Efekti i dëmshëm i shprehive të këqija në trupin dhe shëndetin e njeriut


Para se të filloni këtë temë duhet të marrë një përgjigje për pyetjen: çfarë është një zakon? Sipas ekspertëve më të përsëritet automatikisht shumë herë efekte të dëmshme në shëndetin e njeriut perspektivë, ra nën ndikimin e zakonit. Sot ne secili kemi zakonet e tyre të këqija. Ky problem prek pothuajse të gjithë dhe luan një rol të rëndësishëm në jetën tonë. Një nga zakonet më të zakonshme të këqija janë: pirja e duhanit, alkoolizmi dhe varësia e drogës. Përveç kësaj, ata çdo vit vrasin rreth 700 000 njerëz. Vetëm mendoni për këtë - kjo është popullsia e një qyteti! Pra, ne edituar faqen e internetit dhe vendosi të "merren" me çdo zakon i keq, dhe nuk ka të flasim sot rreth efekteve të dëmshme të shprehive të këqija në trup dhe shëndetit.


Pirja e duhanit Nikotina është një helm - nuk është sekret. Pirja e duhanit aktiv ose njeri pijshëm jeton diku në 10-25 vjet më pak se dikush që nuk i përdorin këto lloje të helmeve. Këtu janë faktorët që flasin për efektet e dëmshme të pirjes së duhanit në trupin e njeriut: 1. Personi Smoke 4 herë më shumë të sëmurë se pinë duhan; 2. pirja konstante grabit njeri 6-15 vjeç; 3. Pirja e duhanit është pika e fillimit për sëmundjet e zakonshme të tilla si infarkt miokardi, ulcerat e stomakut dhe të zorrëve, kanceri i mushkërive, spazma vaskulare në gjymtyrët e vdekjes së këtij të fundit; 4. Burri Pirja e duhanit nxit dobësi; 5. Pirja e duhanit pre ngjyrën dhe gjendjen e lëkurës.


Gratë duhet të mbani mend se pirja e duhanit, ndërsa gji ofron një ndikim të ndjeshëm negativ në fëmijën e tyre të ardhshëm dhe shëndetin e tij. Për më tepër, në shumë vende ajo është konsideruar si një shembull i keq dhe jo të modës. Nëse ju doni fëmijët tuaj të mos pi duhan?! Pra hedhin duhan veten e tyre, as nuk është modeli i tyre rol pa kuptim! Mos harroni se njeriu e duhanit në këmbë pranë një rrezik për pinë duhan. Një duhanpirës pasiv, anyway inhaling tymi nuk mund fillimisht të vëreni pamjen e dhimbje koke të ndryshme të lokalizimit, rëndim të sëmundjeve të mushkërive, bronkiale dhe shumë simptoma të tjera.

Edhe më i rrezikshëm është fëmijë të dorës së dytë tymi. Alkoolizëm Një tjetër zakon - alkool. Nga pijshëm situatë është e ngjashme me pirjen e duhanit. Kur administrohet alkool në të gjithë trupin është nën ndikimin e shkatërrues, duke çuar në shumë sëmundje të rënda. Në thelb efektin e alkoolit në tru të drejtuara më saktësisht për leh e saj, dhe kështu në sistemin riprodhues të njeriut. Njeriu duke marrë një dozë të vogël të alkoolit mund të humbasin vetëkontrollin, një ndjenjë e takt, pse është më vonë i turpëruar dhe i trishtuar. Shëndeti dhe Alkooli - gjëra absolutisht të papajtueshme, pavarësisht nga fakti se të pijshëm shpesh ndihen një rritje të fuqisë dhe energji.

Mos harroni, kjo është vetëm një iluzion i përkohshëm. Eshtë e panevojshme të thuhet, se i ndodh një personi në kohën e pije alkoolike apo gjellë e mbetur. Kjo është ndoshta e gjitha dhimbje koke të njohur në mëngjes, e cila duket për shkak se qelizat e trurit vdesin. Gjithashtu, të gjithë shenjë të pijshëm "twigs thatë", e cila është shkaktuar nga organi "hedh" të gjithë ujit të tepërt jashtë për të hequr qelizat e vdekura të trurit, parandalimin e tyre nga kalbur dhe shkatërrim. Dhënie pas Për keqardhje tonë të madh në këtë zakon çdo ditë të bëhet i përhapur. Edhe pse të gjithë e dinë gjithashtu se varësia e drogës është shkatërruar tërësisht sistemi nervor zhvillon vetë-përqëndrimi, virulencë, sulmet agresive, të shkaktuara nga humbja e kujtesës, të menduarit ka ngurtësi dhe çmenduri megjithatë provoni pluhur të bardhë apo bar ... Dhe pastaj, përveç më sipër, fytyrë në çrregullim koordinim, pezmatim nervi, Ulçera vende të ndryshme, shenja të anemisë.

Nënat që marrin drogë, fëmijët janë të lindur me orientim mendore dhe aftësi të kufizuara fizike. Motivi kryesor që përcakton sjelljen e të varurit - është dëshira për të gjetur drogë të japin gjithçka dhe të injorojnë të gjitha që mund të parandaluar përdorimin e tyre. E gjithë kjo shpjegon flashes e vrazhdësi, zemërimit, dëshira për ta shkëputur veten nga dështimet dhe fatkeqësitë e të afërmve dhe miqve të miqve që janë të ndryshme nga pasionet stilin e jetës së tyre. Nga sa më sipër rezulton se shoqëria duhet të çojë bisedime produktive udhëzuese. Shoqëria kërkon parandalimin e zakone të këqija.

Fëmijët nga mosha e hershme duhet të frymëzojë, çfarë është e mirë dhe çfarë është e keqe, dhe ndoshta atëherë përqindja e njerëzve me shprehitë negative që prekin trupin do të jetë më pak. Sot, për fat të keq, të gjithë parandalimi është i bazuar në një pankarta pak me mbishkrimet e ndryshme temë. Edhe në shkolla, universitete dhe kompanive të mëdha, seminare personelit mjekësor dhe leksione. Por ata kanë kaq pak efekt se ata nuk janë të mëdha. Prandaj njohja e brezit të ri, për fat të keq, nuk shkon përtej njohurive standarde që ata marrin në tekstet shkollore. Dhe për parandalimin vërtetë efektiv të shprehive të këqija duhet të tërheqë ekspertë shumë të specializuara dhe folësit profesionale.

Ata e dinë më mirë se sa probleme të tjera, që jetojnë shembuj të ketë statistika dhe mund të dorëzojë në mënyrë të qartë informata për numër të madh të njerëzve. Pra, gati për çdo pyetje nga turma dhe mund të përshkruajnë me hollësi ndikimin e shprehive dhe të gjitha proceset në trup kur konsumuar duhanit, alkoolit dhe drogave. Catherine