Me këmbët e sheshtë janë në ushtri ose jo


Feature çizmet e vetme ushtarake është se ata janë krejtësisht të sheshtë. Këto këpucë me ngarkesa të mëdha në këmbë, është në gjendje të shtrembëroj. Nëse këto çizme është rekrut tashmë ka këmbët banesë, këmbët gjë e shëmtuar ndodh edhe më shumë, deri në një total të pamundësisë për të ecur. Kjo gjunjë prekur, hips, shpinë mesit. Kështu që shumë rekrutët që vuajnë nga kjo sëmundje, prindërit e tyre natyrisht i shqetësuar në lidhje me çështjen se me këmbët e sheshtë janë në ushtri apo jo, se si për të bindur mjekët ushtarakë djalin pavlefshëm në shërbim aktiv. Kjo është ajo që ne do të flasim me ju sot në këtë faqe interneti.

Çfarë është e sheshtë e rrezikshme? Personi këmba kryen funksionin receptor, ajo ka një shumë të mbaresa nervore që dërgojnë impulset e tyre në tru. Ai, nga ana tjetër, reagon ndaj impulseve të dërguara në tensione të ndryshme të muskujve përgjegjës për pozicionin vertikal të trupit në hapësirë. Kur muskujt nuk janë në gjendje për të mbajtur këmbën e njeriut pozita e drejtë fillon të sheshtë. Nëse një person nuk është trajtuar, por në vend të fillojnë të fizikisht të ngarkesës këmbë duket ndarje dhimbje të trupit. Atëherë ndryshimet e mundshme inflamator, deformim në gju, hip joints, dhe pastaj shpinë.


Çfarë rregullore rregullon çështjen? Për të parë saktësisht ose të jetë rekrutimi i ri nëse ai vuan nga ndonjë formë e shputë e rrafshët duhet të rishikojë dokumentin për të zgjidhur çështjen. Një dokument i tillë i miratuar nga Qeveria e 20. 04. 1995 për № 390. Kjo shtesë e "Rregulloret mbi ekzaminimin mjekësor ushtarak." Ajo quhet "Kërkesat për shëndetin publik të jetë vënien në skenë primar një rekord ushtarak ...." dokumentin dhe më tutje. Ky dokument përmban disa seksione të bëjnë me këmbët e sheshtë apo deformime të tjera këmbë. Për shembull, f. 68 Rregullorja tregon se ka papërshtatshme për personat e shërbimeve ushtarake me këtë patologji në rastet 1.

Nëse shkeljet janë të vogla - jo i përshtatshëm për shërbim rekrutimi ushtarak 2. Në shkelje të moderuar - e kufizuar të arsyeshme 3. Nëse një shkelje e vogël - gjithashtu i përshtatshëm për shërbimin e kufizuar ushtarake. 4. Kur të dhënat në dispozicion objektive, por pa mosfunksionim - mendohet për rekrutë shërbimin ushtarak, por me kufizime të vogla. Dokument tjetër përmban "Kuptimi zbatimin e nenit", e cila na tregon se:. Të p 1 përfshijnë kalë, thembra, virale, këmbë uritur, si dhe shkelje të tjera strukturën theksuara, lakim e këmbë. Këto çrregullime të parandaluar përdorimin e këpucë ushtarake të mostrës.

Përkthyer në gjuhën e zakonshme njerëzore kjo do të thotë: Nëse ju nuk mund të veshin çizme në këmbët e krizës përmes deformim i këmbës - atëherë ju mund të jetë i lirë nga shërbimi ushtarak. Për të p. 2 përfshijnë praninë e nivelit shputë e rrafshët III, ku deformimi është rritje kockëmadh (exostoses). Për këtë fazë karakterizohet gjithashtu nga largon sheshtë contracture e gishtit, prania e osteoarthritis, Real Estate gishtat në të dy këmbët. Thyerje të kockave të këmbës, në trajtimin e më shumë se 3 muaj. Prania e patologjive shoqëruese: 1-11 gradë këmbët e sheshtë, artrit i nyjeve të vogla të këmbës, etj Nuk është inkurajues për të rekrutuar n. 3.

Në fund të fundit, me deformime të moderuar të rënda këmbë, të shoqëruar nga dhimbje të butë, shkeljen e statikës, mund të rregullohen për të veshur çizme ushtarake. Këto variacione të përfshijnë nivelin e sheshtë III, nëse jo exostosis, shtrembërimet e këmbë, nuk ka kufizim të lëvizshmërisë së gishtave. Niveli sheshtë këmbët II ne prani te deformuar fazë Arthrosis II në kryqëzimi goditjes-chovnovydnomu. Dokumenti i cituar detajon kushtet e këmbës, natyrën e deformimit të saj, ënjtje, specifikon se dhimbje intensifikuar në mbrëmje, por të bëhet më i dobët pas pushimeve. Gjithashtu merret në konsideratë çapitje, kufizimin e varg e levizjes të të gjitha nyjeve të këmbëve.

Megjithatë, konkluzioni, megjithatë, është e qartë: të kufizuara të arsyeshme me këmbët e sheshtë i shërbejnë shtetit. P. 4 tregon që përshtaten për shërbimin ushtarak me kufizime të vogla janë konsideruar Niveli II rekrutë me këmbët e sheshtë, ku është e deformimeve fazë arthrosis I ose në fillim të osteoarthritis fazë në t