Endocervicoses trajtim të qafës së mitrës


endocervicosis ose erozioni cervikal, është një sëmundje në të cilën Epiteli dëmtuar e pjesës vaginale të mitrës.
Shkelja e integritetit të epitelit të ndikojë negativisht në funksionet themelore qafën - mbrojtje nga infeksioni dhe në aktin e konceptues një jetë të re. Përveç kësaj, erozioni i qafës së mitrës është një formë e precancer, kështu zbulimin e erozionit duhet menjëherë të fillojë trajtimi. Për këtë arsye, ne edituar faqen e internetit dhe të flasim për trajtimin e qafës së mitrës sotme endocervicosis për të. Erozioni i qafës së mitrës është shpesh në Gjinekologjike parandaluese, pasi ajo ka pothuajse asnjë simptom.

Përveç kësaj, kurrë endocervicosis gjetur një të tillë, ajo është e shoqëruar me inflamacion të vaginës, infeksion dhe më shumë. Por ju duhet të lajmërojnë diktim dalin pas raportit seksual. Prania e shkarkimit të rënda të bardhë, dhimbje të përsëritura në bark, pamja e dhimbje gjatë raportit seksual, si dhe janë simptomet e erozionit. Në praninë e këtyre simptomave duhet menjëherë të kontaktoni gjinekologun tuaj, pasi vetëm ai mund të bëjë një diagnozë të saktë. Trajtimi duhet të fillojë menjëherë endocervicosis. Vetëm mos të angazhohen në vetë - ajo mund të bëjë vetëm gjërat më keq.


Trajtimi i erozionit qafës së mitrës duhet të merren vetëm me një gjinekolog. Së pari ne kemi nevojë për të identifikuar shkakun e erozionit, për këtë ju duhet të kalojnë disa analiza, swabs në microflora vaginale, biopsi, kolposkopisë kërkuara, teste për sëmundjet seksualisht të transmetueshme. Referimi që të dorëzohen teste ju merrni një mjek. Pas kalimit të testeve dhe analiza e rezultateve, mjeku përshkruan trajtimin. Hapi i parë është për të eliminuar rrënjë të shkaktojë shfaqjen e erozionit. Nëse shkaku i erozionit ishte infeksion, i parë mbahet trajtimin e saj dhe rimëkëmbjen e imunitetit lokal të vaginës, dhe pastaj të ketë ndikim direkt në më të erozionit.

Ka vetëm një lloj i erozionit, i cili trajtim është e nevojshme. Ky erozion quhet kongjenitale dhe ajo shkon larg pas lindjes së fëmijës. Por kjo nuk është gjithmonë rasti. Ka shumë metoda të ndikimit të erozionit, ne flasim për më të zakonshme. 1. Diathermocoagulation, ose të përbashkëta njerëz, përzhitëse goditje elektrike. Ky është trajtim më të zakonshme për pajisjet e erozionit për të kryer këtë procedurë është në çdo dhomë gjinekologjike. Përveç kësaj, ajo është procedurë të lira. Kjo piket pozitiv fund. Është shumë e dhimbshme dhe shumë procedurë e gjatë! I gjithë procesi zgjat rreth 20 minuta dhe çdo shkarkesë elektrike që ndodhin reduktim të rënda në muskujve të mitrës që i ngjan kontraktimet rënda të lindjes.

Pasi ta bëni këtë për një kohë të gjatë një grua të shqetësuar për zgjedhjen e fortë, dhimbje prapa dhe stomak. Shërimi ndodh brenda 6 javësh. Kjo procedurë lë një mbresë në qafë që shpesh shkakton aborte spontane, shterpësi, inflamacion të shpeshta, gjakderdhje, etj Kjo metodë nuk është e lejuar për të përdorur në gratë nulliparous. 2. Cryotherapy. Ndryshe diathermocoagulation, me cryotherapy djegurit me nitrogjen të lëngët është kryer erozion. Kjo është një procedurë pa dhimbje që kërkon pak kohë. Rrjedha Liquid azotit vjen nga një cryoprobe të veçantë në një zonë të përcaktuar mirë të qafës, ndërsa zonat e shëndetshme të epitelit nuk është dëmtuar dhe nuk ka formimin mbresë.

Pas procedurës, rreth 4 javë mund të shkojë shkarkimin e harlisur, por asnjë dhimbje në të ulët mbrapa dhe bark. Erozioni rikthim pas cryotherapy praktikisht nuk respektohen. Mund të përdoret në vrimes. 3. Terapia Laser - është trajtimi më i avancuar për erozion. Ai është konsideruar si më të sigurta dhe më efektive. Procedura më në fund i shtrenjtë, por përdorimi i tij tërësisht do të të shpëtoj nga erozioni. Rubtsov është formuar, ndoshta për shkak të përdorimit të saj në femra nulliparous. 4. kirurgji Radiowave është e vetmja metodë jo-kontakt të trajtimit që është e rekomanduar për përdorim në gratë nulliparous. Radio valët liron qelizat e brendshme të energjisë, kështu ka shkatërrim dhe avullimi i qelizave të dëmtuara.

Kjo është shumë e shpejtë dhe krejtësisht pa dhimbje, edhe pasi që nuk ka leje. Shërimi i plotë ndodh në një muaj. 5. Kimike koagulimit janë gjithashtu të përdorur mjaft shpesh në lindi. Kjo procedurë është efektive vetëm për gërryerjet e vogla. Ky efekt është bërë kimikate të qelizave të dëmtuara që janë të shkatërruara. Për shërimin e plotë merr rreth 5 trajtime, por një rikthim të mundshëm. Erozioni nuk është kurrë vetëm. Çdo dëmtim të epitelit të qafës së mitrës