Faqja Diagnostics - gjirit


Problem sëmundje të gjirit të shpeshta tek gratë ka fituar rëndësi të madhe. Më shumë se 40 përqind e grave të të gjitha moshave kanë një sëmundje e trupit, dhe kanceri i gjirit është bërë një sëmundje shumë e zakonshme. Prandaj duhet të dini se si për të zbuluar sëmundjen më shumë për këtë në artikullin "Pritja Diagnostics -. E kancerit të gjirit" Shkaqet që shkaktojnë sëmundje është aborti herët, disa sëmundje gjinekologjike dhe endokrine, kushtet e pafavorshme mjedisore, goditje, trauma të gjirit, një trashëgim i keq. Me metoda moderne diagnostike mund të zbulojë çdo formë dhe fazë e sëmundjes së gjirit, të cilat përfshijnë cysts, sëmundje fibrocystic gjirit, beninje dhe tumoret malinje.

Por në shumë raste pacienti nuk është trajtuar menjëherë në spital, kështu që koha për të zbuluar fillimin e sëmundjes, diagnoza e hershme të sëmundjeve kërkon gjinjtë. Sa për diagnostifikim mjekësore, aktualisht më efektive - një diagnozë të plotë. Metodat e diagnostikimit të kancerit të gjirit në saj përfshijnë: ekzaminimin klinik me gjëndra prekje, ultrazërit, x-ray, biopsi dhe subjekteve të birë, nëse ka të tillë janë gjetur. Femrat më të rinj se 35 vjet është e rekomanduar me ultratinguj dhe, nëse është e nevojshme, të bëjë mammogram dhe gjilpërë biopsi. Ata që janë më të vjetër, së pari e bëri të mamografisë, ultratinguj dhe pastaj, nëse është e nevojshme, dhe biopsi gjilpërë është kryer.


Ultratinguj ndihmon për të identifikuar ose të konfirmuar mungesën e arsimit në gji. Përveç kësaj, të dhënat e saj të ofrojë një mundësi për të qartësuar strukturën dhe pastërtinë e simptomave ose tumoreve malinje. Por të dhëna me ultratinguj - paraprake, si diagnozën përfundimtare mund të vendosen vetëm pas shqyrtimit të strukturës qelizore e materialit të marra në biopsi. Duhet të theksohet se duke përdorur këtë metodë mund të zbulojë format e hershme të kancerit të gjirit që nuk mund të përcaktohen duke kryer një inspektim të pavarur. Formë tumoret e vogla janë zakonisht i shërueshëm. Në këtë rast, vetëm kryhet heqje e tumoreve në të cilat nuk kursejnë gjëndër mammary dhe jo kimioterapia.

Për fat të keq, gratë informata të mjaftueshme në lidhje me sëmundjen e gjirit. Shumë prej tyre janë vënë jashtë duke shkuar te mjeku nga frika e ekzaminuar. Dhe kur ai zbulon ënjtje të fillojë trajtimi i vetëm, të përdorur shërbimet e magjistarët, healers, konsultuar me miq, nuk kanë lidhje me mjekësinë. Si rezultat, kohë të çmuar duke shkuar përgjithmonë, si sëmundja përparon vetëm. Një rast ku grua 35-vjeçare gjeti tumoret në gji, por zgjodhi për të shkuar te mjeku dhe të trajtohen nga një psikike, i cili premtoi për të ruajtur e saj nga sëmundja për disa seanca. Gjashtë muaj më vonë, pacienti filloi psevdolikuvanni dramatike të humbur peshë, tumor u rrit, ajo ende u kthye në spital.

Gratë diagnostikuar me kancer të gjirit. Pacienti u dërgua në kirurgji dhe përshkruar një kurs të kimioterapi. Mjekimi është e komplikuar nga fakti se ai kishte zbuluar e metastazave. Për të zbuluar sëmundjen në kohë, ju duhet të bëni një përpjekje si gratë (diagnostifikimit në shtëpi) dhe mjekëve (ekzaminimet dhe Informacionit parandaluese). Mjekët e specialiteteve të ndryshme duhet të informojë nevojën për të nënshtrohen një vjetore gratë mamolohichnoho inspektim të të gjitha moshave, dhe ekspertët e angazhuar mammolohiya janë të detyruar të respektojnë sekuencat e ultrazërit dhe mamografike metodat ndërsa duke marrë parasysh moshën e pacientit.

Çdo grua duhet të mësojnë për të praktikuar teknikat themelore të vetë-ekzaminim, të cilat duhet të bëhet një herë në muaj. Kjo duhet të bëhet në 6-12 ditë nga fillimi i ciklit menstrual. Diagnoza e saktë e sëmundjeve të gjirit është si vijon: * Me kujdes të inspektojë të brendshme, vini re nëse ajo njollat ​​që shfaqen në shkarkim nga nipples. * Shqyrtojë nipples studiuar simetri, ulcerat dhe përfshirje. * Lëkura përreth gjëndra nuk duhet të jetë i fryrë, të ketë ndryshime ngjyra dhe fushat e përfshirjes. * Më të gjirit duhet të shqyrtojë pasqyrë me ngriti dhe duart poshtë, kthim majtas dhe djathtas, duke vënë në dukje gjëndrat simetri, nipples, pozicionimin e tyre në të njëjtin nivel dhe zhvendosje uniforme.


* Gjëndra Kaloni prekje këmbë dhe shtrirë. * Shtrydh dalë, duke kontrolluar atë për shkarkim. Gjetja e çdo devijimet, konsultohuni menjëherë me mjekun. Në mungesë të ankesave të shkojnë për shqyrtim në metodën e mësipërme. Një duhet të dinë dhe të kuptojnë se sqaruar diagnoza në kohë është i mundur vetëm në një strukturë mjekësore, e pajisur me pajisje moderne, jo në një pritje në magjistar. Elvira,