Forcim dhe kalitje ndikimin mbi trupin e njeriut


Siç e dini, trupi i njeriut ka nevojë për të funksionuar në harmoni me mjedisin. Por një ulje graduale në kontakt me natyrën për shekuj trupin tonë ka humbur aftësinë e tij e natyrshme përpara. Në mënyrë për të rifituar këto aftësi njerëz përdorë për forcim, i cili është i njohur për të qenë shumë e dobishme. Për fat të keq, disa njerëz tani janë të përfshirë në këtë procedurë, dhe sëmundje ka mbërthyer - që do të thotë se nuk do të. Një qasje e integruar në një mënyrë jetese të shëndetshme përfshin vetëm 50 për qind e ngarkesës dhe sportive të ushqyerit, pushim për forcim. Forcim dhe kalitje ndikim në trupin e njeriut studiuar një kohë e gjatë, nuk ka dëm mund të shkaktojë në qoftë se gjendet qasje të shëndoshë dhe të bëjë atë me mençuri.

Le të fillojmë me shkatërrimin e stereotipi që forcim është i detyrueshëm duke derdhur ujë akull. Kjo nuk është gjëja kryesore është një ndryshim drastik në temperaturën në çdo drejtim, dhe kjo e rrit fuqinë e sistemit imunitar, e cila rrit aftësinë për t'i bërë ballë infeksioneve të ndryshme jashtë. Duke forcim termik përfshijnë sauna apo dush, i cili promovon relaksim dhe argëtim. Përfitimet gjithashtu sjell lëkurën pastër, për shkak të lëkurës - një frymë të dytë trupit pas dritës. Një poret më të shpejtë të ndihmojë të hequr toksina dhe substanca të tjera të dëmshme.


Lëkurë më të vjetër është e rilindur më të shpejtë. Shtet mendor dhe humor gjithashtu rrit pas një vizite. Rritja e fluksit të gjakut ndikon në shëndetin e përgjithshëm, sepse oksigjeni është dorëzuar në mënyrë të plotë për të trurit dhe organeve të tjera. Tjetra, e konsiderojnë "forcim të ftohtë". Siç e dini mjedis të ftohtë nxit aktivizimin e proceseve vitale në trupin e njeriut - organet fillojnë të punojnë me intensitet më të madh. Kur ka një adrenalin mprehtë derdhje dhe në këtë pikë trupi është nën stres. Ju mund të keni vënë re se si populli rënkon klithmat ose menjëherë pas procesit.

Përfitimi fund linjë është se kjo "dridhje" nga trupi duhet të jetë e shkurtër, për të përfituar, nuk dëmtojnë. Efekti i dobishëm i forcim në sistemin kardiovaskular, kështu që pas një reduktim të mprehtë në enët e gjakut që vjen në zorrët e trupit dhe ngadalë është kthyer. Blood qarkullim përmirëson, forcon enët e gjakut dhe zemrën. Arrhythmia shkon në harresë së bashku me zemër intermittently, në qoftë se ju nuk bëni rregullisht forcim të ndaluar ata gjatë gjithë vitit. Vini re se derdhje të ftohtë ndikon në sistemin muskulor e njeriut nën ndikimin e ujit akull ata shpejt mbulohen vijim stërvitje intensive, rrit durimin duke forcuar indet dhe fibrave muskulore.

Veprim Diferenca e forcim të ftohtë nga të nxehtit është rritur tonin dhe aktivitetin e përgjithshëm mbasi i parë, dhe shtet i relaksimit dhe relaksim ndjerë pas tjetrit. Sistemi pëson ndryshime metabolike pas derdhje akullin, rritjet e alkalinitetit shpejt proteina tretshëm, ure excreted më të shpejtë, duke i ndihmuar të shpëtoj trupin e produkteve të dëmshme degraduese. Efekti i forcim një njeri qëndron në faktin se stresi emocional është hequr dhe sistemi nervor fillon faza ekuilibrin dhe paqen. Nëse forcim të përfshijnë, për shembull, vetëm këmbët - efekti nuk është aq e rëndësishme dhe e dukshme si kur derdhje tërë trupin.

Sistemi i frymëmarrjes - vini re se padashur qan ose frymëmarrje të vonuar në mënyrë dramatike, atëherë shpejt bëhet më i shpeshtë, kështu ventilim është sistem bronkopneumonare dhe ka një efekt i dobishëm dhe durimin e përgjithshëm të frymëmarrjes. Ajo duhet të fshihen menjëherë pas forcim trajnimit fizik, sepse muskujve flushed dhe trupin e ngrohur me dhimbje të reagojnë për një veprim të tillë. Forcim i rregullt mund të fillojnë në fëmijërinë e hershme, zakonisht prindërit kanë filluar të përdorin këtë metodë për të rritur imunitetin pas sëmundjeve të fëmijërisë së hershme.
Kjo nuk është mjaft e logjikshme, është më mirë që të kujdeset për shëndetin e foshnjës, dhe të konsultohet me një profesionist me përvojë në këtë aspekt.

Mos harroni, ajrin e diellit dhe ujit - miqtë tanë më të mirë. Cheers! Bobryshev Taras,