Çrregullimet tiroide në adoleshentët


Sëmundje Problem ku gjëndër tiroide në adoleshentët dështon, relevante dhe kuptimplotë për moshat. Kjo është e lidhur me problemin e mungesës së jodit, i cili mund të ndodhë për shkak të një sëmundje tiroide, përgëzues dhe shqyrtimit për hypothyroidism kongjenitale. Vlera e funksionimit të duhur për tiroide zhvillohet, rritet i madh, sepse gjëndrës tiroide - një nga gjëndra kryesore endokrine. Roli i hormoneve të prodhuar nga kjo gjëndër, e larmishme dhe prek pothuajse të gjitha proceset metabolike në trup, operacion normal i shumicës, rritjen dhe zhvillimin e fetusit, formimin e sistemit nervor.

Nëse një i ri ka një mungesë e hormoneve tiroide, ajo mund të shkaktojë një rritje frenim pjekuria mprehtë skeletik të ndikojnë në sistemin nervor. Fizik i favorshëm prognozë dhe zhvillimi mendor i adoleshentëve të mundshme me trajtimin në kohë të duhur të hormoneve tiroide. Më herët sëmundje është zbuluar, më i suksesshëm është terapi zëvendësimi të hormoneve. Çrregullimet tiroide në adoleshentët, si sëmundjet shumicën endokrine me simptoma të ngjashme, por në adoleshencë ka veçantitë e veta, kështu që unë do të doja të ndalem në specifikat e endokrinologji fëmijëve.


Goiter sporadike dhe endemik Zhvillimi i këtyre sëmundjeve në adoleshentët është pothuajse në të njëjtën mënyrë si të rriturit. Sëmundja klinike eshte gjithashtu njëjtë. Trupi i një të riu duke u zhvilluar në mënyrë aktive (të dy anatomike dhe fizikisht), dhe kërkon futje e duhur të vitaminave, të kafshëve dhe proteina bimore, makro dhe micronutrients, produktet e jodit që përmban. Nëse tiroide po përjeton mangësi jodit, ajo është e ndjeshme në një rritje kompensuese. Kur mangësi jod në adoleshentët mund të reduktohet aftësinë njohëse, rrit ndjeshmërinë ndaj sëmundjeve infektive dhe jo infektive, thyer formimin personalitetit harmonike.

Kjo gjëndër tiroide zgjeruar në të rinj dhe pompat atë të gjithë pa marrë parasysh nga trupi me një hakmarrje. Megjithatë, ajo ndihmon kohë. Pra, në qoftë se fëmija juaj ishte i pavëmendshëm, nervoz, agresiv, ose, anasjelltas, i ngadalshëm dhe nesoobrazitelen duhet të mendojnë, jo thyer në funksionin e tij tiroide. Me trajtimin e duhur ndaj fëmijëve të endokrinolog trajtim të motit të favorshëm. Së pari, ajo është e rekomanduar për të rritur përdorimin e produkteve që përmbajnë jod: peshqit e detit, kale detit. Nëse pas 1-1,5 vjet të rregullt normalizimit të ushqyerit e duhur të gjëndrës tiroide nuk ndodh, çështja e trajtimit të tiroides dhe duke marrë doza të vogla të drogës.

Atëherë madhësia e gjëndrës tiroide në adoleshentët pas 6 - 18 muaj të kthehen në madhësi normale, plotësim nuk është më e nevojshme. Shperndare goiter toksike Zakonisht sëmundja manifestohet gjatë pubertetit. Shtysë për zhvillimin e hyperthyroidism mund të shërbejë si infeksione të shpeshta, përkeqësimin e infeksioneve kronike, shpesh në nasopharynx. A mund të luajë rolin e predispozicion gjenetik, trauma psikologjike. Shpesh, hyperthyroidism zhvillon gradualisht, por për shkak të infektimit ose traumës mund të zhvillojnë akute. Në adoleshentët, si në të rriturit, është sëmundje e lehtë, të moderuar ose të rënda.

Manifestimi kryesor klinik - sindromi vehetoastenonevroticheskiy: nervozizëm, ankth, tearfulness, përkeqësimi i gjumit, djersitje, nervozizëm, duke u dridhur qepallat, gishtat, gjuhën, flashes nxehtë, ndryshimet në shkrim dore. Ndoshta humbje dramatike në peshë me oreks të mirë, pubertetit vonuar, përshpejtuar rritjen. Gjithashtu goiter toksik simptomë është sytë e të ndritshme, një dridhje të rralla, ënjtje të moshës. Me të trajtimit në kohë drogë thyreostatic (p.sh. merkazolila) dhe beta-blockers (anaprylyna tilla) vërejtur një përmirësim të shënuar në disa ditë. Moti trajtim goiter toksik i infantile favorshme.

Mjekimi kryhet vetëm nën mbikëqyrjen e endokrinolog fëmijëve apo pediatrit. Fëmija duhet të kufizojnë aktivitet fizik për të krijuar rehati mendore. Ushqimi duhet të përmbajë proteina të mjaftueshme dhe vitamina. Dhe pastaj zgjeruar gjëndër tiroide i ri ndalon, ajo do të kthehet në madhësinë e saj. Në përfundim të nxehtë