Paralizë Fëmijëve në trajtimin e porsalindur - rehabilitimi, çfarë bëjnë prindërit


Paralizë cerebrale - një term që përfshin një grup të çrregullimeve të lëvizjes që ndodhin në periudhën perinatale (shtatzënisë, lindjes dhe disa javëve të para të jetës). Kjo nuk është një sëmundje e trashëguar, ajo është shkaktuar shqetësime në tru që shkaktojnë shkelje të funksioneve motorike. Paralizë cerebrale në foshnjat është mjaft e zakonshme dhe deri tani e pashërueshme. Shumë mjekë punojnë në sqarimin e shkaqeve të saj dhe sigurimin e pacientëve me fëmijët normale. Megjithatë, prindërit e këtyre fëmijëve nuk kanë për të marrë dorën, ata duhet të merren me socializimin e tyre. Paralizë cerebrale në të porsalindur të karakterizuar nga trazirat në disa grupe të veçanta të muskujve.

Kjo mund të shprehet në ecje, incoordination në lëvizjet, shprehjeve të fytyrës, paaftësia për të mbajtur kokën e tij. Kjo inteligjenca nuk mund të prishet, edhe pse shpesh i shoqëruar nga trazirat e fëmijëve paralizë cerebrale dhe aktivitetit mendor. Provokojnë paralizë cerebrale mund të ofrojë faktorë. Këto përfshijnë çrregullime në zhvillimin e trurit, mungesa e oksigjenit gjatë rritjes dhe zhvillimit të fetusit, infektive, lëndimeve toksike apo traumatik të trurit gjatë shtatzënisë, lindjes dhe disa javëve të para të jetës, Rh konfliktit të nënës e fëmijës dhe gabimeve mjekësore. Për diagnozën e paralize cerebrale që arsye mjaftueshme ose në kombinim me çrregullime specifike lëvizjes neprohressiruyuschimi.


Një diagnozë e trurit duke përdorur rezonancë magnetike dhe në detaje rishikimet në përjashtimin e sëmundjeve të tjera. Manifestimi më i zakonshëm i paralizë cerebrale manifestimit simetrik patologjike e ekstremiteteve të ulëta apo të larta. Një fëmijë i tillë mund të ketë një gjatësi të armëve apo këmbët e ndryshme, lakuar formë ato. Fëmijët me paralizë cerebrale kanë vështirësi të mësuarit për të ecin, dhe pastaj rreth moshës 2-3 vjeç. Çfarë bëjnë prindërit në diagnozën e paralizë cerebrale? Që plotësisht të kuruar sëmundje nuk është e mundur, detyra kryesore është për të bërë jetën më të lehtë për pacientin. Kryesisht rehabilitimi i paralizë cerebrale është një kurs i masazh dhe ushtrime terapeutike.

Me muskujve të lartë ton emëruar karakteristika të veçanta që reduktojnë spastik ton muskujve vuri fëmijën. Këto fonde janë të destinuara për të siguruar lëvizshmërinë e nyjeve. Për këto qëllime të aplikuar teknika të tjera - terapi baltë, hidroterapi, not, parafine dhe fizioterapi tjetër. Gjithashtu, specialist mund të zgjedhin ilaçin që nxit qarkullimin normal të gjakut në tru dhe për të përmirësuar metabolizmin në të. Në raste të rënda të trajtimit paralizë cerebrale mund të shkojnë drejt kirurgjisë për përmirësimin e kockave, mobilitetit të përbashkët, zgjatjen tendons.

Por këto operacione janë të përkohshme, si rritjen e fëmijës dhe skeleti i tij është ndryshuar duke u kthyer fenomenet spastik. Detyra kryesore e prindërve të fëmijës me paralizë cerebrale bëhet socializimin e tij. Ajo thjesht varet se çfarë njerëzit rreth tyre, nëse fëmija me këtë sëmundje nuk do të ndjehen me të meta dhe të marrin vendin e tyre në shoqëri. Tani ka shumë organizata kulturore psikologjike, arsimore dhe të përgjithshme të përfshira në fëmijët me paralizë cerebrale. Këta fëmijë janë të sëmurë CP valle, të këndojnë, të luajnë aktivitet të fuqishëm sportive dhe. Nëse paralizë cerebrale nuk kanë ndikuar mendjen e fëmijës, që ai të mund të ndjekin arsimin e lartë dhe një punë të mirë.

Për një fëmijë me paralizë cerebrale është shumë e rëndësishme në jetë është bashkimi me ata fëmijë dhe me bashkëmoshatarët e shëndetshme. Shpesh socializimi i tillë është një shtysë e madhe për përmirësimin e fëmijës. Sipas klasifikimit të drogës, ka disa forma të paralizë cerebrale: butë, të moderuar dhe të rënda. Varësisht nga shkalla e formularit të përcaktuar nga nevoja për të ndihmuar fëmijën tuaj me lëviz dhe vetë-shërbim nga të rriturit.
E pra, në qoftë se një fëmijë i familjes merr aftësitë e nevojshme për t'u kujdesur për veten e tyre dhe për të tërhequr atë punët e shtëpisë të realizueshëm. Edhe gjëra të tilla themelore si vetë-salcë ose fshirje e pluhurit të bëjë shumë për trupin e tij.

Nëse ju merrni një fëmijë dhe madje edhe role-playing games - ata gjithashtu të luajnë një rol pozitiv në socializimin. Lojra të përbashkëta me fëmijët e tjerë - në park ose sandbox - të ndihmojë fëmijën tuaj të nuk ndihen të tjerët të gabuara. Në rast se ashpërsia ju lejon të hyni në institucionet e mesme do të duhet të kalojnë shumë kohë duke biseduar me prindërit e tjerë për të shmangur tallje dhe duke shmangur bashkëmoshatarët. Ju gjithashtu mund të ftojë fëmijët nga kopshti, oborr shkollë për të vizituar - kështu që fëmijët mund të mësohen pacientët paralizë të njëri-tjetrit dhe nuk pranojnë një fëmijë me paralizë cerebrale, në dallim nga ata. Në qytetet e mëdha, ka edhe qendra për fëmijët me paralizë cerebrale, të cilat përfshinë fëmijët e mësimdhënies me forma të ndryshme të sëmundjes.

Ata janë të trajnuar posaçërisht mësuesit, patologë, psikologët, terapistët fjalës. Në rastet kur nuk ka në shkolla speciale dhe qendrat, dhe fëmija nuk mund të shkojnë në institucione arsimore, mendoj për mundësinë e të mësuarit nga distanca - nëpërmjet internetit. Prindërit herët do të marrë socializimin dhe zhvillimin e fëmijës me paralizë cerebrale, lehtë do të jetë integrimi i saj në shoqëri dhe më lehtë do të jetë në jetë. Ne biseduam edhe për fëmijët e paralizë cerebrale në të porsalindur, trajtimit - rehabilitim, tha se çfarë të bëni. Get prindërit aktive në këtë situatë - është e mirë, por mos harroni mbikëqyrjen e vazhdueshme të specialistëve.

Ato nuk mund të mbajnë gjurmët e sëmundjes, por edhe të ofrojë këshilla dhe rekomandime të vlefshme për trajtim. Brandy,