Fëmijët histori Piktura substanciale të fjalës zvyaznoho fëmijë


Detyra e zhvillimin e gjuhës në një grup të fëmijëve në vitin e tretë të jetës është shumë më e komplikuar se bijtë e vitit të dytë të jetës, dhe të punojnë me të ndërlikuara i ndryshëm. Një nga qëllimet primare - për të zhvilluar gjuhën e folur të fëmijëve, të mësojnë ata për të ndërtuar fjali lloj të ndryshme (tregim, pyetës), kompleksitetin (të thjeshtë dhe komplekse); të mësojnë si duhet të kombinojnë fjalë në një fjali, të përdorin pjesë të ndryshme të fjalës - mbiemra, parafjalët, bashkime, për të formuar gjuhën gramatikisht korrekt. Dhe kjo ishte interesante dhe fëmijët mund të përdorni fotot. Mbi ta, tregim i fëmijëve substanciale Piktura e fjalës koherent të fëmijëve dhe do të diskutohet më tej në.

Për ta bërë këtë në klasë dhe veprimtarinë e pavarur të fëmijëve është përdorur gjerësisht komplot dhe fotot subjekt. Në planifikimin e përafërt të përjavshëm në blloqet "mjedisin social", "Natyra", "Zhvillimi i të folurit" hasi në mënyrë të përsëritur detyra që përfshijnë punojnë me të ndryshme didaktike. Duke përdorur fotografitë në klasë Duke shkuar nga imazhi, si klasave të tjera të të folurit, të kryer nëngrupe të fëmijëve. Kjo lejon mësuesi për të kryer detyrat e tyre më mirë, të sjellë të gjithë fëmijët në fotot e shqyrtimit dhe të flisni me historinë e saj. Ndajini fëmijët në nëngrupe, varësisht nga niveli i zhvillimit të gjuhës.


Klasat nëngrup duhet të izolohet nga fëmijët e tjerë. Kjo do të lejojë instruktor të përqëndrohet fëmijët në foto, ata shkaktojnë aktivitet të folurit, të gjenerojë auditory dhe të shëndoshë fjalim kulturë - aftësinë për të dëgjuar në gjuhën e tingujve individuale, fjalët dhe te shpallin ato të saktë. Organizimi i fëmijëve në klasë të imazhit mund të ndryshojnë. Për shembull, merrni parasysh një fotografi skenë ose fotografi individuale të fëmijëve subjekt i ulur në një karrige në një gjysmërreth. Distanca në mes të karrigeve dhe kartat varet nga madhësia e tij: më e vogël imazh, më afër fëmijëve të saj vend. Kur mësimi kërkon praktikë me vizatime, fëmijët ulur në tavolina (lojëra didaktike me fotot substantive: perime, lule, veshje, mobilje, etj).

Foto është zgjedhur në varësi të qëllimit të punësimit. Për shembull, për të zgjeruar idenë e fëmijëve rreth kafshëve - tiparet e tyre karakteristike (shumë e brirë dhi kali - mane), shprehitë (pëllumb, flutur - fluturuese, ketri, lepuri, qen - kafshimit, karin, harabel, mish pule - Peck, nibbles ketri arra, lepuri - karrota, qen - kockave), duke përdorur fotografitë e subjektit, të cilat tregojnë këto kafshë. Për të rregulluar ide rreth bimëve, transport, veshje dhe gjëra të tjera të përditshme view jeta fotografitë të cilat e përshkruajnë lule, perime, fruta, pasagjer, të transportit të ngarkesave. Në mënyrë që të ushtrojnë të drejtën e fëmijëve në shqiptim fjalë të caktuara, tingëllon si përbuzje, marr foto e mace, kapele, gota, makinë; tingëllojë [p] - lopë, mish pule, sorrë, harabel, peshk, etj

Për të konsoliduar përvojat e Vitit të Ri pushime apo Festat në nënat e klasit të tregojnë një foto "festimin e Vitit të Ri në kopshtin" ose "fala nënat tona." Për të zgjeruar idenë e nënës së punës, gjyshja, ushqejnë dashuri për ta përdorur imazhin e mëposhtëm: "Nënë bathes fëmijën", "Mama kukull vajza", "Gjyshja ime qep", "Familja".