Pasojat trajtim, simptomat janë të transmetueshme - verdhëz


Shumë njerëz janë të ballafaquar me verdhëz, e konsiderojnë atë një sëmundje e veçantë. Por ajo nuk është. Verdhëza kjo është vetëm një nga simptomat e mëlçisë dhe traktit biliar. Le të flasim rreth asaj se si për të manifestuar verdhëz, trajtim, simptomat janë transferuar, efektet e sëmundjes. Kuptuar se verdhëz nuk është një sëmundje, por një simptomë, flasin për mënyrën se si ajo është transmetuar është e pakuptimtë. Eshtë e panevojshme të thuhet, si sëmundje të transmetueshme për të cilat ka verdhëz si një simptomë të sëmundjes. Por kjo nuk është një temë e procedurave të sotme. Në mënyrë të ngjashme, ne mund të flasim për efektet e verdhëzës ... Pra, çfarë është shkaku i verdhëzës?

Provokon verdhëz të rrisë nivelet bilirubin. Bilirubina - një produkt i metabolizmit të hemoglobinës që ju doni të tërhiqet nga trupi. Ajo është excreted nga të mëlçisë, me feces. Nëse keni sëmundje të mëlçisë, bilirubin është excreted nga trupi plotësisht. Në mënyrë që të ruajë ambientin e brendshëm të vazhdueshëm, bilirubin excreted nga veshkat fillon, e cila mund të çojë në dështimin e veshkave, dhe nëpërmjet lëkurës, duke shkaktuar atë të yellowing. Emri i verdhëzës marrë nëpër tregon kryesore. Në rritjen e bilirubin në sinjaleve të gjakut yellowing e lëkurës, sclera dhe mukozës. Përveç kësaj, verdhëz provokon urinë të errët dhe feces.


Në qoftë se një rol të madh në largimin e bilirubin marrë mbi veshkat, stol mund të bëhet pa ngjyrë. Është e vërtetë se simptomat e verdhëzës. Ka një verdhëz i gabuar, që shkakton hahet carotene. Në këtë rast, vetëm lëkurë të verdhë. Në varësi të verdhëzës themelor të sëmundjes mund të shoqërohet me dhimbje në mëlçi, biliare regurgitation, dobësi, dhimbje koke, të përzier. Ndonjëherë, yellowing e lëkurës të shoqëruar me kruarje. Në mënyrë të ngjashme, të lëkurës mund të marrë në hije të ndryshme, është shumë e rëndësishme për vendosjen e diagnozës primare. Në rolin e bilirubinës këmbimit kanë tre sisteme të organeve: të gjakut dhe të organeve gjakformuese, mëlçisë dhe traktit biliar.

Sistem hematopoietic, ose më mirë shpretkë dhe kockave palcë, janë prodhuesit e bilirubin nga të vdekur qeliza të kuqe të gjakut. Rezultuar bilirubin pastaj dërgohet në mëlçi ku bile është ruajtur. Bile është ruajtur në fshikëz e tëmthit dhe traktit biliar hyn në zorrë, nga ku bilirubin me feces excreted. Shkelja e një prej hallkave të zinxhirit mund të shkaktojnë verdhëz. Nëse trazirat verdhëz shkaktojnë në sistemin e gjakut, atëherë ky lloj i verdhëzës i quajtur hemolitik ose nadpechinkova. Ajo është konsideruar normale në të sapolindur, që nga fillimi i fryma e ashpër të gjakut të përditësuar.

Mëlçisë thjesht nuk mund të përballen me kaq shumë bilirubin. Anemi qelizë drapër mund të sjell shkatërrimin masiv të qelizave të kuqe të gjakut. E njëjta gjë mund të vërehet në lloje të caktuara të sëmundjeve autoimune, Limfoma pas operacionit të zemrës. Nëse shkaku i verdhëzës është në kundërshtim me proceset që ndodhin në mëlçi, të ashtuquajturit verdhëz parenkimale. Më shpesh kjo ndodh për shkak të pamundësisë verdhëz për të kapur hepatocytes bilirubin. Kjo ndodh në sëmundje të ndryshme të mëlçisë. Hepatiti etiologji të ndryshme është shkaku i shkatërrimit të qelizave të mëlçisë. Si rezultat, niveli i bilirubin në rritje të gjakut dhe nuk ka verdhëz.

Nëse e majta hepatitit patrajtuar, lëkura bëhet përfundimisht të gjelbër dhe shumë itchy. Shkaku i verdhëzës obstruktive është bllokim i kanalet biliare, me asnjë bile hyn në zorrë dhe nuk excreted. Nuk është një përzgjedhje e bilirubin në gjak dhe verdhëz duket. Shkaqet bllokim e kanalet biliare janë të ndryshme: të gurëve të tëmthit, ënjtje, dhëmbëza. Trajtimi i verdhëzës ka për qëllim të ulur sasinë e bilirubin në gjak. Dhe kjo kontribon për trajtimin e sëmundjes primar. Zbulimi dhe trajtimi i kesh, hepatit dhe cholecystitis herët nuk lejojnë paraqitjen e verdhëzës. Duhet të theksohet se bilirubin shkatërrojë rrezet ultravjollcë, kështu që sot përdoret gjerësisht phototherapy verdhëz.

Siç e dimë, verdhëz është një simptomë e sëmundjeve të rënda të mëlçisë dhe tëmth trakt, dhe nuk mund të shpërfillet.
Bilirubina - një shkëmbim produkt, duke rritur shumën e tij në gjak ndikon në sistemin nervor. Dhimbje koke më të shpeshta, të qenët i përgjumur duket, e karakterizuar nga lodhja. Mos harrojmë për këtë. Julia Ermolenko,