Kujdesi kullosa shumëvjeçare


Baza e kujdesit të mekanizuar e kullosa shumëvjeçare përbëjnë kultivimin rresht. Ata janë të organizuar gjatë gjithë sezonit në rritje para mbylljes pjesë të sipërme të tokës e bimëve. Duke punuar organet kultivues - prerja rroje-putrat, putrat dolotopodibni, gjilpërë rrotullues drejton Weeder borovky ... Ata prerë barërat e këqija dhe shkallët e shkatërruar, të liroj tokën dhe shkatërrojnë kore të tokës. Për të ulur koston e tëharrje dhe loosening e tokës në rreshtat e të lashtave, toka duhet të trajtojë si të afërta me bimë që minimizojnë zonën e sigurisë. Në një bimë medicinale që përdoret për kultivimin rresht KRN-4,2: KFN-2,8; KPY-5, 4.

Teknologji Kujdesi tokës në bimëve shumëvjeçare të afërta me kulturat e kultivuara. Testimi Prodhimi i pluhur pjekje rrotullues në kultivimin e kulturave rresht e kullosa medicinale treguan se ata të qartë në tokë e rroba zije shkallët vjetore prej 60-70%, dhe liroj tokën rreth bimëve. Kujdesi kullosa shumëvjeçare duke teknologji redukton kostot e punës për tëharrje manual me 40%. Rippers Rotary ngritur mbi kultivuesve me e njëanshme e prerjes-këmbët makina rroje. Kur përdorni disqe Kultivues gjilpërës drejt e në tokë dhe rrotullohen hala e tyre të shkatërruar kore inverts lakër dhe shoots neukorenivshiesya barërat e këqija vjetore.


Kusht për kujdesin e suksesshëm të lashtave dhe suksesin e Ripper rrotullues është kultivimi masiv i mbirjes së barërave të këqija vjetore si ata nuk kanë pasur kohë për të marrë rrënjë. Ju mund të përdorni një prefabrication drives gjilpërë dhe shtëpi. Së bashku me mjete rrotulluese të punës për kujdesin e kullosa shumëvjeçare, e përdorur Weeder Harrow si prodhimi industrial dhe të prodhuara në fermë. Organet punuese Weeder Harrow - dhëmbët Pranvera me fundet e vuri, fikse me clamps dhe bulonave në kornizë, ngjitur bare metalike që bëra deri Lidhje bezdis.

Frame bosht dentare bashkangjitur me mbajtësit, duke lejuar çdo lidhje në mënyrë të pavarur të fushës lehtësim kopje kultivues bezdis. Megjithatë, ata krehër tokës me rrënjë të mëdha, putrat prerë, makina rroje, kthehet në sipërfaqen e shkallëve dhe fidane farë e keqe janë të mirë liroj dhe terren nivel. Harrows dhëmbët, që vijnë në afërsi të bimëve të trajtuar me një zonë të mbrojtjes të tokës, makina rroje e majta-putrat. Mesatare Gjerësia e zonës mbrojtëse pas një kultivues të pajisur Weeder bezdis është 6-7 cm në vend të 12-14 cm Në të mjaftueshme stimujve lagështi tokës makina rroje barërat e këqija të zërë rrënjë shpejt..

Në këtë rast efektive harrows Weeder kërkesë, sepse Ata krehër me dheut barërat e këqija të mira të gjithë shkurtohet. Një nga metodat e kujdesit kullosa shumëvjeçare është pikëllues në drejtim tërthor, i cili zvogëlon kostot e punës për tëharrje manual dhe shkallët hedh lëng. Në varësi të kushteve dhe dendësia e kulturave bimore ngacmuar në 1 - 2 udhë. Për pikëllues harrows kryq përdorim të lehta. Kur përpunimit kultivuesit plantacion të pajisjeve për të punuar më të lashtat me zonat mbrojtëse të ngushta duhet të sigurojë vendosjen e saktë të kultivues dhe bllokohet besueshëm atë me një traktor.


Puna duhet të kryhet në 2 - 3. transferimit traktor. Për njësi lineare ngarje Weeder e rekomanduar për të pajisur shënues traktor. Për ta bërë këtë anën e djathtë të kornizës forcuar tub segment. Për hedh lëng lashtat thickened e bimëve mjekësore (herbs), buketiruyut tyre për kultivuesve buketirovki përdorimin e këmbët e njëanshme trajtimit makina rroje-thellë në buketirovke jo më shumë se 3 -. 4 cm Prerje makina rroje buzë duhet të honed mirë duke punuar dhe për të marrë një pozicion horizontal. Mbështetja kultivues rrota duhet të kenë të njëjtat rrota matës me traktor. Pasimi i parë i njësisë kryer nga piketa, dhe në vijim në linjë shënues gjurmë.

Length është gjatësia e lidh bouquets bouquets themelore. Përpunimit të përsëritet ndër kryhet në buketirovki gjurmët e bëra, dhe trupat punuese të vendosur me widths më të vogla se sa gjerësia e prerë. Kur këto tëharrje manual shpenzojnë hedh lëng bimë në bouquets. Për hedh lëng bimë medicinale shkallët që përdoren prorezhivatel HKSN-4 është projektuar për panxhar sheqeri. Duke punuar part prorezhivatelya është rradhës kryqin me blades lakuar në kënde të drejtë. Kur thika prerë në numrin e bimëve mbi një distancë që është e rregullueshme rradhës. Në vitin e dytë dhe të mëvonshme të jetës deri në fillim të pranverës vitin e kaluar për të hequr gjeth e mbetur, tokës podryhlyat, barërat e këqija rregullisht.

Bimët mjekësore të përgjigjet edhe për pleh. Nga plehu plehut organik, plehu pule, torfe, plehrash Plehu gjelbër - 50-80 t / ha. Me pleh - nitrat amonit, superfosfat, sulfate amoniak.