Anestezi epidural gjatë punës, efektet, contraindications


Tani shumë femra do të lindin në mënyrë të vendosur, i bindur për nevojën për anestezi. Sa i përket diktuar nga dëshira për arsye objektive apo nga frika e zakonshme - nuk është na. Ne vetëm vetëm ju tregojë për çfarë është epidurals gjatë punës, efektet, contraindications saj që. Çfarë është në të vërtetë një epidural? Anestezi epidural - një procedurë në të cilën dhimbje mjekim përmes një kateteri me një gjilpërë të furnizuar të largohej nga rrënjët kurrizore nervore që janë përgjegjëse për kalimin e impulseve dhimbje nga organet pelvike. Sepse nervat nën të palcës kurrizore, probabiliteti i dëmtimit të tij dhe predha të tij në dispozicion.

Substancë analgjezik plotësisht bllokon rrjedhjen e sinjaleve dhimbje nga organi më të ulët ndaj nënave të trurit, por e lejon atë të lëvizë. Kështu, dhimbja është reduktuar në zero, gjë që e bën të mundur për të lehtësuar procesin gjenerike. Në nënave një mundësi për t'u çlodhur, ul nivelet e gjakut të adrenalin më të lehtë procesin e zgjerim dhe fuqive të qafës së mitrës.
Nga historia e një nënë e re
"E çuditshme por interesant gjë - kjo epiduralku. I vë veten me mjekët baiting shaka, dhe pastaj papritmas bam, shpëtim mes këmbëve - se ai është djali im i vogël. Pra, ajo nuk mund edhe të kuptoj kur unë i dha atë larg?! »
Për këtë qëllim përdoret anestezike lokale - ropivakayinu, bupivakaine, lidocaine.


Njëri prej këtyre barnave injektuar në hapësirën ndërmjet shtresa e jashtme dhe të brendshme të dura e palcës kurrizore dhe rrenjet kurrizore larë atje. Normal mjekët anestezi me kohë të presin përpjekje kaq të hershme për efekt të nënave kanë ndaluar. Por në disa raste kur ju duhet të "mpirë" dhe fuqia (e një rast dhe diskutuar në historinë e nënave të mësipërme në tekst), një epidural është përdorur në fazën e dytë të punës. Procedura kryhet nga anestezi anesteziologu metodë teknik.
Ajo duhet të jetë gjithmonë për nënat, të monitoruar gjendjen e saj presion, përgjigje për ilaçe, zemrën e fetusit.

Procedurë është bërë në "ulur Bending maksimale" ose shtrirë në anën e "rehatohem". Mbrapsht në birë lëkurës është trajtuar me antiseptik dhe znebolyuyut. Dhimbja fillon në rreth 20 minuta. Atëherë gruaja ofroi një gjumë pak orë për të parandaluar ndërlikimet e mundshme.
Si e bën të drogës?
Pak minuta pas injektimit dhe gruas injeksion në punë ndjen dobësi në këmbë, pastaj mpirje dhe ngrohtësi. Avantazhi i kësaj anestezi është të koordinojë kontraktimet, ajo është më shumë zbulimi i shpejtë dhe efektive.
Por në mes të gjitha avantazhet e dukshme të anestezi epidurale janë anën e saj negative.

Së pari, ky lloj i dhimbjes, natyrisht, i referohet ndërhyrjes mjekësore, që nënkupton praninë e contraindications. Së dyti, përkundër mungesës së Kundërindikimet dukshme pasojat e mundshme negative për nënën dhe fëmijën që është anestezi epidural. Kundërindikimet anestezi epidural: -presion gjaku i ulët; sëmundja -nevrolohichni (sëmundje e sistemit qendror nervor, të kurrizit kurrizore); -violation koagulimit të gjakut; Sëmundje -Disa zemrës; Dëmet -Çdo në vendin e injektimit (tattooing, infeksion, trauma); -alerhiyu në ledokayin. Në çdo rast lista e contraindications mund të zgjatet nga mjeku.

Tjetra, e konsiderojnë negative të mundshme Efektet për nënën sepse që ishte aplikuar anestezi epidural: SHPESH ndodhë muaj dhimbje koke; -trohy paktën - dhimbje prapa; -Në Rastet e rralla të mundshme edhe paralizë; - Postpartum mbajtje urinar të jetë e mundur. Në një grup të veçantë duhet të mbledhin efektet negative që mund të ndodhin gjatë lindjes duke përdorur anestezi epidural: a) mund të kërkojë oxytocin; B) mund të ulet tensioni i gjakut, që kërkon qëndruar në pozicionin e shtrirë në shpinë; C) nevoja për të gënjyer largon efektin e gravitetit, e cila ndihmon në promovimin e fëmijës; D) rrit rrezikun e seksionit të paplanifikuara cezariane ose përdorimit të pincë dhe nxjerrjen vakum dhe; D) është e mundur që anestezi të jetë i pjesshëm (e njëanshme apo segmental); E) mund të jetë fytyrë itchy dhe qafë; F) mund dridhje, ethet shkaktuar nga shkeljes e termoregulacionit nëpërmjet sistemit nervor qendror; C) është parë rrallë si humbje ndjenjash dhe dhimbje barku.

Këto të rralla, por megjithatë, efektet e mundshme mund të rrjedhin dhe disavantazhet e anestezi epidurale për fëmijën, të tilla si: rënia -Kur të tensionit të gjakut në nënën - mund të bien në normën e zemrës së fëmijës; është një, nga ana tjetër, kërkon monitorim të vazhdueshëm dhe mund të jetë një dëshmi e rëndësishme për pjesën e paplanifikuar cezariane; - Fëmijë mund të përjetojnë dështim të frymëmarrjes, çorientim, abuzimin dhe gjiri lëvizshmëri refleks; -dityam, nënat temperatura e të cilëve është rritur gjatë lindjes së fëmijës, shpesh përshkruajnë antibiotikët; -dityam lindur për nënat me anestezi epidural, 5 herë më shpesh diagnostikuar si "encefalopati".

Teza kryesore, të cilat duhet të udhëhiqet nga një femër kur zgjedh anestezi, ajo duhet të jetë siguria dhe fëmijë. Shpesh frika dhe paragjykimet të çojë në vendim të gabuar ndonjëherë të rrezikshme. Mbani në mend se lindja është kryesisht një proces fiziologjik dhe shpesh nuk kërkojnë anestezi. Dhe të vendosë për një çështje kaq të rëndësishme lënë i mirë për këshilla profesionale mjekësore. Brandy,