Kopshti i fëmijëve familje jetese të shëndetshme


Në një moshë të caktuar, një periudhë tre deri në katër vjet e gjysmë, fëmija fillon të ndjeni nevojën e perceptuar për të komunikuar me shokët e tyre. Me këtë fëmijë të moshës që ka arritur standarde për moshën e zhvillimin e tyre fizik dhe mendor, të gatshëm për të shkuar në kopshtin e fëmijëve. Në shumë vende, prindërit janë të detyruar të dërgojnë fëmijët në kopshtin e fëmijëve në kohë për të filluar përgatitjen për socializimin e mëtejshëm të saj dhe, në veçanti, që të jap fëmijës primar jeteses shëndetshme. Kopshti i fëmijëve, fëmija i shëndetshëm i familjes dhe stafit të fëmijëve të duhet për të kthyer disa vjet në rritje të fëmijëve studenti fizikisht të fortë me një grup të mirë të përsosmërisë primar imunitar dhe akademik.

Si aftësitë e një jetese të shëndetshme në zhvillim për fëmijët në kopshtin e fëmijëve? Edukatorët ndikojë fëmijët përmes besimeve, shpjegimet e koncepteve të motivimit. Shpesh, në fëmijët parashkollor të fitojnë njohuri në lojë, në formën e konkurrencës fëmijëve arti, rrethit të punësimit, takimet jashtë mësimore së bashku me prindërit e fëmijës. Kontrolloni në kopshtin e fëmijëve është një sfidë serioze për imunitetin e fëmijëve axhami s si një turmë e madhe e fëmijëve është potencialisht të prekshme për epidemitë rotovirusnoyi dhe infeksione të tjera. Parandalimi: larje dorë, procedurën kalitje është trajnimi kryesor në këtë rast.


Çfarë pajisje është përdorur edukatorët? Kopshtet janë të pajisura tani me qoshet e fizike kulturë, muzikë dhe valle sallave të angazhohet në gjimnastikë ritmike dhe, me shumë pajisje të bukur dhe të rehatshme sportive, parashkollor duhur. Dritaret lejojë rregullisht dhe sigurojnë ventilim të pa drafteve në të gjitha fushat ku fëmijët të përfshirë. Dhoma lojë e mbushur me lodra dhe klasat - mjetet vizuale, mund të ju ndihmojë të mësojnë aftësitë e fëmijëve të mbështetur shëndetin. Çfarë aftësish duhet të merrni preschooler në kopshtin e fëmijëve? Së pari, "Dhëmbë të shëndetshëm."

Kjo është kryer në kopshte vend me mbështetjen e prodhuesve të llojeve kryesore të pastë dhëmbësh dhe lëngjeve të dhëmbëve: "Colgate", "Lakalut", "trondit", "Blendamed", "Neva Kozmetikë" dhe të tjerët. Kids nevojë për të mësuar në mënyrë të pavarur dhe si duhet të lahen dhëmbët tuaj, përdorni pe për të pastruar dhëmbët dhe shpëlarje ndihmë. Me modelet e dhëmbëve, postera dhe filma të veçanta të fëmijëve arsimore është të mësuarit. A janë të rëndësishme e takimit fëmijë parandaluese me dentistë në kopshtin e tyre të zakonshme shtëpie. Së dyti, në fëmijët e kopshteve mësuar me përputhshmëri të plotë me rutinë e përditshme, të alternuara ushqim, klasa, gjumë dhe pushim.

Truri i fëmijëve është i ndërtuar në mënyrë që perceptimi e zakonshme rregullat e përditshme e përsëritura më të lehtë të botës, të promovojë shteti paqësor psiko-emocional të fëmijëve dhe të ndihmojë atë të organizojnë jetën e fëmijës së tij, do të përgatisë fëmijën për regjimin e shkollës. Së treti, në kopshte kushtoj vëmendje të edukimit estetik të fëmijëve parashkollor, kryesisht në klasë nga ana C dhe kulturë artistike, së bashku me djemtë që studiojnë riprodhimin e artistëve të bukura dhe skulptura foto, bukura vospevshyh një shekulli, i trajnuar mashkullit dhe femrës. Little fëmijët aktive dhe mobile, edukim fizik atyre të sjellë kënaqësi të madhe.

Aftësi katërt që formon kopshtin, mëson për të ushtruar dhe lojëra në natyrë, motivimin e fëmijëve nuk është vetëm argëtim, por edhe duke shpjeguar përfitimet e sjellje dhe zhvillimit. Së pesti, i rëndësishëm për një mënyrë të shëndetshme të jetës është e instaluar atë me kulturën e të ushqyerit të fëmijërisë së hershme. Shijshme, ushqim lehtësisht të tretshëm të pasura në ushqyesve dhe vitaminat duhet të jetë fëmija predpochytaemosty nëse paguhet në kopshteve mjaftueshme tregime kohë për rreziqet e ushqimit të shpejtë. mërzitshëm ligjërata nuk do të japë efektin e dëshiruar, kështu që zakonisht luajnë me fëmijët e organizuara në të cilin pjesëmarrësit vishen në perime dhe fruta flasin për përfitimet e ushqimeve të tilla.

Këngët ose fëmijët rozuchuyutsya të përmbajtjes duhur arsimor, për shembull, në lidhje me përfitimet e qumështit "Tridhjetë e tre lopë." Pas çdo aktiviteti fëmija është formimi kopshti i jeteses shëndetshme, duke tentuar
kampe pishinë metodat e tyre shkencore me bazë të përpjekjeve të arsimit intra, të cilat edukatorët janë duke u përpjekur për të edukuar prindërit, për shembull, përmes fletëpalosjeve apo broshura përmbajtje të dobishme. Njohuritë e fituara nga fëmijë në kopshtin e fëmijëve, të japë një platformë të mirë për ruajtjen e shëndetit të tij për shumë vite, do të luajë një rol në krijimin e familjeve të shëndetshme jashtë të ardhmen e saj.

Olga W,