillen krejt në mënyrë paqësore, pastaj të ndryshojë mjedisin acid-alkaline ata nënshtrohen aktivizimin dhe përhapjen në pllakatë e mbetur nga ushqimi dhe është një terren ushqyes për mikroorganizmave. Sidomos në këtë kohë të mutans aktive Streptococcus, të cilat përbëjnë 70 për qind të të gjithë mikroorganizmave që jetojnë në gojë dhe janë në pllakë.

Ky bakter ka aftësinë për të shkatërruar smaltin e dhëmbëve, duke e bërë kështu dhëmb më të arritshme për humbjen. Kush ka aftësinë për të tretet sheqer, mutans Streptokoku mund të prodhojnë acid laktik që gërryen smaltin e dhëmbëve. Besohet se dhëmbët e ëmbël të shkojnë keq, por në qoftë se pasi të hahet ato të pastra, duke hequr pllakë dhe ushqimit mbeturinat, acid laktik nuk mund të depërtojnë smalt, duke e bërë të lirshme. Nëse ju nuk e shikojnë si të gojës, në sipërfaqen e vend smalt dhëmb duket hije të lehta. Kjo është e prishjen e dhëmbëve. Së pari, ajo nuk do të japë ndonjë shqetësim, por me kalimin e kohës smalt bëhet i depërtueshëm, dhe ka ndjeshmëri të ushqimeve të nxehtë dhe të ftohtë.

Dhimbje ndodh shumë më vonë, kur një dhëmb tashmë gjysmë të shkatërruara. Nëse ju nuk kontaktoni dentistin në kohë, infeksion hyn në tul dhe rrënjë kanalit. Atëherë trupi do të përpiqet për të mbrojtur veten nga infeksioni, dhe formoi një cist, e cila është një kapsulë e ind lidhës. Nga shkatërrimi i plotë i dhëmbit për të mbrojtur qelizat imune vijnë në kist, por përfundimisht shkatërruar mbetjet e dhëmbit nën ndikimin e proceseve qelbëzues nekrozni që helmojnë trupin e njeriut.