Ngarkuar për sytë e fëmijëve


E para 12 vjet të jetës në fëmijët me shpejtësi në zhvillim organet e vizionit. Në këtë kohë sytë e bijve të tyre janë veçanërisht të pambrojtur ndaj ndikimit negativ dhe stresi të lartë. Ky kompjuter, TV, i gjatë ulur në një libër. Gjithashtu në sytë e fëmijës ndikohet nga faktorë të shumta të jashtme, infeksionet, trauma, ekologji, etj Problemi është humbje shumë serioz i vizionit. Për t'u marrë me të çdo ditë ndihmon të kryer ushtrime për sytë e fëmijëve. Në të vërtetë, mënyra më e lehtë dhe më efektive për të ruajtur, për të përmirësuar ose të rivendosur vizion - ushtrime sy. Ushtrime për të përmirësuar fëmijët vizion të rinj Nëse një fëmijë shikuar televizor për një kohë të gjatë, ai i lodhur, sytë reddened, të marrë përgjegjësinë e syrit të tij.

Për ta bërë këtë: Sytë pomorhaty Fast, qepallat i afërt, të ulen në heshtje 5-10 sekonda fort të mbyllë sytë tuaj për 5 sekonda për të hapur, pikëpamje larg, të mbajë për 5 sekonda mendimit. Tani për dore tërheq përpara. Ngadalë përzënë gishtin tregues të së drejtës dhe të majtë, lart e poshtë për të ndjekur lëvizjen e sy gisht. * Ngadalë rrotullohen sytë majtë, e drejtë. Bëni sytë mocionet rrethore më shumë. Uluni në një karrige me duart e tij në kohët vpertysya. Kthehu pa Bending kokën në të djathtë, shikoni në bërryl e majtë, pastaj të kryer të njëjtin anasjelltas. Gishtin tregues butësisht shtypni mbi qepallat e mbyllura, fërkoni ato me lehtësi.


Këto fëmijë akuzuar sy duhet të bëhet çdo ditë, mundësisht në mbrëmje. Çdo ushtrim duhet të përsëritet 5-6 herë. Ky program ushtrim është i përshtatshëm për fëmijët e vegjël nga 2 vjeç. Ushtrime për të përmirësuar vizionin në një fëmijë të moshës shkollore Për fëmijët më të vjetër, ka edhe një shumëllojshmëri të ushtrimeve për sytë. Në shkollë sytë e fëmijëve të moshës s për të ngarkuar në mënyrë të konsiderueshme rrit fëmijët kalojnë shumë kohë në kompjuter, lexoni një shumë të letërsisë. Sytë lodhem, vizion mund të përkeqësohet. Për të shmangur këtë, tregojnë fëmijës tuaj një sërë ushtrimesh të thjeshta por efektive për sytë. Së pari, hiqni tensionin nga sytë.

Për ta bërë këtë, ju duhet për t'u ulur në një karrige, i mbuluar sytë me duart e tij, dorën e djathtë për të mbyllur syrin e djathtë, dora e majtë - e majta. Në sytë nuk mund ta shtyjë. Tjetra ju duhet të relaksoheni dhe të shikojnë syrin e mendjes përpara. Në këtë kohë paraqet ndonjë ngjarje të gëzueshme, diçka të mirë. Ky ushtrim duhet të kryhet çdo ditë për 10-15 minuta. Vizioni përmirësuar dukshëm. Nëse një fëmijë është i ulur në librin e gjatë para ose monitor, ju duhet të marrë një pushim. Stand up nga një karrige, të ecin nëpër dhomë, duke bërë lëvizje rrethore të kokës. 10 herë clockwise, të njëjtin kundër akrepave të sahatit. Është e nevojshme që të ketë dorën e alternuar e djathtë, pastaj u largua në shpatullën e kundërt.

Pas kësaj ndalese, të qëndrojë në nosochky, shtrirje deri në tavan. Ky ushtrim i thjeshtë do të ndihmojë të marrë presion off e shpinë, forcimin e qarkullimit të gjakut në kokë, qafë dhe muskujt e syrit relaksohuni. Nëse lodhje sy, për të përmirësuar vizionin nevojë keq shpejtë sytë për 1-2 minuta. Pastaj të mbyllë sytë tuaj, qepallat lehtë massaging gisht tregues. Ky ushtrim trajnon muskujt e syrit, përmirëson qarkullimin e gjakut. Bëni këtë ushtrim me fëmijën tuaj në sytë e fëmijëve. Tërhiqe para të djathtë, shikoni Përqëndrohen në gishtin tregues.
Vendos një opinion mbi një objekt i madh që është pastaj 3 metra.

Pastaj duken përsëri nevojë për të përkthyer një gisht. Ky ushtrim do të bëjë disa herë me çdo dorë. Ky ushtrim trajnon sytë për të parë një fëmijë të mësojë në mënyrë të barabartë edhe në distancë, dhe në një distancë e afërt. Rrinë në xhami dritare letër rrethi madhësia e zezë ose të kuqe 5 mm. Vendoseni fëmijën në para. Ju duhet të shikoni në rrethin për 2 min., I ndjekur nga një vështrim në ndonjë objekt të largët jashtë dritares me kujdes e konsiderojnë atë në detaje. Ushtrimi duhet të bëhet çdo ditë për 10 minuta. Ushtrim tjetër e këmbë: Tërhiqe dorën në frontin e tij, duke kërkuar në majë të gishtit tregues për 5 sekonda.

Pastaj ngadalë të sjellë me gisht për të personi vazhdoi të shikojnë derisa të bëhet dvoyitysya sytë, pastaj ngadalë të tërhiqen dhe të ktheni. Përsëriteni 6 herë. Gjithashtu, për të parandaluar uljen, forca e paqartë vizion fëmija për të lëvizur më shumë, luajnë lojëra celular, sportive. Ndiqni Qëndrimi i tij. Kur një fëmijë bends prapa, i ulur në pozicion skotsyurblenyy, i shqetësuar rrjedhjen e gjakut në tru. Kjo gjendje provokon vizionin e paqartë. Mos i lejoni fëmijët të qëndrojnë për një kohë të gjatë duke parë televizor, një monitor kompjuteri, veçanërisht në një dhomë të errët. Për trajnimin e një fëmije, të blerë atij një të ndritshme lodra lëvizin që tjerr, ngasin, kërcejnë.

Dhe sigurisht, të bëjë stërvitje të rregullt për fëmijët me sy. Ajo do të bëhet çdo ditë, zakon i dobishëm. Përdorni këto udhëzime të thjeshta, atëherë asgjë nuk mund të kërcënojnë vizionin e fëmijës suaj. Cheers! Svetlana,