Bimët në shtëpi


A keni parë shtëpinë në të cilën absolutisht nuk ka bimë të gjallë? Unë - nuk ka. Pas të gjitha, madje edhe bimët më të vogla që e bëjnë shtëpinë shumë më mikpritës dhe komod. Bimët në shtëpi - është dekoratë më i mirë i çdo brendshme që mund të zëvendësojë çdo gjë rrugën! Për të mbjellë blerë lumtur për një kohë të gjatë, në zgjedhjen e tij të ndjekin disa rregulla të thjeshta.
Ja se çfarë ne do të flasim sot. Si te zgjidhni bimë për shtëpi? Së pari, bimë është më e mirë për të blerë një dyqan specialiteti për shkak të supermarketet e mëdha çdo tenxhere me uzinën thjesht nuk kanë kohë për të mbajtur nën, dhe të blesh atë në kiosk ju nuk do të jetë i sigurt se centrali vyroschuvalosya saktë.

Por edhe në një lule dyqan apo blej bimë që janë pranë një dritare, rresht apo te dera si ata mund të jenë të djegien nga dielli apo të lënduar nga ngrica, për më tepër, ata janë tërhequr shpesh për vizitorët të cilët mund të reflektojnë edhe mbi ta. Kur të blesh është më e mira për të zgjedhur një fabrikë të rinj, sepse ajo është më e lehtë për të marrë të përdoret për kushtet e reja të jetesës. Ju gjithashtu duhet të duhet të inspektojë të tokës dhe tenxhere: ata nuk duhet të jenë gjurmët e lulëzuar, toka duhet të jetë sa me lagështi dhe të mbushur atë deri në krye. Nëse rrënjët e lule ka ngjitur jashtë nëpër vrima kullimit të shkonte në tenxhere, ajo kërkon transferim të menjëhershëm në kapacitet shumë më të lartë.


Por pse do të marrin këtë përgjegjësi kur blejnë?! Para se të finalizuar përzgjedhjen e bimëve shtëpie për shtëpinë, ajo duhet të shqyrtojë me kujdes. Mbi gjethe dhe rrjedh në asnjë rast nuk duhet të jetë njollat, rritje pllakë, djegiet, web, myk ose insektet. Rrjedhin i saj duhet të jetë të shëndetshme në pamje, gjethe të qëndrueshme - të ndritshme, pa buzë e thatë dhe me ngjyrë në mënyrë të barabartë. Më të mirë të blej një lule që nuk është zatsviv ose në të cilat pjesa më e madhe e buds nuk kanë hapur sepse atëherë ajo do të jetë më e lehtë për të përshtatur shtëpinë tuaj. Përjashtim në këtë rast, me sa duket, ka bimë që çel gjatë gjithë vitit.

Të gjitha bimët e brendshme mund të ndahet në 7 klasa: 1. gjeth dekorativ, bukuria e tyre është në letër, jo si keni menduar - në lule. Ato mund të jenë të madhësive të ndryshme, ngjyra, forma (arrowroot, philodendron, dredhkë, bimëve gome). 2. lulëzuar Dekorative: të gjithë ata duhet të kujdeset për disa prej tyre lulëzim pothuajse të gjitha ditët e vitit, dhe disa - në natyrën e duhur kohor, për shembull, bien (ashe, Begonia, violet, anthurium). 3. fruta Dekorative: ajo të gjitha bimët që sjellin fruta (limon, pemë kafe). 4. Bromelievye: ky ulëta lule xiphoid me gjethe të ashpra që formojnë një rozetë formë si një gyp.

Për bromelievyh bimët kanë nevojë për kujdes të përpiktë (kryptantus, me gjelbërim të përjetshëm Guzmán). 5. Palm dhe nuk sahovnikovidnye kërkojnë kujdes të veçantë, por jo të përshtatshme për hapësirat e vogla (sahovnikovidnye jashtë ngjashme me pëllëmbë). 6. Kaktus: Bimët në këtë grup pak duke kërkuar për të rritjes ata kanë nevojë lotim dritë të dobët dhe të moderuar. 7. Succulents: nuk kërkojnë lotim të shpeshta se si cacti, por të ketë lë me mish ose rrjedh (agave, kalnhoe, disa qumështore, agave). Kur bimët zgjedhur duhet të mbani mend se disa bimë të dëmshme të ruajtur shtëpinë sikur ata janë të bukur, por helmuese.

Ajo është gjithmonë e nevojshme për të kujtuar nëse keni fëmijë në shtëpi apo në shtëpinë e dikujt që vuajnë nga alergjitë. Shembuj të bimëve të tilla janë: më të bukur Euphorbia, dieffenbachia, aguliçe, etj .. Zgjidhni ngjyra për një dhomë nuk është e vështirë në qoftë se disa bimë shtëpi si hije (Monstera, kasap, dredhkë), disa në të kundërtën - të diellit, por është ata që preferojnë hije të pjesshme - ferns, Philodendron, fuchsia, yucca, spiderwort (bimët që e duan diellin - është e agave, cacti, pelargonium, landër). Për çdo bimë është shumë e rëndësishme që temperatura e dhomës ku ajo do të jetë e vendosur.

Në varësi të uzinës është i ndarë në rritet edhe në temperatura mbi 18-20 ° C, dhe ata që kanë nevojë për dimrin 12 ° C. E bimëve është i thjeshtë, mund të përballojë ndryshim të madh të temperaturës. Por nganjëherë shumë bimë vetëm ekstremet e temperaturës dëmshme. Në çdo rast, në shtëpi që rriten bimët shtëpie të marrë kohë për t'u kujdesur për ta. Njerëzit që punojnë aq të zënë, ose ato që nuk ka si të luajnë me bimë është më e mirë për të zgjedhur për bimët e shtëpisë në mesin njerëzit e thjeshtë. Alexander,