Ngjyrë trëndafili u rrit vaj esencial


Një nga familjet më të mëdha të lulëzuar "Rosaceae" buds krenar lulëzuar e rozë, lule erëmirë dhe fruta të harlisur të shëndetshme. Greqia e lashtë mbështetur kultin e perëndeshës së dashurisë Afërditës mbjellë pranë tempujt e shkurre u rrit. Përdor ngjyrat në Egjiptin e lashtë në kohën e mbretëreshës Kleopatra ishte e petals masive mbuluar sallën mensa, not në pishina banje, shtrat usypaly martesës. Në pallatet e egjiptian burime mundi fisnikërisë u rrit me ujë, përhapja aromë me të vërtetë hyjnor vetë zgjojë shqisat dhe mpreh mendjen. U rrit për një kohë të gjatë dhe përdoret ende si një kozmetike të shkëlqyer dhe fondeve parfum, Aromatherapy, të përgatitur ushqim me petals dhe pije rozë me shkurre frutore.

Trëndafila dekorative Damascus (në latinisht Rosa Damascena) konfirmoi petals jo vetëm mahrovistyu, por aroma e një lule, e cila është përdorur për të varieteteve të mbarështimit të përshtatshme për prodhimin e komercialisht të vlefshme naftës u rrit. Veçanërisht e suksesshme në prodhimin e naftës u rrit Bullgaria luginë, dikur i njohur për ta dhe Krime, ku janë kushtet gjithë unike klimatike, lagështia e lartë atmosferik dhe temperaturat e moderuara të verës gjatë lulëzuar, e cila ndihmon varietetet e kuqe dhe të bardhë arrin përmbajtjen e dëshiruar ester në petals. Vaj esencial i Krimesë Rose në një kohë ishin eksportuar. Si të merrni të naftës u rrit?


Metoda e distilimit me avull për rreth një kilogram e naftës u rrit me vete tre mijë paund të petals lule të mbledhura herët në mëngjes vetëm pas agim vesa. Konsumimi dhe teknologji energji intensive e bëjnë këtë produkt një nga vajrat më të shtrenjtë bimore aromatik në botë. Kështu, është e vështirë për të blerë vaj esencial të çmimit të trëndafilave të krahasueshme me koston e artë ... pse u rrit vaj quhet paqëndrueshme? Emri Damask u rrit thelbësore të naftës reflekton masloobraznuyu e saj të trasha logjike dhe luhatshmëri të lartë e me erë, të ngjashme me eter. Edhe pse në aspektin e kimisë, vaj esencial i trëndafilit është as eter as vaj.

Tipari më i rëndësishëm është disponueshmëria e unik, aroma e saj të njohur lehtësisht, të fortë dhe të qëndrueshme, që përkon me erën e lule të freskëta homogjene - trëndafila. Cilat janë pronat medicinale e vaj esencial të Damask Rose? Oil është një spazmolitiki i fuqishëm, drejton bile ka antimicrobial dhe anti-inflamator pronave. Depresioni, çrregullime nervor, stresi dhe ftohtësi seksuale tërhequr para ndikimin shëruese të produktit të naftës. Vaj Rose është një antihistamines natyrore. Si pjesë e Damaskut u rrit vajra esenciale gjenden substanca organike komplekse janë jashtëzakonisht e vështirë për të sintetizuar - një i madh tsitronellol masë fraksion, linalool, geraniol, alkool feniletil dhe alkoolet e tjera terpene.

Vaj esencial i trëndafilit, pronat e mbyllur në të, e përdorur për të normalizuar funksionin e zemrës, si një mjet për shërimin lezione pustular e etiologies të ndryshme, me herpes dhe ekzemë, për të ulur presionin; për të përmirësuar rrjedhjen e gjakut në venat me variçe për të shëruar djegie të rënda, bedsores, postoperative dhe plagët septike. Carnival Damask u rrit formë ekstrakt është përdorur për lehtësimin e trurit efektet dhimbje barku sklerotizues të moshës dhe pagjumësi moshuar. Heq dhimbje koke, migraines, trullosje dhe shtetit të përzier, merr pjesë në normalizimin e metabolizmit të ngritura për shkak të dështimit të sistemit endokrin.

Përdorimi i mirë i produktit në sëmundjet e sistemit të tretjes, sepse aty holelitolitychna dhe Bile dhe pronat rigjeneruese. Naftës është i përfshirë në trajtimin e mosfunksionim seksual, lehtëson dhimbje menstruale, menstruale stabilizimin e ciklit. Vaj esencial i trëndafila - përdorim në mjekësi në shtëpi * Në sëmundjet e sistemit të tretjes dhe dysbacteriosis: brenda një rënie me një lugë çaji mjaltë në një gotë me ujë të ngrohtë. Në specifike menstruale dhimbje: kurset në tri ose katër herë në vit dhe të marrë frymë çdo orë. * Kur "femra" sëmundje dhe çrregullime vnutrivlahalischnom microflora: çdo ditë, zgjidhje dhjetë douching i naftës thelbësore në një sasi prej dy pika në një filxhan e gjysmë të ngrohtë