Përtypet çamçakëz dobi dhe dëm


Të dy të rriturit dhe fëmijët që përtyp çamçakëz. Çfarëdo nuk ishte ideja jonë për të, ajo është një pjesë integrale e jetës sonë të përditshme. Një rol të madh ka luajtur në këtë shpallje. Çdo ditë në televizion zërat e mjekëve të cilët pretendojnë për të pastruar dhëmbët, që vjen parandalon prishjen e dhëmbëve dhe për të eleminuar erë. A është kjo e vërtetë? Kjo ju do të gjeni në artikullin "përfitim Bubble Gum dhe dëm." Historia e çamçakëz Ajo është themeluar që në Greqinë e lashtë, njerëzit përtypur rrëshirë pemë në mënyrë që të freskohem fryma dhe të pastër dhëmbët e mbetjeve ushqimore. Indianët përtypur gjithashtu rrëshirë për të arritur të njëjtin efekt.

Banorët e Siberisë përtypur ashtuquajturi "siberian SMOLKA", të cilat nuk pastrohen vetëm dhëmbët, por edhe forcuar mishrat. Në Evropë, konsumi i parë Premisa e çamçakëz u shfaq në shekullin e 16 që nga koha e importimit të duhanit nga India. Pastaj bëj zakon është përhapur në Shtetet e Bashkuara. Fabrika e parë për prodhimin e çamçakëz origjinën në qytetin amerikan të Bangor. Shpejt ajo u bë një mall, dhe modës për përdorimin e tij u përhap në të gjithë botën.
Pas një histori të gjatë të formimit të saj, gomë modern përtypet bërë gjithnjë e më popullor në mesin e të gjitha pjesëve të popullatës. Kjo është bërë nga një komponent të veçantë - bazat. Ajo është me anë të saj ripërtypet gjatë ara.


Aktualisht gum prodhuar nga bazat natyrore si dhe sintetike, ose duke perdorur nje kombinim te tyre. Cilësia përtypet çamçakëz nuk duhet të shkërmoqet, shkrihet dhe rrinë në dhëmbët dhe mishrat. Kjo kohë ajo mban aromë e saj. Përfitimet e çamçakëz Shkencëtarët thonë se përdorimi i përtypur çamçakëz mirë për të gojës dhe mishrat. Prodhuesit nuk i shtoni sheqer në të, dhe ta zëvendësojë atë sorbitol. Dentistët miratojë sorbitol. Ky përbërës ndihmon të mbajë gojën e bilancit acid-bazë. Pra, përtyp çamçakëz për të reduktuar aciditetit. Për fëmijët, çamçakëz për ta është një mënyrë për të forcuar nofulla, dhe të moshuarit përmirësuar gjëndrat pështymore.

Çamçakëz freshens fryma pasi të hahet. Në fund të fundit, në qoftë se ju ha drekë në kafene diku ose në një restorant, ju mund të mos lahen dhëmbët tuaj. Sepse çamçakëz zëvendësojë furçë dhëmbësh tuaj dhe pastë dhëmbësh. Përtypet çamçakëz përtypet pasagjerë në bordin e avionit gjatë fluturim dhe ulje, e cila merr shpëtoj veshët dhimbshme porotë. Aktualisht trajtim në dispozicion edhe çamçakëz. Për shembull, i Danimarkës ata shtuar preservatives që kontribuojnë në trajtimin e angina. Pavarësisht nga përfitimet rëndësishme të çamçakëz, ka të metat që mund të shkaktojë dëm në trupin tuaj. Çamçakëz Dëmtimi * Në qoftë se ju përtyp çamçakëz shumë shpesh, ajo mund të dëmtojë smaltin e dhëmbëve.

Përveç kësaj, gjatë përdorimit të saj mund të çojë në gastrit, sepse gjatë përtypet lëng alokuar stomakut irriton mur stomak. Prandaj, mjekët rekomandojnë përtyp atë menjëherë pas ngrënies dhe jo më shumë se pesë minuta. Ekspertët gjithashtu rekomandojnë që të mos e përdorin atë në lidhje me ushqime të tjera. Nëse ju jeni një duhanpirës, ​​ju nuk duhet të pijnë duhan apo përtyp çamçakëz. Kjo është për shkak të faktit se ajo tërheq nga cigaret e substancave të rrezikshme, ju pastaj gëlltitje me pështymë. Disa shkencëtarë besojnë se opayany shumë shëndetin çamçakëz. Që ata nganjëherë shtuar phenylalanine si zëvendësues të sheqerit.

Ky material jep ekuilibrin hormonal të trupit. Një sorbitol në sasi të mëdha mund të jetë laksativ i fortë, siç thuhet edhe në paketim. * Fëmijët më pak se 3 vjet të vjetra janë të ndaluara për të përtyp çamçakëz në të gjitha. Një pediatër është veçanërisht i shqetësuar nga fakti se ata preferojnë çamçakëz çokollatë, që për ta kjo ishte një trajtojnë vërtetë. Megjithatë, në qoftë se fëmija juaj është ende mvarur nga çamçakëz, të merrni atë për të çamçakëz për fëmijë veçanta të fëmijëve dhe mbikëqyr përdorimin e saj (deri në 6 minuta në ditë). Vlen të theksohet rrezikun e mundshëm të gëlltitjes fëmijët çamçakëz. Pas të gjitha, ata mund të merret fryma! Fëmijët janë të lejuar për të dhënë atë vetëm në qoftë se është e qartë që të ha atë në çdo rast e pamundur.

Prindërit kini kujdes! * Për të rriturit duhet të kihet parasysh se çamçakëz nuk do të çojë në një pastrim të dhëmbëve të plotë. Ajo pastron vetëm sipërfaqet e përtypet e dhëmbëve. Çamçakëz mund të shkatërrojë vula, ura, kurora dhe strukturat e tjera të dhëmbëve. * Nëse ju jeni një çamçakëz gëlltitje amator, ajo mund të jetë i rrezikshëm në zorrët e tua, duke shkaktuar kapsllëk apo pengesë e zorrëve. Pra, çfarë konkluzionet mund të nxirren? Siç mund ta shikoni, nuk ka dëme dhe të mirat e çamçakëz. Por më shumë dëm se mirë ... por kjo nuk do të thotë se ajo është rreptësisht e ndaluar për të përtyp. Çdo gjë të bëjë me mendjen, ka vdekur. Ju përtyp, por bëni në mënyrë të butë.

Përdorni vetëm çamçakëz pas ngrënies dhe jo më shumë se katër herë në ditë. Fëmijët e vegjël nuk hanë ripërtypet më mirë, edhe hahet fruta dhe perime. Fëmijët më të vjetër janë të lejuar për të përtyp çamçakëz vetëm të bardhë pa ngjyra shtuar. Agjërimi nuk duhet të përtyp çamçakëz ose fëmijët, ose të rriturit, është përtypet aktiv lëng stomakut, por në qoftë se ushqimi nuk do të arrijnë, stomak tretet vetë, që shkakton gastrit, ulcerat dhe erozionit. Pra, nuk do të mësohen me zhuytsi njerëzit që kanë një sëmundje të stomakut dhe zorrët. Pra përtyp - përtyp, por të bëjë atë me shumë kujdes! Anna