Ngarkuar për sytë në klasë


Periudhë intensive e organeve vizuale llogaritë për 12 vitet e para të jetës së tij. Dhe, shumë zhgënjyes, në këtë kohë sytë e fëmijës është e ngarkesës veçanërisht i fortë, sepse në këtë kohë fëmijët të kryer një sasi të gjatë kohore për të mësuarit në klasë, në kompjuter dhe leximi librave të, duke rezultuar në presion sy rritet. Përveç kësaj, ndikimi negativ në vizionin e fëmijës mund të sigurojë dhe infeksion, trauma, kushtet mjedisore dhe faktorë të tjerë që ndikojnë në jashtë. Si për të kapërcyer problemin e lidhur me përkeqësimin e vizionit? Mënyra më e thjeshtë dhe më efektive në këtë rast është një ushtrimet e syve përditshme në klasë.

Sigurisht, do të ketë të panevojshme për të mbajtur atë në shtëpi, por në shkollë është e rëndësishme. Pas të gjitha, ka një pasdite fëmijë! Duke akuzuar mësimet e syrit * Për të lehtësuar lodhje të syve, kanë fëmijët të ulen në një karrige dhe të mbyllë sytë tuaj me pëllëmbët, jo presion ato. Pastaj të ftojë ata që të relaksoheni dhe të përqëndrohet shikon përpara, ndërsa mendërisht tërhequr diçka të mirë për veten tuaj. Si rezultat, çdo ditë 10-15 minuta ky ushtrim tregon shenja që tregojnë përmirësim në vizion. Është e rëndësishme në rrjedhën e punësimit, qoftë duke lexuar libra apo të kompjuterit, të bëjë pushim të vogël.


Në këtë kohë, fëmijët mund të ngjiten mbi karrige dhe ecin nëpër klasë, duke bërë një lëvizje rrethore me kokën e tij në një drejtim të akrepave të sahatit dhe kundër asaj, të paktën 10 herë. Pastaj të ftojë ata në ana e djathtë e parë dhe pastaj dora e majtë që të përpiqen për të arritur deri te supe kundërt, atëherë të ndaluar, dhe, duke qëndruar në gishtërinjtë tuaj, tërheq trupin, sidomos kokë lart. Ky ushtrim do t'ju ndihmojë muskujt e syrit për t'u çlodhur, ndërsa në të njëjtën kohë të ulë tensionin e shpinë. * Nëse sytë janë të prirur lodhje të shpejtë, në këtë rast një kohëzgjatje keq shpejt merr 1-2 minuta, dhe pastaj sytë duhet të jenë të mbyllura dhe të gishtave duke treguar ata për të bërë dritë masazh.* Për të zhvilluar aftësinë për vizion po aq i mirë sa nënshtron deri afër, shumë larg dhe i pyet fëmijët të japë një dorë në frontin e tij, ndërsa vëmendja duhet të përqendrohet në gishtin tregues. Pastaj pyet mendimi i një gisht të përkthehet në një objekt të madh, i vendosur në një distancë prej jo më pak se tre metra larg, pastaj përsëri. Kryeni një nga një me çdo dorë disa herë. Gjithashtu i trajnimit mund të bëhet duke përdorur metodën e mëposhtme: të rrinë në dritare qelqi rrethin e letrës, të zezë ose të kuqe, e cila ka një diametër prej rreth 5 mm, të bëjë fëmijëve një nga një para këtij rrethi në dritare.

Shikojnë fëmija duhet të rrethit rreth dy minuta, atëherë ai ka nevojë për të kaluar vëmendjen për diçka të vërtetë është jashtë dritares dhe të përpiqen për të shqyrtuar detajet mirën e subjektit të jetë e mundur. Bëni këtë ushtrim është e rekomanduar ditore për 10 minuta. * Ushtrimi i ardhshëm duhet të bëhet, ndërsa në këmbë. Për të kryer ftoni fëmijët të japë një dorë në frontin e ju dhe të kërkoni në gishtin tregues për 5 sekonda. Pastaj, ngadalë fillojnë të lëvizin gishtin tuaj në fytyrë, ndërsa jo duke marrë atë nga pikëpamje. Gisht intimiteti që të jetë momenti kur sytë nuk do të fillojnë bigëzimin saj.

Dhe në të njëjtën mënyrë për t'u kthyer krahun në vendin e tij origjinal. Duke bërë 6 herë në ditë stërvitje. Përveç ushtrimit të mësipërm duhet gjithashtu të kryhet dhe masat parandaluese për të parandaluar humbjen e vizionit: * Sigurimi i fëmijëve më shumë liri e lëvizjes, përfshirjen e tyre në sport dhe lojra lojra në natyrë. * Mbani gjurmët e fëmijëve që mbajnë, sepse lakim të shpinë shqetësuar rrjedhjen e gjakut cerebrale, dhe kështu provokuan vizion të reduktuar. Dhe mos harroni të bëni çdo ditë me fëmijët në ushtrimet në klasë për sytë! Për të ruajtur vigjilencën e gëzimin e jetës dhe vetëm duhet të ndiqni këto rregulla të thjeshta!

Pauline M., www.rasteniya-lecarstvennie. ru