Përgatitja helmarinë lobular


Analiza kimike zbuloi se solasodina përmbajtja në disa organeve bimore në mënyrë të ndryshme. Glycoalkaloid më i pasur ky fruta jeshile (1,63-3,27%), por kjo është pak në fabrikë dhe ata sigurisht nuk mund të jetë materiale medicinale para. Vendi i dytë është i zënë nga të përmbajtjes lë solasodina (1,16-2,61%); grumbulluar paktën solasodina rrjedh dhe rrënjët (0-0,6%). Mbledhja e lë - një proces shumë i mundimshëm, sepse në një mjedis të prodhimit për përdorim të bimëve të gjithë në masë aboveground e bimëve (herbs), e cila korrje plotësisht të mekanizuara. Si rezultatet e studimit të dinamikës së akumulimit në uzinën solasodina copë më të mirë në dispozicion helmarinë lobed masë aboveground është duart lulëzuar në masë pirun parë.

Gjatë kësaj periudhe gjethet janë me peshë 70-75% e mases lart-terren që përmban numrin më të madh solasodina. Në fazën tjetër të uljet e saj të përmbajtjes. Ndërsa helmarinë lobed në kushte të dendur kulture nuk janë gjithmonë në lulëzim, shpat i mandatit të parë ka vënë ndonjëherë në rritjen e bimëve. Në këtë rast, për të filluar korrje kur në masë aboveground arrin një lartësi prej 60 -. 70 cm Nëse vonesa e korrje helmarinë numrit lobular i rrjedh në rritje të lëndëve të para në mënyrë dramatike dhe cilësia e saj përkeqësohet. Përgatitja helmarinë shkallë lobular industrial mund të bëhet korrësve foragjere ose rrotullues kositës-shredder, të cilat, së bashku me bimë kositje prerë ato, që e bën të mundur për të përshpejtuar tharjen e peshës freskëta.


Bimët kosit në një lartësi prej 15 -. 18 cm Helmarinë rritet nga buds fjetura të vendosura në trungje të mbetura rrjedh. Herbs copëtuar të çlirojë pa vonesë deri në vendin e tharjes. Herën e dytë bari është hequr pas 35 - 40 ditë pas kositje e parë kur pjesa më e madhe e fidaneve të arrijë gjatesite e 45-50 cm dhe bimë përsëri hyjnë në fazën e lulëzuar. Në varësi të materialit bujqësore zbatueshme kulture të gjelbër (bar) në shpatin është 10 - 15 ton dhe më shumë se 1 hektar. Tharje herbs. Bari është tharë rrymave, dhe në mot të keq - në tharëse. Kostum aktuale në zonat e strehuar nga ndërtesat apo pemë plantacion për të shmangur humbjen gjethet gjatë tharjes.

Preferuar janë concreted ose aktual i shtruar në të cilën bari thahet materiale të cilësisë relativisht të shpejtë dhe të lartë të papërpunuara shkon, i pastër nga papastërtitë (tokë, rërë, pebbles). Ju mund të thatë dhe të mirë-përgatitur rryma terren që janë të përgatitur si më poshtë. Vende të qarta e vegjetacionit, tamped rul rëndë dhe i mbuluar me një zgjidhje prej argjile me plehut organik solomistyy. Vjen për të tharë herbs copëtuar të paraqitura në shtresën e tanishme 8-12 cm, e cila është 8-12 kg e barit të freskët për 1 katrore. m. Gjatë barin e thatë të lëvizin periodikisht të tyre. Në ditën e parë bari lëvizin pak e tyre 3 herë në sekondë dhe të nesërmen - të paktën 2 herë.

Raw gati për derdhje, në qoftë se rrjedh bëhet i brishtë. Në jug të pjesës evropiane të CIS tharje natyrale të bimëve në korrik-gusht zgjat 4 - 5 ditë në shtator-tetor 6 ditë - 7 ditë në Kazakistan jugore tharje në mënyrë të konsiderueshme më e shkurtër. Prodhimi i lëndëve të para është 16-19%. Në tharje në diell në një farë bujqësore copëtuar barit të thata nën qepalla ose në tharëse të veçantë të ajrit. Kjo metodë e tharjes është më e gjatë. Edhe në temperaturë relativisht të lartë të përditshme (25 - 30 °), tharje bari nën një tendë merr 7 - 8 ditë. Analizon mall e mostra të lëndëve të para kanë treguar se natyrore tharje herbs jep të lartë në materiale të cilësisë së parë që i plotëson specifikimet.

Përjashtim është ngjyhet lëndë e parë, e cila humbet ngjyrën e tij natyrore, përmban pjesë kafe dhe nxirë të bimëve dhe më shumë se numri lejueshme të solasodina shumë më të vogël, kështu që bari natyral tharje në diell duhet të mbrojtur atë nga shiu. Në rrymave me pa mbulon, duhet gjithmonë të ketë në tarpaulins rezervë për materiale të strehimoreve në një mot me shi. Periudha e plotë tharje duhet ta instaloni rrymat rreth orën. Kur tharje artificial duhet të përmbahen në mënyrë rigoroze për të regjimit të themeluar. Përvoja me fletë tharje zjarr helmarinë lobular në tharëse, i kryer në 1960 - 1962 vjet .. tregoi se rritja e temperaturës ftohës mbi 100 ° mënyrë drastike zvogëlon përmbajtjen glycoalkaloid në lëndën e parë.

Fruta korrje lobed helmarinë. Fruta kur pjekur ngjyrë fitojnë portokalli, dhe gjatë kësaj periudhe për të filluar mbledhjen e tyre. Në varësi të intensitetit të frutave ripening korrur në 3 - 4