Produktet e ndaluara në ushqim për fëmijë


Çdo njeri, pavarësisht nga mosha, janë pasioni i tyre për ushqim, pije, fruta, etj Por në qoftë se një i rritur kupton se çfarë ai dëshiron është e dëmshme dhe çfarë është e dobishme, fëmijët, zahotivshy disa do të kërkojnë vetëm se. Prandaj, secili nga prindërit duhet të monitorojë fëmijën e tyre. Pas një shijshme që unë dua për shumicën e fëmijëve - mund të jetë produkt i rrezikshëm, pa shije dhe mjaft i dobishëm. Shumë shpesh, sidomos në botën e sotme, shije të këndshme arrihet përmes kimikate të ndryshme dhe aditivëve si ngjyra, etj Kjo është shumë e rrezikshme për trupin tonë! Vëmendje e veçantë i është kushtuar ushqimit, e cila është zgjedhur për fëmijët.

Për një fëmijë për të zgjedhur më të mirë se ajo ishte e shijshme, por në të njëjtën kohë të dobishme. Feeding një fëmijë duhet të shkoni në zhvillimin e fëmijës, dhe jo anasjelltas. Prandaj ndaluar në produktet ushqimore të fëmijës kanë thjesht nuk janë në dispozicion, dhe ajo duhet të jetë mjaft e natyrshme. Prandaj, para se të vijnë në dyqan, kërkoni që ushqimi duhet të jetë fëmija juaj. Dhe pastaj, direkt në dyqan, të kërkojë nga shitësi ose ushqime të freskëta, të cilësisë dhe të shkaktojë alergji apo fëmijën? Edhe disa 30 vjet më parë, produkti nuk ka ndonjë kimi. Prandaj, për të kuptuar se cilat produkte janë të natyrshme dhe që është e mundshme, e mbushur me aditivëve kimike për të kujtojnë se produktet na ushqyer?


Në fund të fundit, nëse përbërësit artificiale nuk e di edhe. Së pari, zgjedhja e ushqimit të fëmijës, ju duhet të i kushtoj vëmendje të produktit: ligji kërkon që prodhuesit për të specifikojë atë të gjitha produktet dhe komponentët që përbëjnë produktin. Fatkeqësisht, shumë shkelin ligjin duke u fshehur produkte të ndaluara të tilla si komponente të modifikuara gjenetikisht ose, me fjalë të tjera, GM, për të cilat mjekët fort kundër tyre për të qenë i pranishëm në formulat e mitur. Nëse ju bleni për tins fëmijëve tuaj të ushqimit, është e nevojshme për të gjetur nëse përmban ky produkt ngjyra, preservatives ose shtojcave të tjera të ngjashme.

Duhet të theksohet se substanca që në asnjë mënyrë nuk duhet të jetë i pranishëm në një foshnje e ushqimit. Prandaj, i kushtoj vëmendje të madhe dhe interes në përbërjen e produktit. Më të njohura në datën, flavorings dhe enhancers shije janë hlyutomat sodium. Është shumë e vështirë për të gjetur produktin që nuk përmban këtë shtesë. Ajo është përdorur për të rritur ose, në përgjithësi, duke zëvendësuar shije viçi. Nëse ju shikoni një pjesë të E621 kodin produkt, atëherë kjo është hlyutomat sodium. Mjekët fuqimisht kundër këtij fëmijëve të hani ushqim që përmban fuqinë e dhënë, si në eksperimentin me minjtë është gjetur se hlyutomat sodium jep funksionimin korrekt të trurit.

Cilat janë këto kode, të tilla si E621. Shkronja "E" në këtë kod është treguar se ky komponent është aprovuar në Evropë dhe përbëhet nga një listë e aditivëve të ushqimit të lejuara. Numri i parë në kodin tregon cili grup i substancave është. Në këtë rast, është numër 6 - aroma dhe enhancer shije. Shifrat e tjera tregojnë 1 - Dye 2 - 3 ruajtës - antioxidant 4 - 5 Stabilizuesi - emulsifier Duhet të theksohet se në qoftë se një pjesë e produktit, si çdo kod të tillë, kjo nuk do të thotë se ajo është e ndaluar në ushqim për fëmijë.
Kushtoj vëmendje të veçantë kur zgjedhin produktet e qumështit.

Yogurts ndryshme dhe Kefirahu në shumë raste të përmbajë ngjyra. Ka dy lloje e ngjyra: natyrale dhe sintetike. Ata mund të dallohen lehtësisht. Produkt i ngjyrës portokalli, ka shumë të ngjarë përmban bojë natyrore që është pranuar nga lëng i një portokalli ose mandarinë. Para se të përdorni produktin, duhet së pari të mësojnë dhe nëse fëmija juaj ka një reaksion alergjik të agrume. Lidhur me ngjyra jo-natyrore, ata janë rreptësisht të ndaluara në ushqim për fëmijë. Përbërësit edhe e ndaluara në ushqim për fëmijë, nuk janë komponentët që janë të nevojshme për të krijuar një ekuilibër të produktit të përdorur.

Këto komponente janë: miell oriz, niseshte misri, etj Ushqim i ekuilibruar është zhytur më mirë dhe ka një vlerë të lartë ushqyese. Në dobi, ju duhet gjithashtu të marrë parasysh dëshirat e fëmijës së tyre. Tani, "moderne" Fëmijët shpesh refuzojnë qumësht, për shkak të armiqësisë ndaj proteinave. Sidomos për ata prodhues i bëjnë ushqimet e veçanta. Nëse produktet blej ju nuk kanë gjetur produkte të ndaluara, nuk nxitojnë për të blerë. Shikoni në datën e prodhimit dhe raft jetën e produktit, ose mosha e përshtatshme për fëmijën tuaj, kontrolloni pamjen e produktit, nuk dëmtuara ose bankë ose mbuluar.

Vlen të përmendet se nuk ka rëndësi se sa të zellshëm që ju zgjidhni ushqimin për fëmijën tuaj, qumështi i gjirit do të mbetet në çdo kohë të ushqimeve të mira natyrore. Rinat Abdrahimov,