Erozioni lazer djegurit i qafës së mitrës, shkaqet, pasojat


Erozioni i qafës - është një manifestim mëngjes i vogël (erozioni) në qelizat mukoze e mitrës, erozioni nuk është sëmundje pridatkovym, por mund të rrisë rrezikun e kancerit të mitrës. Vërtetë Erozioni - një plagë e vogël, e cila është në qafën e mitrës, qëndron një spot të kuqe mbi sfond të përgjithshëm të membranave mukoze rozë ishin të prirur për të erozionit. Pse erozionin qafës së mitrës? Erozioni i mitrës mund të jetë sëmundje kongjenitale që është klasifikuar si pseudo apo ectopia, si erozioni mund të kontribuojnë në shfaqjen e infeksionit infektive apo lëndim. Pseudo më shpesh ndodh në gratë e reja që kanë nivele të larta të estrogjenit, duke çuar në lirimin e epitelit prizmatik jashtë mitrës, e cila çon në erozion.

Çka e shkakton erozion? - Shkaku i parë është inflamacion i organeve gjenitale femërore; - Shpesh ndodhin sëmundje. Ky transmetimit përmes kontaktit seksual (SST), trichomoniasis, virusi herpes 2 - tipit, klamidia urogjenital, gonorre, herpes gjenital, infeksionit papillomavirus njeriut dhe mycoplasmosis; - Dëmtimi blerë me mjete mekanike (aborteve të shumta, lindjet e vështira, marrëdhënie përafërt); - Gjithashtu jo e parëndësishme, inflamacion të vaginës (colpites, mëllenjë, vaginitis, vaginosis bakteriale). Cilët faktorë kontribuojnë në zhvillimin e erozionit qafës së mitrës? - Në kundërshtim të ciklit menstrual (mujore); - Reduktuara ose përshpejtuar rënien e imunitetit; - Trazirat në nivelet hormonale; - Ndryshimi i shpeshtë i partnerëve Too seksuale, në fillim të jetës së zhvillimit seksual; Simptomat e erozionit Në mënyrë tipike, sëmundje e erozionit qafës së mitrës ka simptoma.


Identifikimi sëmundje e qafës së mitrës mund të jenë të planifikuara në pasazhe gjinekologu. Në disa raste, ulceration (erozioni) i qafës së mitrës (mukozën) mund të ketë shumë sekrecionet (rozë ose ngjyrë kafe), shpesh ata janë spontane apo pas raportit seksual. Në disa raste, janë dhimbje gjatë raportit seksual. Si mund të dini në lidhje me praninë e erozionit në qafën e mitrës? Diagnoza vetëm mund të vënë gjinekologu në bazë të kontrollit gjinekologjik. Në përmbledhje, erozioni (vendosjes) mukozale (qafën e mitrës), duket si një zonë të vogël ndezur, ka një ton më të kuq në endometrium dhe gjinekologjisë në plagë touch ombrellë fillon të rrjedh gjak.


Konfirmuar diagnozën mund kolposkopisë - një test shtesë që cakton gjinekolog. Erozioni trajtim Metodat e ndryshme të trajtimit të përdorura në erozionin e mukozën e mitrës. Trajtimi mund të jetë edhe medicinale dhe nuk medicinale (ky efekt mbi qafën e mitrës, lazer, azotit, të djegurit termike, etj) trajtimi i drogës -. Një qëllim përgatitjet ndryshme (tableta) që ndikojnë në Mukoza (për riparimin e indeve të dëmtuara erozion) ose dhe arsyeja që promovoi erozion. Kur erozioni i shkaktuar nga sëmundje të ndryshme infektive, si klamidia, trichomoniasis, llojit të virusit herpes 2, mycoplasmosis, herpes gjenital, etj Në këtë rast, zbatohen trajtimin e sëmundjeve infektive që çoi në normën e erozionit caktuar pastaj të rivendosur Mukoza .

Për më të shpejtë të shërimit dhe rikuperimit erozionit të mukozës, përshkruajnë droga të ndryshme, suppositories dhe ointments. Ata kanë një veti bakteriale dhe nxitur shërimin më të shpejtë të mukozës. Lloj pajisje mjekësore, aplikuar në sipërfaqe erozionin që të kontribuojë që po vdes qelizat e infektuara, dhe pastaj të rivendosur qelizat mukozale - janë mjete (koagulimit kimike). Cakto një trajtim të veçantë që i përshtatet më mirë për një rast të veçantë mund vetëm gjinekolog, pas një seri të rishikimeve dhe testet. A është trajtim të drogës erozion Nuk ka trajtim të drogës janë mjaft të zakonshme në mesin e pacientëve me erozionit.

Metoda bazë: djegurit lazer, valët e trajtimit elektrike shoku të djegurit radio erozioni, të djegurit termike (diathermocoagulation), cryosurgery (azotit të lëngshme). Laser djegurit e erozionit qafës së mitrës Metoda e trajtimit lazer - Efekti trajtim në mukozën e dëmtuar (qelizat), një rreze lazer me një valë të gjatë prej rreth 660 nm. Kjo teknologji ka sukses me femrat përmes lazer ndikimi elektoral qelizave të dëmtuara të mukozës, duke zgjedhur dëmtuar vetëm. Përfitimet Moxibustion erozionin qafës së mitrës me lazer - një metodë jo-miqve, i cili eliminon metodën e infeksionit përmes instrumentit; - Erozioni Shërimi ndodh në një kohë të shkurtër; - Efekt selektiv dhe relativisht të butë në mukozën; - Një procedurë pa dhimbje.

Pasojat e mos trajtimin e erozionit qafës së mitrës Vetëm kur erozioni që ndodhin në vajzat adoleshente nuk mund të nxitojnë për trajtim. Erozioni i tillë është kryesisht për ndotësit dhe kalojnë vetë. Edhe pse në këtë situatë, ju duhet të paraqiten periodikisht gjinekolog. Në të gjitha rastet e tjera, nuk ka trajtim i erozionit qafës së mitrës dhe duke injoruar ekzistencën e saj zakonisht të çojë në komplikacione. Ne kemi përmendur se në gjakderdhje erozionit-plagë dhe tha në lidhje me praninë e mikroorganizmave në mukozës ... plagë e hapur - me burimin e infeksionit të gjakut. Sepse inflamacion i zgjatur në qelizat në zonën e prekur mund të ndryshohet struktura.

Dhe me kalimin e kohës mund të shkaktojnë qelizat atipike, lezionet precancerous dhe madje edhe kancerin e qafës së mitrës. Roli negativ në këtë proces mund të kryejnë infeksioneve gjenitale, veçanërisht papillomavirus dhe kombinimin e tyre me viruse herpes gjenital. Këtu ne jemi me ju dhe të flasim në faqen e erozionit të qafës së mitrës, të djegurit lazer, shkaqet, efektet e sëmundjes. Shih gjinekologun tuaj disa herë në vit në mënyrë që ai të mund të zbulojë erozionin në kohë dhe në kohë ju keni filluar për të trajtuar ato. Kujdesuni për shëndetin tuaj, si ju e dini më mirë paralajmërojnë dhe parandalimin e sëmundjeve se sa për të kuruar atë! Vladsoroka,