Ndikimi Shëndeti i fazave hënore mbi shëndetin, organizmave të gjallë, gjumin e njeriut


Toka me hënë në sistemin diellor është një planet i dyfishtë, i cili është një sistem i vetëm me një qendër të përbashkët të masë dhe rotacionin. Lëvizja e hënës ndikon në Tokë dhe shkakton një rishpërndarje të forcave gravitacionale, duke çuar në ndryshime në faktorët fizike dhe regjimit të tundur rrezatimi. Thjesht shikimi të gjykuar banorët e qyteteve, ky efekt është i vështirë, por kjo është në lidhje marinarë të njohura, si Tides ebb-- ajo është e dukshme, i rëndësishëm për të gjitha shtresat e efekteve gravitacionale e Tokës të hënës. Dhe hëna ndikon jo vetëm furnizimin me ujë, por edhe në terren, të tokës, e cila është zakonisht më pak i dukshëm, por shkencëtarët e vendosura në mënyrë të besueshme.

Që trupi i njeriut është 80% ujë, hëna e përditshme dhe për orë vepron mbi ne. Kjo është arsyeja pse sot ne do të flasim për shëndetin tonë, fazat e hënës ndikojnë mbi shëndetin, organizmat e gjallë, gjumin e njeriut. Faza e Lunar - rend i dukshëm i përkohshëm i levizjes orbitale e hënës. • ditë mujor 1-7 ditë. Faza fillestare - hëna e re. Astrodolhoty Hëna, Dielli dhe Toka barazoi. Drive Hënë pothuajse i padukshëm. Forcat gravitacionale e hënës dhe diellit janë të përmbledhura, duke rezultuar në valën maksimale të lartë. Hëna e quajti këtë periudhë "i ri", "eja", "rritje". • 8-15 ditë. Drive gjysmë lit - tremujorin e parë, diferenca astrodolhot Dielli dhe hëna - 90 gradë.


• 16-22 ditë. Faza filluar - një muaj i plotë (disk lit plotësisht). Forcat gravitacionale e Diellit dhe të Hënës kundërshtojnë, Tides janë minimale. • 23-29, 30 ditë. Disk ndriçim zvogëluar gradualisht. Hëna e quajtur "zvogëluar", "plakjen", "të meta". Llojet e ndryshme të organizmave të gjallë është riprodhim ritëm të qëndrueshëm, të cilat janë hënor-mujore apo mujore, frekuencë që del dy herë në muaj. Këto ritme të kontribuojë për përmbushjen e partnerëve në mënyrë rigoroze në përputhje me një baticë të caktuar kohor për zhvillimin e ardhshëm të larvave apo vezë. Prania e normës hënor-mujore në insekte. Në eksperiment, gjeti një shoqatë e marrjes vizuale e peshkut të ujërave të ëmbla nga ndikimi gravitacionale e hënës, që ndjeshmëri të lehta në peshk është norma hënor-muaj.

Endogjen karakteristikë hënor-ditor ritmi i kafshëve detare dhe, që mbante edhe vendet të kapur ritmin e tyre përshtat për kohën lokale në muaj. Found ritmet hënor-ditor dhe organizmat tokësore pa lidhje me jetën e Tides të detit dhe oqeanit. Zoologu vërejtur gjatë hënë rritur frekuencën e plotë të primatët e çiftëzimit. Stimulimi Forca e gravitetit në kafshë të transformohet në stimulim nervore primar.
Në bimë, efektet e gravitetit çon në aktivizimin e hormonit të rritjes, që gjithashtu mbart një marrëdhënie të fortë dhe gjithëpërfshirëse të të gjitha llojeve të organizmave të gjallë nga ritmin mujore.

Muaj raportuar dhe ndikim mbi njerëzit. Që të trupit të njeriut, pavarësisht nga kushtet mikroklimatike jetës së krijuar, ka ndjeshmëri të jashtëzakonshme dhe kapacitetin adaptive për faktorët e mjedisit dhe të nënshtruar për të njëjtën ndikimit gravitacionale, si pjesa tjetër e Tokës. Forcat e gravitetit vepron mbi ujë hënë e peshës trupore, të pėrshkueshmėrisė e membranave qelizore dhe bilancin e ujit, e cila ndikon organet dhe funksionet e tyre. Veprimi gravitetit hënor perceptuar gjëndër pineale e cila prek trupin e substancave hormonale aktive (serotonin dhe melatonin). Nga gravitetit të gjakut evolucionit të ngjashme, kalcium, sistemit të reagimit të muskujve.

Ka një Fazat qarta Lidhje dhe hëna ndikim në qeniet e gjalla. Për shembull, ajo mund të gjurmohen në gjak: përmbajtjen maksimale të leukociteve - para dhe gjatë të hënës së re, minimale - një të katërtën. Substancat e energjisë transportit dhe metabolitëve, metabolizmi qelizor gjithashtu varet nga forca e valës gravitacionale. Funksionimi i sistemit riprodhues të femrës për shkak të ndikimit të hënës. Konceptime pik bie në hënë e plotë, hëna është e vëzhgoi në rritje numri i menstruacioneve. Shumë më tepër është për të ardhur e fertilizimit hënë. • Në fazën e parë e rekomanduar për të filluar ciklin palestër, konfirmohen funksionet e trupit.

Truri aktivizuar, rruaza të qafës së mitrës, fyt, mushkëritë dhe sistemin nervor. Patologji Hidden acaruar për shkak të qarkullimit të gjakut në rritje. Në këtë papërpunuar fazën e rekomanduar për të ngrënë ushqim, pini lëngje të freskëta, bimeve ushqyer micronutrients. • Në fazën e dytë organeve aktive ndihmon tretjen e ushqimit, zemrës, shpinë kraharorit, tëmthit. Organizëm është pastrohen lehtë, kështu që trajtojnë mëlçisë, fshikëz e tëmthit kryer mundësisht jashtë në këtë fazë. Ajo duhet të kufizojë drogë sepse rrit mundësinë e efekteve anësore. Ushqim më i mirë i thatë, qull dhe perime steamed, dhe yndyrna duhet të kufizojnë veten.

• Në veshkat Faza e tretë aktivizuar, rajon mesit, gonads, fshikëz. Fasha të ngrohta dhe të sjellë përsëri efektin më të madh në këtë kohë. Full Moon - periudhë traumatik. Ka gjakderdhje të rënda, helmim ndodhin shpesh. Trupi lehtë mund të përballojë tendosje maksimale fizike. Acaruar ndjeshmëri seksuale. Kjo fazë është shënuar absorbimin e plotë të drogës, alkoolit, që kërkojnë kujdes kur duke përdorur margjinale. Sistemi nervor është më i madh. Pagjumësi mundur, çrregullim gjumi, manifestime somnambulism. Testet më të besueshme do të depozitohen në hënë e plotë.

• Faza e katërt është e karakterizuar nga rënia e energjisë jetike. Sistem aktivizohet kockave, peristaltikės gastrointestinale. Fluksi në gjymtyrët më të ulët të çon në rëndim të venat me variçe, reumatizmi, edemë. Procesi përfshin pastrimin e lëkurës, kështu - skuqje të lëkurës, puçrra fytyre. Shkalla e metabolizmit është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme. Treguar ushtrim të moderuar, duke ecur. Faza e përshtatshme për vaksinim parandalues ​​- trupi lehtë mund të trajtojë vaksinën. Ndikimi vërejtur muaj në gjumë. Kjo zakonisht thellë dhe të qetë në këtë fazë.
Helen Shane,