Duke pasur marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë përbën marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë


Fëmijët që ishin nëna që kanë marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë, shëndetin praktikisht i padallueshëm nga ato nënat e të cilëve kanë abstenuar nga seksi. Një studim izraelit, i cili u ndoq nga 11 000 grave shtatzëna kanë treguar se marrëdhënia gjatë shtatzënisë nuk ka të bëjë me probleme të tilla si lëndimit të mitrës, lindja e parakohshme, lindje të vdekur. Pennsylvania gjinekolog i cili punon në Filadelfia, gjithashtu studioi një shumë të letërsisë në këtë temë dhe me besim pohon se seksi gjatë shtatzënisë nuk është e dëmshme për shëndetin ose amësisë apo për shëndetin e fëmijës tuaj, si mitra është e fshehur thellë nën kockës pubike, dhe lëngu amniotik që rrethon fetusi siguruar sigurinë.

Por, si trupi çdo grua është unike dhe reagim të një veprimi është e ndryshme, disa gra ende duhet të heqë dorë nga e copulations. Kështu thotë Dr. Lloret de Mol. Këto gra janë ata që e kanë parë gjakderdhje nga vagina, dhimbje stomaku, e cila u shfaq në javën e 20 të shtatzënisë, dhe gratë që kanë pasur më parë lindjeve të parakohshme, aborte spontane. Por ka dy lloje të kontaktit janë gjithmonë në mënyrë rigoroze të shmangen gjatë shtatzënisë. I parë - Cunnilingus. Arsyeja është marrë ajër në vaginë, e cila mund të çojë në emboli dhe të jenë fatale për nënën dhe foshnjen.


Ka dhjetë raste ku gratë shtatzëna vdiq për shkak të cunnilingus. I dytë kontakt i ndaluar - një kontakt me një bartës të ndonjë sëmundje seksuale të tilla si sifilizi, gonorrea, dhe të tjerët. Në këtë rast, ju mund të përdorni një prezervativ për shëndetin e fëmijës, por është më mirë të heqë dorë nga seksi. Nëse një partner i përhershëm dhe ju jeni absolutisht të sigurt e pastërtinë e saj dhe shëndetit - nuk ka nevojë për të përdorur një prezervativ. Ka nga ata që besojnë se nëna e ardhshme duhet të mbyllet në kështjellën e tij dhe nuk e lënë atë për 9 muaj. Është e kuptueshme që pa seks! Por kjo nuk është e drejtë!

Ndonjëherë ndodh që një grua gjatë shtatzënisë fillon Dhomës pasion kështu që në jetën e tij kurrë nuk e ndjeu një dëshirë të tillë. Por në përgjithësi, ky shtet është konsideruar i sëmurë dhe në këtë rast ajo është e rekomanduar për të parë një mjek. Shumë çifte të vazhdojë të mendoni të interesit seksual në gjysmën e tyre gjatë gjithë shtatzënisë. Por sondazhet dhe studimet tregojnë rezultate paradoksale. Besohet se gruaja nuk është më i interesuar në seks për tre muajt e parë, ajo është gjasa e shkaktuar nga gjendjes së saj të përgjithshme, e cila zakonisht përkeqësohet. Pastaj, tre muajt e ardhshëm ajo, përkundrazi, unë dua intimitet, dhe më në fund, në tre muajt e fundit të aktivitetit seksual ul përsëri sepse edhe përqafoj problematik për shkak të barkut të madh.

Një tjetër rezultat i një tjetër studim tregon ndryshe - gratë gjatë shtatzënisë nuk mendojnë dhe nuk duan seks. Intervistuar 250 gra pohojnë se ngurrimi shkaktuar parehati dhe ndjesi të dhimbshme që ndodhin gjatë marrëdhënieve seksuale, dhe, siç thonë ata, më shumë kohë - veçanërisht ndjerë dhimbje. Prindërit e ardhshme përvojë emocional së bashku me gratë e tyre, dhe ndoshta edhe më shumë. Gratë ndjehen të kënaqur sepse vetëbesimi i tyre është përgjithësisht më i lartë se meshkujt. Meshkujt, nga ana tjetër, të gjetur gratë e tyre jashtëzakonisht tërheqës dhe simpatik nga bark të mëdha që ruan fëmijën e tyre të përbashkët.

Megjithatë, njerëzit me të meta të gjeni se parandalon argëtim shtatzënisë me gruan e tij. Çdo arsye dikush i saj mendon se mund të dëmtojë fetusin, dikush mendon se gruaja e tij është e trashë dhe jo si tërheqës si më parë, i ngathët. Përfundimi është se njerëzit kanë nevojë për t'u çlodhur! Në mënyrë të qartë, kjo është diçka e re dhe të ndryshme, por në një pasazh, dhe ju do të shkoni! Shqetësim të veçantë është që ka marrëdhënie seksuale në muajt e fundit të shtatzënisë. Ekziston mendimi se ndërzim në fazat e mëvonshme, veçanërisht në pozitën misionare, duke shkaktuar lindje të parakohshme. Kjo është e mundshme për shkak të presionit të një bark të madh, dhe përmes të cilit uji shell breshëri, dhe atje lindjes.

Disa mjekët besojnë se seksi është i dobishëm për të para kohe shkoi në punë me ose pa orgazmë.
Por ka raste kur mbeturinave ujë nga 36 javë të shtatzënisë, dhe kjo është shumë herët. Prandaj, është e nevojshme që të jetë i kujdesshëm. Përbën marrëdhënie seksuale gjatë shtatzënisë Qëndrimi më e përshtatshme për seks - është e shtrirë në anën e saj kur njeriu prapa gruas, siç janë kupat, dhe kur të dy partnerët janë në gjunjë e tyre, dhe njeriu hyn gruan nga prapa. Postures të tjera nuk janë të rekomanduara. Sa për intimitet pas lindjes - duhet të përmbahen edhe gjashtë javë. Sigurisht, shumë çifte nuk duan të presin aq gjatë dhe nuk e dëgjoni këshillën e mjekëve, por duhet të indeve të shëruar dhe shërohen, dhe duke marrë spermës në mitër mund të shkaktojnë infeksion.

Një tjetër arsye është prerë që është bërë për të zgjeruar prodhimin, dhe pas lindjes, stitched. Statistikisht, shërimi ndodh brenda tre javësh, por dhimbja mund të ndihet për disa muaj, çdo grua ndryshe. Disa çifte të fillojë të marrëdhënieve seksuale pas dy javësh, duke pritur për disa muaj, dhe të gjithë disa ndodhi gradualisht dhe zgjati rreth një vit. Gjithashtu, besohet se gjatë laktacionit, organet gjenitale femra thatë dhe i irrituar nga fërkim, ndërsa në këmbë. Në këtë rast, përdorni lubrifikant veçantë shiten në barnatore. Shpresoj Pyshchalka,