Doza për fëmijë


Që nga pesha e një fëmije të vogël shumë më pak peshë trupi i një të rritur, dhe ndryshim në 70 herë, doza e fëmijëve duhet natyrisht të jetë më pak se të rriturit. Për fëmijët shumë të vegjël deri në 3 vjet nuk i përgatitur 10% dhe 1% kryesisht teas dhe infuzione. Në disa raste, posaçërisht për shkak, mund të jenë të përgatitur 3% dhe 5 drogë. Por këto mbushje vendosur absolutisht individuale dhe varet nga sëmundje, mosha e fëmijës, pesha e tij trupore, aktiviteti i materialeve terapeutike. Fëmijët më të vjetër se 3 vjet janë përgatitur 3 - përqendrimin 5% të barnave. Gjatë fazës akute të sëmundjes mund të caktuar përqendrim më të lartë, dhe për parandalimin - thelb pak.

Gjithashtu dozë e rëndësishme e përditshme dhe supë infuzion sipas moshës. Pra Doza ditore e boronicë lë për një fëmijë 10 vjeçar -. 3 m Bay atë 300 ose 100 ml ujë mund të merrni 1% dhe 3% supë. Doza ditore e supë është e shpërndarë në pjesë të barabarta për të 3 - 4 pranim. Kjo sasi e ujit në të drogës përdorur për të trajtuar fëmijët me infeksione respiratore akute, dhe sëmundjeve inflamatore dhe infektive të traktit gastrointestinal ose të traktit urinar. Ne disa semundjeve si glomerulonefriti, lezionet e sistemit kardiovaskular, dhe futje tjetër fluide duhet kufizuar. Ajo është gjithashtu e nevojshme për të kufizuar, në qoftë se fëmija nuk e pëlqen për të pirë apo trajtim i sëmundjes nuk ka nevojë sasi të mëdha të ujit.


Në këtë rast, do të përgatisë përgatitjet koncentruar dhe të caktojë ata në një masë më të vogël. Bath marrë rreth 40 gram thata medicinale supë të papërpunuara dhe të gatuar në 1,5-2 litra. Uji është i filtruar në një banjë me ujë 37 ° C. Kohëzgjatja banje, si edhe për të rriturit është 10 - 15 minuta në shkallën prej 5 - 9 banja. Fëmijët mund të krijoj banjot medicinale e lë thupër, hala pishe, leh lisi dhe bagëti bar dhe disa të tjerë. Është e vështirë për të përcaktuar dozën e bimëve të fëmijës kur ai në mënyrë të qartë nuk është treguar në burim. Për të gjitha doza zyrtare të drogës janë të shënuara gjithmonë në manual, i cili nuk është recetat e mjekësisë tradicionale.

Në këtë rast, të udhëhequr nga rekomandimet e bëra Phytotherapists nga Bullgaria: i rritur doza e marrë në - 1, ndërsa fëmijët 7-14 vjet - 0,5 jap këtë dozë për fëmijët 4-7 vjet për të dhënë 1/3 dozë të rritur për fëmijët 3 - 4 vjet - 1/4 doza, ata që janë nga 3 vjet deri 2 vjet - 1/8 dozë dhe foshnjat deri në 1 vit - 08/01 - 10/01 dozë të rritur. Droga nuk përmbajnë substanca të fuqishëm dozën e përshkruar në të rriturit - 6 - 10 gram në ditë. Për të llogaritur peshën e thatë të materialit bimor mund të vlerësohet duke marrë parasysh se 1 tbsp. l. syprinë gjethe barishte melchennoy dhe lule ekuivalente në 4 - 5 g, fruta, leh, rrënjët - 6 - 8 vjet.

Për fëmijët Doza ditore e lëndëve të para në infuzion ose zierje nuk duhet të kalojë 0, 5 - 1 h L.. 12 muaj, 1 ch. L. - Nga 1 deri 3 vjet, 1 Dess. l. - Nga 3 deri në 6 vjet, 1 tbsp. l. - Nga 6 deri në 10 vjet dhe 1 - 2 tbsp. l. fëmijët mbi 10 vjeç dhe të rriturit. Carolina