Fjalimi i vonuar dhe zhvillimi mendor i fëmijëve, korrigjim


Zhvillimi i të folurit dhe të zhvillimit mendor të fëmijëve të ndikohet nga shumë faktorë, dhe të mjedisit, të shëndetit dhe të tjerët. Devijime të ndryshme që mund të shkaktohen nga arsye të ndryshme, mund të shkaktojë vonesë nga norma. Kjo është reflektuar në vijim: se ka probleme në komunikimin me të rriturit dhe moshatarët, shkeljen e aktivitetit intelektual, ulur vëmendjen dhe kujtesën për fëmijën mosha e tij nuk do ta mbajë të gjithë që e di se si bashkëmoshatarët e tij. Nëse këto simptoma janë parë dhe të trajtohen në kohë, me moshë bëhet praktikisht e pamundur për të eliminuar ato. Si rezultat i vonuar fjalës dhe të zhvillimit mendor të fëmijëve, korrigjim i frenimit bëhet e pamundur.

Zhvillimi i vonuar gjuha e fëmijëve Fëmija mëson për të luajtur dhe për të kuptuar gjuhën, ndërsa ende në fazën e zhvillimit të fetusit. Së pari, ai fillon të dallojë zëra, synimin e tyre, tonin, dhe pastaj t'iu përgjigjur lëvizjeve të panjohura zë. Menjëherë pas lindjes, fëmija fillon të marrë pjesë aktive në mjedis të shëndoshë - të përgjigjet për tinguj të ndryshëm, të mësojnë për të votuar atëherë - është duke u përpjekur për të replikuar disa nga tingujt e fjalës. Një nga vlerat më të rëndësishme në formësimin aftësinë për të kuptuar dhe të flasin gjuhën, merr një dëgjuarit pasiv ndaj fjalës, kontakti i prekshëm me familjen, përgjigje emocionale ndaj saj pranë fëmijën tuaj nga lindja.


Nëse veprimtaria fjalim fëmija nuk është restauruar dhe korrigjim normalizuar në 5 vjet, në një fazë të mëvonshme, është bërë e pamundur për të bërë. Sa për aftësitë e tjera, ajo është zakonisht për fëmijët me zhvillimin e gjuhës vonuar, ajo ka nevojë për një kohë pak më shumë se sa fëmijët me zhvillimin e gjuhës normale. Shkaqet e zhvillimit të vonuar gjuhësor të fëmijëve 1) Mungesa e fëmijërisë së hershme komunikimit emocionale dhe verbale me prindërit dhe miqtë.
Nëse prindërit nuk janë paguar vëmendje të mjaftueshme për fëmijën dhe inkurajuar atë për të artikuluar tingujt ishte i pamjaftueshëm kontakt emocional, atëherë, në këtë rast, ai mbetet unclaimed dhe i pazhvilluar.

Shpesh këta fëmijë që kanë qenë të izoluar nga kontakti me njerëz të tjerë, zhvillimin e abuzimit psikologjik dhe emocional gjithashtu ndikon gjuhën. Në këtë rast, fëmija nuk ka dëshirë për të komunikuar, duke shpallur tinguj, ajo sillet neemotsiyno dhe kujdes. 2) Shëndeti i dobët, dobësi të shpeshta edhe të ndikojë negativisht në zhvillimin e gjuhës fëmijë. 3) kongjenitale dobësuar maturimin e qelizave nervore përgjegjëse për formimin e gjuhës. 4) hipoksi, trauma gjatë lindjes. Për fëmijët të cilët janë vërejtur vonesë në zhvillimin e gjuhës, të krijojë kushte të veçanta - ajo ka nevojë për edukatorët përmirësuese punës, psikologët, terapistët fjalës.

Fëmija duhet të përfshihen sa më shumë të jetë e mundur në mjedisin e gjuhës, e përsëris fjalët dhe tingujt. Me të keni nevojë për të folur, duke interpretuar edhe punët e thjeshta shtëpiake, për të thënë emrat e objekteve në rrugë dhe në shtëpi, kërkoni atë për të përsëritur fjalët e ndryshme dhe frazash. Korrigjimi i zhvillimit gjuhësor të fëmijëve duhet të kryhet pa probleme, por në të njëjtën kohë, shumë e vështirë. Ne nuk mund të justifikojë një shtrembërim të veçantë të fjalëve duhet më tepër të kërkojë shqiptimin e tyre të saktë. Në mënyrë tipike, këta fëmijë pas një kohë mjaft të shkurtër dhe kur ju vizitoni një terapist fjalim sukses arrij shokët e tyre. Atmosfera gjatë këtyre sesioneve duhet të jetë e ndritshme dhe emocional.

Nëse ju nuk i kushtoj vëmendje të punës korrektues, për shkak të hendekut të zhvillimit të gjuhës vonesë vërejtur në shëndetin intelektual dhe mendor të fëmijës. Fëmijët vonuar mendor Vonesa është një prapambetura i përkohshëm i fëmijës psikomotor. Kjo foshnje është duke përjetuar vështirësi në komunikim, ngadalësojnë proceset mendore, dobësimin e vëmendjes dhe kujtesës. Zakonisht, këta fëmijë janë çmenduri të ndryshme, shqetësim, vështirësi ata të përqëndrohet në një lloj të caktuar të kenë një kujtim të keq. Në mënyrë tipike, fazat e hershme të prindërve nuk e vërejnë atë, duke besuar se fëmija i tyre është vetëm pak ose një natyrë me qëllim të keq.

Dhe, prandaj, për të përcaktuar se probleme të tilla është e mundur vetëm në shkollë. Fëmijët të cilët janë duke përjetuar prapambetje mendore shpesh të prekur dhe i vonuar fjalim. Identifikimi kanaçe mendor të vonuar dhe zhvillim mjaft të hershëm të fëmijës - ata janë varfëria e ndryshme emocionale, dobët të përgjegjshme ndaj ndryshimeve në mjedisin, nuk kërkojnë të komunikojnë me të rriturit dhe shqiptimin e tingujve dhe fjalëve. Këta fëmijë kanë filluar të ulen më vonë, zakonisht ata janë indiferent, mos u përpjekur të rritet ose zvarritje, pasi duke marrë lodra në dorë. Shkaqet e vonuar mendor 1) mjedisi Jo mjaft aktiv emocional në të cilin fëmija merr pas lindjes së tij.

Kjo është për shkak të faktit se ai nuk fliste, nuk flasin, nuk i përgjigjen britmës së tij, nuk e kërkojnë të sjellë atë për të komunikuar. Se zhvillimi mendor është drejtpërdrejt e lidhur me gjuhën. 2) Organizimi i veçantë prej natyre e sistemit nervor të foshnjës, për shkak të anomalive fetale ose hipoksi. 3) sëmundje e shpeshtë e fëmijës, duke shkaktuar dobësimin e tepërt e trupit e tij 4) lëndim pas lindjes ose lëndime gjatë lindjes. 5) probleme me dëgjim, fëmijës vizion. Zhvillimi i vonuar mendor i fëmijëve - nuk ka mbetur pas në zhvillimin e tij mendor, për të korrigjuar atë, nëse ajo i kushtoi vëmendje të merren me fëmijën.

Përndryshe, inteligjenca e fëmijës mund të ndikohen seriozisht. I version i faqes dhe ju inkurajojmë që të shikojnë fëmijën tuaj dhe shpesh konsultohet me një pediatër - një mjek i madh për fëmijë! Bobryshev Taras,