Frymëmarrje ushtron sistemin Buteyko dhe Strelnikova


Nuk është sekret se sot sëmundjet më të shpeshta konsiderohen sëmundjet e traktit respirator. Format statistikisht të ndryshme të sinusit në të prekur rreth 10 milion në vit Man astmë -. Rreth 10% e të rriturve dhe 15% e fëmijëve. Jo për të përmendur ftohjet e zakonshme, të cilat janë ekspozuar në të gjitha grupet e rinj dhe të vjetër. Mënyra për të luftuar këtë fenomen, nuk është shumë e ndryshme. Një nga trajtimet më të fundit janë ushtrime të frymëmarrjes. Dhe rritja e numrit të opsioneve rrit gjimnastikë çdo ditë. Mendoni se çfarë është sistemi i ushtrimeve të frymëmarrjes dhe Buteyko Strelnikova sepse sistemet e tyre konsiderohen të përballueshme dhe efektive.


Le të fillojmë me meritat e dispozitave kryesore të Doctor Buteyko ushtrime të frymëmarrjes. Metoda e tij është që të punojë me reduktimin gradual të frymëmarrjes në normal. Për të arritur këtë ai ofron përmes relaksimit inteligjente, këmbëngulëse dhe të vazhdueshëm të muskujve të frymëmarrjes. Është e nevojshme për të matur dioksidin e karbonit në mushkëri të zhvilluara nga ana e tyre për të kontrollit të përdorim në shtëpi tavolinë vonesë pauzë frymëzim. Efekti Buteyko justifikon zbulimin e tij që më thellë ju keni për të marr frymë, më pak oksigjen që në fakt hyn në trup, por në mënyrë të konsiderueshme reduktuar sasinë e dioksidit të karbonit në të.


Dhe më të thellë ne frymë, aq më shumë zadyhayemosya. Rezultati është i shtyrë në një rreth vicioz. Doktor ofron në ushtrimet tuaja të frymëmarrjes si duhet, pra në mënyrë që frymëmarrja është dëgjuar dhe parë, por vetëm me hundë. Thith duhet të jetë shumë i vogël në mënyrë që asnjë gjoks apo bark nuk ka lëvizur. Kjo frymë zgjat 2-3 sekonda, nxjerr 3-4 sekonda dhe pastaj pauzë 3-4 sekonda, vëllim i ajrit të thithur, më pak është më e mirë. Bazuar në vitet e vëzhgimit ai gjeti se ata që janë vetëm duke filluar të angazhohen në metodën e tij duhet të zvogëlojë Thithja vetëm 1/4 e zakonshme. Sipas shkencëtarëve efektivitetin e metodës së tij është 80-85%, por mund të trajtohet si 150, që është 95% më shpesh sesa jo atje sëmundjeve të njeriut.

Buteyko Metoda është dhënë nga Ministria e Shëndetësisë për përdorim në njerëz. Kjo është e vërtetë për mjek të tillë miratimit dhe pasuesit e tij kishte mbi 30 vite për të provuar efektivitetin e saj në disa ndryshime ndërsa Ministria e Ministrave të Shëndetësisë dhe Komisioni që ata krijuan. Që njohjen e Ministrisë së Shëndetësisë, sistem frymëmarrje PK-Buteyko marrë njohjen në mbarë botën dhe madje zotëruar mësimet e kulturës fizike në disa vende. Metoda e tij mund të përmirësojë shëndetin e dukje asgjë për njerëzit ankohen kështu që mund të përdoret për parandalimin e 150 të të njëjtit sëmundjes. Ju gjithashtu mund të them se ushtrimet Buteyko duhet të asimilohet me ndihmën e një mjek me përvojë që njeriu i zakonshëm është pothuajse e pamundur.

Ajo është me këtë në ka disa qendra Buteyko, e cila është Methodists kompetente, duke i dhënë efektivitetin e 99-100%. Por klasa janë paguar. 14 ditët e klasave - të kushtojë rreth 300 $ Në këtë drejtim favorshme sistem Strelnikova, ajo është konsideruar më e lehtë për t'u përdorur. Në internet ju mund të gjeni video të veçanta arsimore, e cila nuk është sistem i ushtrimeve Dr. Buteyko ... Zhvillimi Strelnikova nuk filloi me dëshirën e saj për të trajtuar njerëzit në kuptimin më të gjerë, dhe kanë nevojë për ndihmë nga një këngëtare profesionale në restaurimin dhe zgjerimin e gamës së zërave. Efektiviteti i metodës me justifikimin se të katër funksionet ekzistuese të frymëmarrjes - të këngës më të vështira.

Ne konkludojmë se nëse sistemi i rikthen funksionin, atëherë ajo nuk do të bëjë punë dhe për të përmirësuar të gjitha funksioneve të thjeshta si frymë. Ushtrimet unike është se ju thith dhe nxjerr frymë në kryerjen e ushtrimit që ndërlikojnë këto procese. Frymëzimi kështu duhet të jetë e shkurtër dhe të mprehtë, si në qoftë se ju kap një erë faull. Lips janë të mbyllur në këtë pikë, por jo i ngushtë. Vini re se ju nuk mund të ndihmojnë veten e tyre nga muskujt. Gabimet konsideruar për të bërë shumë e madhe një frymëmarrje. Gjimnastikë psherëtimë Strelnikovskiy shkuar përmes gojës, një proces natyror dhe të rastit.

Lips duhet të shfryj veten. Ajror duhet të merrni sa më shumë që trupi do të lejojë. Psherëtimë - si vullneti, se ajo duhet të jetë e natyrshme. Një tjetër gabim - skadimit pengesë. Duhet të theksohet se Strelnikova ushtron një efekt i dobishëm jo vetëm në sistemin e frymëmarrjes, por si sistem Buteyko, ndikon në kompleksin e trupit. Ekspertët pohojnë se në qoftë se ju bëni ushtrimet në mëngjes dhe në kohën e gjumit, rezultatet do të shfaqet në disa javë. Por sistemi Strelnikova ka contraindications. Kjo shkallë e lartë e miopi, glaukoma apo presionit të lartë të gjakut. Përveç kësaj, në asnjë rast janë këshilluar për të kombinuar me metodën tjetër hymnastykamy frymëmarrjes Strelnikova.

Duke përfshirë me të, pavarësisht nga fakti se disa ushtrime të duket identike. Në përfundim, unë dua të theksohet se ushtrime të ndryshme të frymëmarrjes në ditët e sotme janë të sigurt në praktikë terapeutike. Dhe ata me të vërtetë mund të ndihmojë të sëmurët. Por ata janë në frymëmarrje e duhur hundës që stimulon mbaresa nervore Sun
Organet ix vendosura në nasopharynx. Pas ushtrime të përshtatshme për ne të mësuarit, ne mund të shpëtoj nga shumë probleme shëndetësore. Alina Afanasyeva,