Përsëri i shëndetshëm dhemb shpinë për të bërë stërvitje


Ata që dikur i shqetësuar përsëri dhimbje, shumë do të kishte dhënë atë për të mos kthyer në to përsëri. I bezdisshëm dhe duke tërhequr apo prerja dhe depërtues - ajo mund të prishin në mënyrë të konsiderueshme jetën apo edhe të përhershme të shqetësoj.
Në mënyrë që të mbetet shpinë të shëndetshme dhe jo të heqë surpriza të pakëndshme atë duhet të monitoruar dhe për të marrë masa parandaluese për rimëkëmbjen e saj. Le të flasim për këtë në artikullin "shëndetshëm përsëri. Ajo dhemb shpinë për të bërë? Ushtrimi "faqe. Këshillë Karta për të gjithë kohën e kaluar duke ulur ose në këmbë, të relaksoheni dhe le shpinën. Mos harroni se vetëm i drejtë kafshëve në natyrë vuajnë nga fakti se ata lënduar shpinë.

Pika gjithë këtu nuk është e natyrshme për të ngarkuar atë, veprimin e gravitetit. Pra, shpesh të marrë një pozicion horizontal. Kjo duhet të jetë gjumi yt të paktën tetë orë dhe të zhvillohet në sipërfaqe goxha të ngurta përkatës. Dyshek gjumi duhet të zgjidhet sipas karakteristikave tuaja fiziologjike dhe të sigurojë pozitën më natyrore të shpinë. Ajo duhet të jetë as shumë i butë e as shumë e vështirë. Në mëngjes, të marrë kohë kërcejnë tuaj të mprehtë nga shtrati - shtrirje, ngrihem ngadalë, mos bëni lëvizje shumë të papritura. Mundohuni të jap në mëngjes gjatë formën e tij fizike - të bëjë disa stërvitje, muskujt pure.


Vëmendje të paguajë për sjellje tuaj. Për të kontrolluar atë - të qëndrojë në mur, duke prekur kokën e saj, supet, mollaqe dhe këmbë. Ky është një pozicion ideal e shpinë. Nëse ju mund të shihni këtë në veten time në pasqyrë - Ndiqni faktin se shpatullat tuaja janë në të njëjtin nivel. Vëmendje të paguajë për vendin tuaj të punës dhe karrige. Selia e saj duhet të jetë kofshët e vështira të shkurtër dhe lartësi vend është lartësia Idealisht shin. Nëse vend përsëri juaj duhet të bazohet tërësisht në karrige e tij. Mos u ul në mënyrë dramatike - kjo çon në shkatërrimin e nervave dhe disqe goditjen. Shmangni kokën spyraty në dorë dhe të vënë këmbët e tij, ndërsa në pozicionin ulur.

Kur ju ngre diçka, pavarësisht nga pesha - nuk përpiqet nahylyatsya dhe të ulen. Pra, ju lëvizin ngarkesën nga mbrapa në këmbët e tyre dhe të sigurojnë veten nga nervore hequr në fytyrë e papritur. Nëse ngarkesa është e rëndë, mos e mbajtur atë larg nga vetë përpara, do të përpiqen për të ardhur përsëri me të gjithë trupin, jo shpinë mesit. Nëse rregullisht veshin diçka mbi një krah ose në njërën anë, ky zakon mund të shkaktojnë scoliosis. Provoni ndryshimin perevazhuyuchy ngarkesën edhe qese dritë mbi kofshën e djathtë në të majtë. Dhe duke u detyruar për të kryer diçka të rëndë, do të përpiqen për të shpërndarë peshën në dy duar.

Rol të rëndësishëm ka luajtur me shpinë shtetit dhe këpucë. Profesionistët mjekësorë thonë se thembra e përsosur duhet të jetë i gjerë dhe jo shumë të lartë - 4-5cm. Nëse ju nuk mund të heqë dorë takë të lartë - të kryejë një këpucë lëvizshëm dhe le të këmbët pjesën tjetër duke përdorur këmbët çdo ditë. Dhe ju paralajmëroj dhe sëmundje të tjera, duke përfshirë nxisë thembra. Të kujdeset për gjendjen e përgjithshme të të gjithë organizmit. Shpinë është vetëm pjesë e të gjitha. Në të ndikon hahet tuaj dhe aktivitetin fizik. Njerëzit të cilët janë mbipeshë shpesh kanë probleme komplekse sëmundje me rruaza.

Për mbipeshë - është asgjë, por një peshë të vazhdueshëm dhe rritjen e ngarkesës. Kujdes i duhet kushtuar problemit të depozitave të kripës. Prandaj, një dietë të ekuilibruar dhe trupi pastrimin me kohë dhe i rëndësishëm për kurrizin normale. Përveç kësaj, inflamacion në ndonjë prej organeve të brendshme mund të ketë një ndikim negativ në shpinë. Kjo mund ose impulse nervore apo edhe toksina ose infeksione. Po në qoftë se një i lënduar prapa? Nëse ju të kthehet i lodhur, mos filloni menjëherë të angazhohen në punët e shtëpisë. Dhënë trupit një pushim. Shtrihen në një sipërfaqe të fortë të tilla si dysheme dhe të heqë këmbët tuaja të larta, të përkulur në karrige e tyre apo mur.

Mundësisht, këndi ndërmjet shtyllës kurrizore dhe ijet e 90 ose edhe 45 gradë. Shtrirë në këtë pozicion, ju do muskujt më relaksuese mbrapa. Gjithashtu, pushoni dhe këmbët, si rrit rrjedhjen e gjakut. Ky është ushtrim i parë statike. Ndiqni atë rreth 01:00. Getting up nga shtrati në mëngjes vënë mbi kokën e tij një qese me rërë apo një libër dhe të ecin ata nëpër dhomë. Ky ushtrim do t'ju ndihmojë të mbajë qëndrim të mirë. Gjithashtu sigurohuni pozicion mbrapa, kur ju uleni. Bëni ushtrime për të forcuar muskujt e mbrapa. Mos harroni, qëllimi i secilit prej klasave tuaja - të shëndetshme mbrapa. Mendoni se ajo.

Mendime mbi atë që ju keni arritur tashmë e tij të plotë dhe të shëndetshme si ju konfiguroni shërim. Pas kthimit të ushtruar. Ajo është e thjeshtë me të lehtë një - në
elosyped. Shtrihuni në shpinë, më i mirë në një sipërfaqe të fortë, dhe heqjen këmbët e tij në kënde të drejtë, të bëjë mocione sikur ju pedale. Vazhdojnë të kryejnë sa më shumë që mundeni. Në pozicionin e shtrirë në shpinë, këmbët, legen heqë aq i lartë sa të jetë e mundur, fiksimin e tij në krye, pastaj ngadalë të ulët mbrapa në pozicionin e fillimit. Shtrirë në shpinë, tërheq këmbët dhe legen të lëvizur majtas ose djathtas, rrëshqitje nëpër dysheme. Qëndrimi direkt pas të bërë lëvizje rrethore mbrapa dhe me radhë.

Gjendja e mirë që ndikon në shpinën dhe shtrihen ushtrime, yoga, masazh. Recommended dhe not. Në përfundim, unë e përsëris se si një mënyrë e jetës moderne është pozicion kryesisht statike, shëndetin e shpinë duhet t'i jepet vëmendje të shpejtë. Pra trajnojë muskujt tuaj mbrapa dhe rruaza ata e bëjnë jetën më të lehtë! Mos harroni se ajo është më e lehtë për të parandaluar zhvendosjen dhe nerva hequr në fytyrë se sa që do të trajtohen dhe vuan dhimbje. Por çdo problemet me të mirë kurrizin tuaj dhe jo për të vetë-mjekoj, dhe menjëherë të kthehet për të profesionistëve të kualifikuar. Por parandalimi i sëmundjeve - është se kjo varet nga ju.

Pra, të bëjmë maksimumin tuaj! Catherine