Pickling trangujve në fuçi


Trangujve Zasolka Nizhyn origjinë në qytetin e bukur të lashtë dhe është shumë e ndryshme nga metodat e tjera të kriposje. Kjo recetë zasolky trangujve në fuçi ofron një sasi më të vogël të kripës, një tjetër metodë të përgatitjes dhe disponueshmërinë e trangujve uthull në ujë me kripë. Trangujve pickling në fuçi të kërkojë më të vogla dhe madhësia barabartë Zelentsy. Para zasolkoyu ato të renditura në tri madhësi: 3 - 4,5 cm, 5-6,5 cm 7-8,5 cm Si të bela trangujve në një fuçi.? Pas trangujve të renditura dhe të larë, ata duhet të blanched 3% shëllirë-ujë të vluar, pastaj derdh ujë të ftohtë dhe të lënë të thatë në një sitë. trangujve obsushenny mësohen në fund të fuçi, e cila është e mbuluar nga barishtet.

Pasi fuçi të mbushur gjysmë, ajo duhet të shkundur të uschilnylysya trangujve. Kati përsëri të vënë një shtresë e erëza. Fuçi lartë e mbushur në fund, shtresa e lartë e trangujve erëza të ngushtë, dhe rroba pambuku. Në pecetë prej druri të vënë një rreth dhe ngarkesave. Fuçi pour shëllirë. Në një nuancë të përdorura majdanoz, kopër, selino, lë të qershi, rrush pa fara e zezë dhe rrikë. Për të zasolka trangujve në fuçi në Nizhyn jashtë shijshme, përdorni një nga tre recetave kryesore. Përzierja raport në çdo recetë për llogaritjen e mëtejshëm lehtësi jeni 10 kg trangujve.


Recetë e parë. Ajo do të marrë 10 kg e trangujve janë 3-4,5 cm, 100 g uthull, 30 g gjethe gji, një piper pod, shëllirë (325 g kripë në 5 litra ujë të zier të ftohur). Recetë e dytë. Ajo duhet të jetë 10 kg e trangujve në gjatësi 5-6,5 cm, 200 ge uthull, 150 g sheqer, 30 g gjethe gji, një piper pod, shëllirë (325 g kripë në 5 litra ujë të zier të ftohur). Recetë tretë. Ajo duhet të jetë 10 kg e trangujve në gjatësi 7-8,5 cm, 1/3 filxhan uthull, gjirin e lë 25 gram, një piper pod, shëllirë (350 g kripë për 5 litra ujë të zier të ftohur).

Alexander,