Inflamacion i trajtimit vaginë, simptomat, shkaqet


Sëmundjet inflamatore të sistemit urogjenital femërore ka një nga shkaku kryesor i ankimit te gjinekologu. Shkaqet e këtyre sëmundjeve mund të jenë të higjienës i pasaktë, dhe rënie të përgjithshme të imunitetit, dhe flora e ndryshme femra antipatik të mikroorganizmave.
Tani ne flasim për inflamacion site, inflamacion të vaginës, trajtim, simptomat, shkaqet e tij rrënjësore. Vulvitis - është inflamim në vulvë. Këto përfshijnë pubis, labia, klitoris, uretrës dhe vaginë e pragut të saj. Gjinekolog vulvitis ndarë në dy lloje, domethënë fillore dhe të mesme.

Për ndodhjen e tipit primar nuk është domosdoshmërisht një infeksione të drejtpërdrejtë hit, ajo mund të shkaktojë trauma, anemi, trazirat në metabolizmin, të tilla si përmes antibiotikëve. Inflamacioni i vaginës në vajzave si ndodh, dhe përkundër mungesës së fëmijëve në aktivitetin seksual. Vulvitis mesme të shkaktojë zgjedhjen e natyrës infektuese të vaginës ose mitrës. Kjo mund të ndodhë në gratë seksualisht aktive. Simptomat vulvita - inflamacion dhe kruajtje i vaginale skuqje mukozës gjenital, dhimbje gjatë urinimit. Trajtim shkakton sëmundje fillon për të hequr rrënjët e saj.


Hapi i parë është për të hequr shkakun e inflamacionit, dhe pastaj të pastruar reaksione lokale - larje, qirinj, vaske. Abrasions vulvë mund të ndodhë në çrregullime metabolike, sëmundje të sistemit endokrin ose lëndimeve gjatë procedurave të higjienës, të tilla si rroje. Boil është një vula kuqe në pjesën flokë të labia. Ajo mund të jetë shumë e dhimbshme dhe i përflakur. Trajtimi që dalin nga shkaqet dhe ashpërsia e sëmundjes. Ajo mund të përfshijë droga aktuale terapi, fizioterapi, kirurgji dhe marrin produktet jetëdhënës.

Trashje - një emër i përbashkët për lloje të ndryshme të inflamacion të vaginës. Ajo mund të shkaktohet nga patogjene të ndryshme të transmetueshme përmes dhunës seksuale apo në familje. Gjithashtu të shkaktojë trashje mund të jetë ulja e rezistencës për të etiologies ndryshme. Patogjene Coleitis mund të jetë e kërpudhave, klamidia, Trichomonas, streptokoket, etj Nëse nuk trajtohet, kjo sëmundje, ajo mund të shkaktojë inflamacion të mitrës, vetë mitrës dhe shtojca e saj, e cila nga ana çon në erozion, endometryozu dhe madje edhe shterpësinë. Simptomat varen nga faktori trashje shkaktuar ato, por më duket shkarkimin pazakonta, dhimbje më të ulët të barkut, kruajtje, dhimbje gjatë akteve seksuale gjatë urinimit.

Ndonjëherë vaginitis mund të jetë praktikisht asimptomatike. Trajtimi i sëmundjes është kryesisht në trajtimin e shkaqeve të saj rrënjë. Kjo mund të jetë antibacterial apo terapi, fizioterapi dhe dietë. Gjithashtu rekomandohet për banja të veçanta, douching, qirinj dhe ointments për aplikim i ditës. Endotservit - inflamacion i rreshtim të mitrës. Ka në rastet e inflamacionit të sistemit urogjenital, nëse infeksion në mitër të shoqëruar nga disa faktorë. Këto përfshijnë kirurgji - gjatë lindjes së fëmijës, abortin, scraping ose instaloni një spirale.

Gjithashtu, shkaku i infeksionit mund të jetë plagosur. Simptomat mund të jenë nonspecific dhe të shkojnë pa u vënë re. Më të - një e bardhë dhe një dhimbje e shurdhër në bark. Shumica sëmundje është gjetur vetëm në funksion të gjinekologu karrige. Kështu që ajo duhet të vizitoni çdo gjashtë muaj. Ai dhe vetëm ai do të jetë në gjendje për të zbuluar zapalylosya vagina apo jo. Trajtimi nëse endotservita përfshin terapinë me antibiotikë dhe kryerjen fizioterapi lokale. Lythat gjenital - Formimi mbi lëkurën e vulvë, vaginë dhe në qafën e mitrës. Ata shkaktojnë një virus specifik - papillomavirus njeriut.

Kjo është një sëmundje e zakonshme që transmetohet familjen, seksuale ose nga nëna tek fëmija. Trajtimi shpesh përfshin terapi tonik për të parandaluar rritjen e lythat dhe heqjen kirurgjikale e atyre ekzistuese. Virusi lyth njeriut nuk mund të përjashtohet plotësisht nga trupi. Në çrregullime të ndryshme në sistemin urogjenital nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj. Për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja, dhe për të hequr inflamacion të vaginës, dhe pastaj të kuruar sëmundje do të ndihmojë gjinekolog. Dhe nuk e dëgjojnë mendimin e dashurin në 100%, sepse trajtimi është shumë e rëndësishme për diagnozë të saktë.

Vetë-shërim nuk është një sëmundje - një humbje kohe dhe kujdes. Catherine