Ngarkuar për sytë me miopi


Miopi është një nga problemet kryesore të syrit, e cila është gjetur në pothuajse çdo person të tretë në shoqërinë moderne. Eyes - trupi shumë të hollë optik është e nevojshme për jetën e plotë aktive. Megjithatë, njerëzit shpesh harrojnë për të monitoruar shëndetin tuaj, sepse syri, si dhe organet e tjera të rëndësishme, kërkojnë kujdes të veçantë. Gjatë ditës sytë tanë të ndjehen tensione të fortë, sepse jeta mesatare e njeriut modern kërkon atij punë të gjatë me kompjuter ose letrave me vlerë. Pra, mos harroni se ata kanë nevojë për një pushim nga koha në kohë, veçanërisht në qoftë se një person ka probleme vizion.

Një person që vuajnë nga miopi, dobët dallon objektet që janë larg nga ai. Kjo është për shkak se fotografia që ai nuk e sheh bie në retinë, dhe në disa zona, të vendosura në para të saj. Miopi mund të ose të trashëguar (kongjenitale) ose fituar. Por ju duhet të dini se miopi mund të shërohet! Për të kuruar këtë sëmundje do të ndihmojë për të ju stërvitje për sytë me miopi. Trajtim Rezultati do të varet nga ju. Gjithashtu, të jenë të vetëdijshëm se trajtimi i miopi - proces i gjatë që do t'ju kërkojë shumë përpjekje. Por rezultati me siguri ia vlen.


Nëse ju jeni të gatshëm të shpenzojnë kohë dhe energji për të luftuar sëmundjen tuaj, atëherë ky program për stërvitje për ju. Zazhmurivanie Gjatë ushtrimit të parë ju duhet të qetë të ulet në një karrige apo një karrige sa më shumë të jetë e mundur dhe të mbyllë sytë tuaj. Në këtë pozicion, ju duhet të ulen 4-6 sekonda. Pastaj hapur sytë tuaj dhe për 4-6 sekonda, të përpiqet të mos injoroj, pastaj përsëris këtë ushtrim. Pasi ta përsëris atë pesë ose gjashtë herë, ju mund të lëvizin për ushtrimin e ardhshëm. I keq Ushtrimi i dytë është të shpejtë dhe të vazhdueshëm keq për një minutë. Pastaj bëni një pauzë të vogël (7-10 sekonda), pastaj të përsëritur keq.

Ju duhet të kryejë 3 grupe. Rreth larg Tani ju duhet të merrni deri, tërheq një krah prapa dhe të shikojmë në majë të gishtit të vet në dorë të shtrirë. Dora duhet të jetë vetëm në frontin e hundë tuaj. Pastaj fillojnë ngadalë të zoom në dorë, ndërsa ne nuk mund të marrë sytë tuaj larg nga gishtin aq kohë sa ajo fillon dvoyitysya. Pastaj ngadalë të kthehet në pozicionin e fillimit të dorës. Ky ushtrim duhet të përsëritet 5-7 herë. Mbyllni sytë Ushtrimi i katërt, vendosni gishtin tuaj në hark ballë dhe të përpiqen për të ngadalë të mbyllur qepallat. Përsëriteni këtë rreth dhjetë herë. Duke klikuar mbi qepallat Tani ju duhet të mbyllni sytë dhe tre gishtat e duart e drejtë dhe të majtë, butësisht shtypni në sy të djathtë dhe të majtë, përkatësisht.

Pas dy ose tre sekonda për të shtypni të ndaluar dhe të hapur sytë tuaj. Pas një pauze të shkurtër, të përsëritur këtë 3 herë më shumë. Up dhe poshtë Ky ushtrim është menduar nga një pikë të përkthimit të parë nga tavani në dysheme. Ju keni për të bërë atë shumë ngadalë dhe kreu nuk është që të lëvizë, se ajo duhet të jetë fikse në një vend. Mundohuni të shikoni aq i lartë sa të jetë e mundur dhe aq i ulët sa të jetë e mundur. Ky ushtrim nuk është e vështirë, kështu që të përpiqet atë rreth 11 herë. Majtë dhe të djathtë Fix kokën në një vend. Tërhiqe një krah në para jush dhe të kërkoni në gishtin tregues të dorës. Filloni ngadalë mënjanë më të djathtë, jo duke marrë sytë e tij larg nga gishtin aq kohë sa të jetë e mundur.

Pastaj të bëjë të njëjtën gjë, vetëm në të majtë. Ky ushtrim, si ai i mëparshmi, nuk kërkon shumë përpjekje, kështu që të bëjë atë edhe 10-11 herë. Ushtrimi 8. Rrethi Tani të përpiqemi për të rregulluar kokën në një vend dhe të lëvizin sytë, mendërisht tërhequr rreze e rrethit të jetë e mundur. Përsëriteni 6 herë më shumë trafik. Besoj këtë ushtrim për sytë e miopi total prej tetë ushtrime do të ju ndihmojë të ruajtur dhe për të përmirësuar vizionin. Ata mund të kryhet në kohë të ndryshme dhe në urdhërat e ndryshme. Kjo ushtrime të muskujve sidomos të ndihmojë njerëzit të cilët kalojnë orë të gjata në kompjuter. Cheers! Dzhashimov Ruslan