Efektet anësore Duphaston, udhëzimet, shenjat dhe contraindications


Konceptimi dhe lindja e një fëmije për shumë gra moderne - problem. Pse është kjo? Në këtë pyetje nuk ka përgjigje të saktë. Ndoshta mjedis të ndotur, shumë sëmundje kronike gjë. Dhe ndoshta fakti se çdo grua dëshiron të ndodhin kryesisht si anëtar i shoqërisë. Ajo dëshiron që të marrë një arsim dhe për të gjetur një punë të mirë duke paguar, të blerë një apartament. Për të arritur këto qëllime, ajo qëllimisht vonuar gëzimin e amësisë. Në rrjedhë janë kontraceptive hormonale, ose aborti kryhet (aborti), e cila është shumë më keq se disa herë. Një orë biologjike të shkoni, më shpejt ose më vonë një dëshirë për të vë në gjumë fëmijën snorting me zë të ulët.

Por shëndetësor nuk është i njëjtë, dhe hormonet shpesh lëkundur. Çfarë do të përballen me këtë problem, nuk është një droge "Duphaston." Ky artikull është i përkushtuar për të. Në të ne mësojmë më shumë, që përfaqëson efektet anësore Duphaston, instruksione, indikacionet dhe contraindications për përdorimin e drogës. Duphaston - hormonet Kompania «Solvay Pharma», substanca e tij aktive është didrogesteron, është një progestogen. Progestogen - progesterone sintetizuara artificialisht (hormon i korpus luteum), që ndihmon për të mbushur në trupin e femrës e mangësi progesterone. Ky medikament është treguar për përdorim në mungesën e tyre e progesterone.


Ajo selektive vepron mbi mitrës rreshtim (mukozën), rrit prodhimin e sekrecioneve në të. Shtetet manual se prona nuk është Duphaston femër (estrogjene) ose meshkuj (androgen) hormonet. Nuk ndikojnë në funksionin e veshkave gjëndra, vezë ovulacionit. A është e rrit metabolizmin e yndyrave, karbohidratet, proteina (efekt anabolic). Jo kaq të çuditshme aktivizon veprimtarinë thermogenic (procesi i djegies yndyrë). Nëse marrim parasysh drogës tonë dhe progestogjen tjera (medroxyprogesterone, ciproteroni), atëherë efektet anësore Duphaston tilla si anabolic androgenic, - asnjë.
Duhet të theksohet se efektet anësore Duphaston tilla si mungon ose nuk gjendet.

Karakteristik është fakti se droga nuk ka contraindications. Gjithashtu përdorues tregon që i Duphaston Indikacionet për përdorim : • Endometrioza - një sëmundje që karakterizohet nga rritje e jashtëzakonshme e endometrium (endometrium) ku ajo nuk duhet të jetë, qafën e mitrës, vaginë, barkut, organeve të brendshme, madje edhe hundë baltak ose sytë. • Steriliteti shkaktuar nga mosfunksionim e korpus luteum, një reduktim në progesterone vet fazën Luteal. • Kërcënimi i abortit spontan. • «abortin përhershëm." Disa femra nuk mund të përcjellë fëmijën, ata aborti vetë është pothuajse i njëjtë, dhe për këtë arsye, të njëjtën periudhë.

• çrregullime menstruale: dysmenorrhea, amenorrhea mesëm. • gjakderdhje jofunksionale mitrës. Duhet të theksohet se mësimi jo vetëm liston provat për përdorimin e Duphaston, por ai ende përmban skemën e saktë për përdorimin e drogës në secilën sëmundje. Edhe pse të drogës praktikisht nuk ka contraindications , por ata që kanë contraindications Duphaston listuara në udhëzimet. Ato janë: • alergjik ndaj progestins, dhe substanca të tjera nga strukturën Duphaston; • Sindroma Rotor, DabynazhDzhonsona Kjo sëmundje e trashëguar klinikisht bilirubin dukshme metabolike; Keshillon Nuk Duphaston pëlqen nuk ndikon organet e brendshme.

Por, pavarësisht nga kjo, shtetet manual se pacientët të cilët kanë sëmundje të mëlçisë, zemrës, veshkave, diabet drogës është përshkruar me kujdes. Disa gra në trajtimin tregohet në hemorragji e tij të vogël në jo e lidhur me menstruacionet, një fenomen i tillë është eliminuar duke rritur dozën. Nuk është një rregull me të, para se ndonjë terapi zëvendësimi të hormoneve kryer një ekzaminim paraprak mjekësor, dorëzimin e testeve, vizite te kujdesshme mjeksore, mamografia vjetor. Drogës është planifikuar të përdoret gjatë shtatzënisë. Feed gjoks e foshnjës dhe për të marrë Duphaston nuk është e dëshirueshme.

Nuk ka të dhëna për papajtueshmërinë e drogës me droga të tjera. Duphaston formën farmaceutike dhe aplikimi Medikament është disponueshme në tableta për administrim oral është një tablet që përmban 10 mg didrogesteron. Dozimi dhe kohëzgjatja varet nga ashpërsia e sëmundjes së tij. Rekomandimi i përgjithshëm, doza duhet të jetë i optimizuar, takohen ndryshime gravitetit janë të shpërndara në mënyrë të barabartë gjatë gjithë ditës. Jeta raft 5 vjet. Për informata më të hollësishme, lexoni përdorues zyrtare të drogës. Para trajtimit, të konsultoheni me një mjek.

Pra, ne shikuar në, e cila është një droge Duphaston, udhëzim. Pacientët në mjekim kjo sigurisht nuk është një e dhënë, por ju mund t'i gjeni duke kerkuar ne internet ose pyesni farmacistin në farmaci. Por të marrë një vendim mbi bazën e tyre ne nuk ju rekomandojmë, kështu që nuk japin ato këtu. Kujdes për të nxjerrë në pah atyre arsye për të theksuar përsëri se kjo çështje është mjek shumë i rëndësishëm ide. Ai dhe ajo vetëm duhet të jetë vendimtar për ju. E dashura