Frymarrja ushtrime për bronkit të frymëmarrjes dhe sëmundjeve të tjera


Ajër i pastër. Sot është një gjë e tillë si një mit apo science fiction. Edhe në fshatrat është mjaft e vështirë për të gjetur një ajër të përsosur të pastër, përmes një rritje të teknologjisë dhe të prodhimit dhe për këtë arsye vendosjen e tyre në zonat suburbane. Kush ballafaqohen së pari me këtë problem, njerëzit me imunitet të dobët ndaj sëmundjeve të frymëmarrjes. Dhe me rritjen e larmisë së ndotësve në ajër sëmundje të tilla po bëhet gjithnjë e më shumë. Normalisht ky lloj, sëmundjet, përkeqësimi elasticitetit të indeve të mushkërive, përçueshmëri ul alveolar bronkiale shqetësuar metabolizmin, duke rezultuar në funksion frymëmarrjes jashtëm të saktë.

Frymëmarrje të shëndetshme përfshin në procesin dhe gjoks dhe zgavrën e barkut. Nëse pacientët e frymëmarrjes, një prej tyre, ose që të dy në të njëjtën kohë zgavër nuk do të funksionojë si duhet. Në varësi të zgavër angazhuar frymëmarrjes është zakonisht ndahet në verhnehrudnom, dhe nyzhnehrudnom diafragmës. Nëse specialistë të frymëmarrjes për trajtimin e përshkruar është frymë ushtrime. Ashtu si me çdo program ushtrim fillon me ushtrime të frymëmarrjes të duhur pozicionin e fillimit. Nëse ju bëni pozicionin e saktë e fillimit, atëherë të gjitha lëvizjet e tij janë të lehtë dhe efektive. Pozita më e mirë është pozita, shtrirë dhe në këmbë.


Ata duhet të frymëmarrjes kushtet e krijuara optimale. Por pozita e ulur nuk është shumë efikas. Në sëmundjet pleurit, emfizemë, apo ndonjë pamjaftueshmëri tjetër pulmonare zakonisht përdoren shtrirë në shpinë, me furnizim. Nëse qëllimi i trajtimit është të abscesi ose sëmundje të lidhur me qelbëzim, është e këshillueshme që të përdorin pozicionin: shtrirë në shpinë të tij në barkun e tij ose në krah. Ushtrimet ushtrime të frymëmarrjes Ekzistojnë tri lloje të ushtrimeve të frymëmarrjes. Kjo statistikë, ushtrime dinamike dhe të veçanta. Ushtrime dinamike janë ushtrime që kryhen së bashku me lëvizjet e trupit. Ushtrime statistikore, nga ana tjetër, nuk ka lëvizje shtesë nuk kërkojnë.

Sa për ushtrime të veçanta, ajo është se ata mund të kandidojë dhe me partnerin e tij, për shembull, në qoftë se ju doni të vënë presion në gjoks, në sëmundje të caktuara, kur frymëmarrja është e penguar. Më të njohura janë ushtrime dinamike. Të bësh këtë lloj të ushtrimit, gjymtyrë dhe organet e frymëmarrjes, duhet të koordinojë normën dhe amplitudë e tyre. Gjithashtu nevojitet ritmin e duhur dhe thellësinë e frymëmarrjes. Pa disa dinamika të koordinimit shqetësuar frymëmarrjen. Të bësh këtë lloj ushtrimi, frymëmarrje duhet të jetë e lirë dhe të qetë, ajo në asnjë rast nuk mund të vonojë. Për frymëzim gjymtyrë të rritet, dhe trupi rregullohet, dhe në kohën e zgjerimit të gjoksit edukuar anën.

Tym ndodh në të kundërt, gjymtyrët vjeshtë, prirje trupit dhe duart presion kundër trupit. Ushtrimet më dinamike Tjetra ne shikojmë në stërvitjet më të njohura të frymëmarrjes që janë të rekomanduara për të kryer në sëmundje të ndryshme të organeve të frymëmarrjes. Ushtrim 1.Pershoyu kryhet në pozicionin e shtrirë në shpinë. Shtrirë në shpinë, ju duhet të marrë frymë thellë. Nga nxjerr frymë, duart duhet të shtrihet në çorape dhe bust të ngrihen. Ushtrim 2.Sledyt është kryer në një pozitë të ulur. Ajo duhet të marrë frymë thellë dhe nxjerr frymë, duart të palosura në nyje dhe butësisht bie në hip. 3.Uprazhnenie këmbë.

Shtypja duart e tij në ijet, ju duhet të marrë frymë thellë. Nga nxjerr frymë, duart që shtrihen poshtë për çorape, dhe kryhen ngadalë bending. Ushtrim 4.Sleduyuschee është kryer edhe në një pozicion në këmbë. Duart duhet të shtrirë. Për frymëzim që ju duhet për të bërë squats dhe duart duhet të shmanget, ata përsërisin një rrotullim të ngjashme të veprimit për seksin. Në rritjen e squatting duart kthye në pozicionin e saj origjinale, dhe një tym. 5.I një tjetër ushtrim, kryhet edhe në një pozicion në këmbë. Në këtë ushtrim i përfshirë këmbën. Për frymëzim e nevojshme për të hequr hip lart dhe nxjerr frymë më të ulët. Lëvizja nuk duhet të jetë i shpejtë.

Shkalla do të jetë mesatar, por ritmike. Në këmbën tjetër duhet të kryejë një stërvitje të ngjashme. Këshilla të dobishme Për të maksimizuar efektivitetin e këtyre ushtrimeve, ju duhet të bëni ato disa herë në ditë, duke i dhënë asaj një total prej 15 minutash. Rol njësoj të rëndësishme në luftën kundër sëmundjeve të frymëmarrjes luajti një vend ku ju kaloni