Mbledhja dhe korrje manaferrat egra dhe fruta


Njerëzimi ka përdorur gjatë pasurinë e florës si fruta të egra pyjore dhe manaferrat janë të dobishme në dietë. Përveç kësaj, ata mund të kenë një efekt terapeutik. Dhurata e pyjeve kanë acide të mjaftueshme organike, sheqerna, minerale, vitamina dhe minerale të tjera në substancat mjekësore dhe ushqyese kundër. Është e njohur se fruta të egra dhe manaferrat, e ha me çdo produkt, për të përmirësuar shpejtësinë e tretjes dhe për të rritur tretshmërinë e minerale, yndyrna dhe proteina. Përbërja e vitamina manaferrat dhe fruta janë shumë të ndryshme, janë mbizotërues: carotene, B, C, E, K, dhe R.

Sa më shpejt hani të gjitha frutat e mbledhura nuk punon, atëherë do të ishte mirë për të mbledhur dhe të përgatitur.
Kjo është në lidhje me të, dhe më shumë dhe është përmendur në libër. Libri u lirua për të ndihmuar mbledhësit e pasurisë së egër e pyjeve në mënyrë që ai tërhoqi vëmendjen për veprimet e tij ndërsa mbledhjen dhe vjeljen e manave të egra dhe fruta. Këtu janë disa citate nga ajo. Mbledhja e manave të egra dhe frutave në pyjet e. Mblidhni manaferrat duhet të bëhet në mot të thatë, i lagësht si ata prishin shpejt. Kur të mbledhur manaferrat paketimi më i përshtatshëm - një shportë të vogël me një kapacitet prej 2 deri në 4 kg. Manaferrat janë të transportohen, ajo është e rekomanduar për të mbledhur nga kërcell.


Kuti dhe shporta për mbledhjen e manave të egra dhe fruta mundësisht shtrirë letër bosh që ata janë të pastër dhe të thatë. Në asnjë rast nuk mund të vë ato në kuti, dru i cili i jep erë të çuditshme. Kur të mbledhur frytet që rriten në pemë, ju nuk mund të xhiruar poshtë apo shkundur atë në tokë sa shpejt errësoj në pikën e ndikimit dhe që shpesh janë fillon hanë duart frutin. Korrje e manave të egra dhe fruta. A nuk e mbledhin Logging kalbur, i mykur, fruta të thata, grimcuar dhe të dëmtuara dhe manaferrat. Mbledhura Logging larë me ujë të para nuk është e rekomanduar për shkak se momenti manaferrat dhe fruta janë të paqëndrueshme gjatë magazinimit.

Cilësia e prodhimit është marrë mblidhen vetëm fruta menjëherë dhe siç duhet të thata dhe manaferrat. Mënyra më e volitshme për të shpëtuar - është tharje. Kjo pamja, shije dhe vlera nuk duhet të jetë shumë i prekur. Një kusht i rëndësishëm për prokurim produktet janë proces i vazhdueshëm tharje, si tul - një mjedis të favorshëm për përhapjen e mikroorganizmave. Gjatë frutave pyjore e thatë nuk mund të përdorni temperaturë të lartë. Optimale temperatura tharje - është e ndryshme për lloje të ndryshme të frutave, por gjithmonë shumë nën 100 C. Nga libri lexuesi mëson për të dy metodat e tharjes - detyruara dhe natyrore.

Por le të lënë këtë temë për ata që kanë nevojë ... libër Download libër i cili adreson mbledhjen dhe vjeljen e manave të egra dhe fruta dhe pastaj të jetë i vetëdijshëm për të gjitha aspektet e rëndësishme të këtyre proceseve. Titulli: Për të ndihmuar mbledhësit e frutave të egra dhe manaferrat Author: Autorët Botuesit: Hlavkoopplodoovosch Viti: 1980 Faqet: 78 Format: DJVU Quality: i madh Gjuhë Rusisht Madhësi: 1,78 MB Shkarko librin "Për të ndihmuar mbledhësit e frutave të egra dhe manaferrat" mund të gjenden në faqet e specializuara.