Child pas vaksinimit, efektet anësore


Gjithkush e di se asnjë efekte anësore vaksinë. Reaksione të tilla janë të ndarë në lokale dhe të përgjithshme. Si mund të ndjehen fëmijën pas vaksinimit? Sipas reagimeve normale (lokale) fillon dhimbje të vogël, stemën dhe diametër skuqje prej rreth 8 cm në administratë. Ky reagim shfaqet menjëherë pas vaksinimit dhe u mbajt për katër ditë. Ajo është shkaktuar nga gëlltitje të substancave razrazhzhayuschih. Efektet anësore janë manifestuar nga dhimbje koke, oreks shqetësimit dhe ethe. Shpesh pas administrimit të vaksinave të gjalla të atenuara që dalin efektet e sëmundjes.

Fenomenet e tilla janë të shkurtër. Si për të përgjithshme (post-vaksinimit) reagimeve të forta, në shumicën e rasteve ata shfaqen pas injektimit të difteria, tetanozi, fruthit dhe kollës së mirë. Reagimet e përgjithshme të ndodhë në formën e humbjes së oreksit, nxito në trup, marramendje, pagjumësi, të vjella, vjellje, temperaturat mbi 39 gradë dhe nganjëherë - humbje të vetëdijes. Skuqje dhe ënjtje në vendin e injektimit se 8 cm në diametër. Reagimi më rralla postvaktsynalnoy mund të jetë shok anafilaktik (rënie e papritur e presionit të gjakut pas administrimit të vaksinës).
A është e mundur për të shmangur efektet anësore? Komplikimet pas vaksinat nuk ndodhin shumë shpesh.


Nëse fëmija u sëmur pas vaksinimit, është shumë shpesh sëmundja ndodh përkoi vetëm me vaksinim. Ka disa rregulla që duhet të ndiqen për të reduktuar mundësinë e komplikimeve. Para së gjithash, sigurohuni që të vaksinimit që fëmija është i shëndetshëm. Ju duhet të vizitoni mjekët dhe madje edhe të konsultohet në këto raste. * Nëse fëmija është trauma e lindjes apo disa sëmundje (të tilla si ekzema). * Nëse fëmija është duke marrë ilaçe të llojeve të ndryshme. * Nëse pas vaksinimit fundit zhdukur disa reaksione të rënda. * Nëse fëmija juaj ose një anëtar i familjes ka AIDS, kanceri apo një tjetër lloj i sëmundjes imunitar. * Nëse fëmija juaj është alergjik në diçka. * Nëse fëmija merr globulin gama apo atë gjatë muajve të fundit të bëra një transfuzion gjaku. * Nëse një fëmijë apo një anëtar i familjes merr terapi rrezatimi, kimioterapia, dhe duke marrë steroid.

A nuk heqë dorë nga këshilla mjekësore, edhe nëse pas vaksinimit të parë nuk ka komplikime nuk ishte - kjo nuk garanton se tjetër kohë çdo gjë do të jetë mirë. Kontakti i parë me antigjenin në trup ajo nuk mund të reagojë, por herën tjetër që ju të hyjë në reaksion mund të jetë e frikshme. Lexoni me kujdes contraindications për çdo injeksion individuale. Mjekët duhet të sigurojë këtë informacion si udhëzime për të drogës. Mëso afatin e jetës së tij. Të paktën një javë para vaksinimit nuk është e rekomanduar për të hyrë në një menu fëmijët e produkteve të reja, sidomos nëse fëmija është një predispozicion për alergji. A duhet të fillojë të pijshëm Suprastin?

Sigurohuni që të kontrolloni me mjekun tuaj në lidhje me metodat ekzistuese të parandaluar ose zbutur reagimet ndaj vaksinës. Pediatër mund të përshkruajnë fëmijën ilaçe parandaluese. Ajo do të marrë disa kohë. Pyesni mjekun tuaj, reagime dhe mbi çfarë periudha e kohës e të cilit mund të pritet. Është e këshillueshme për të dhënë gjak të përgjithshme dhe urina. Bazuar në rezultatet, ju mund të shihni nëse vaksinimi është i lejuar. Përveç kësaj, koha e këtyre testeve dhe vaksinimit duhet të jetë sa më pranë të jetë e mundur. A nuk e shpik një ekzaminim të plotë, pasi ajo nuk ka kuptim. Gjithashtu, nuk e shikoni në foshnjat prezencën e antitrupave specifike, si ata janë të ngjarë të jenë të qarkullojnë antitrupat mom.

Ata zhduken në muajt e parë të jetës. Të jetë i sigurt për të vlerësuar shëndetin e vaksinimit të fëmijëve dhe të matur temperaturën. Nëse keni qenë ndonjë dyshim, tregojnë mjekun fëmijë. Veprimet tuaja pas vaksinimit Gjysmë ore më i afërt pas vaksinimit duhet të mbahet në ndërtesën e klinikave, në rast keni nevojë për ndihmë është dhënë. Nëse ju të rritur temperaturën e fëmijës, t'i japë atij shumë lëngje. Fshihen trupi i tij të ngrohtë ujë. Kur reagimet lokale (ënjtje, skuqje, dhimbje) të bashkangjisë në faqe, me peshqir, ngjyhet në pak ujë akull. Ju nuk mund të përdorni ndonjë mënyrë të pavarur fasha ose ointments.

Nëse nuk ndodhë përmirësim brenda natës, konsultohuni me mjekun. shikojnë për ndryshime në gjendjen fizike dhe mendore të fëmijës, veçanërisht në qoftë se parandalimi nuk është bërë. Unë mendoj se është e gjitha unë kam për të kujtuar për të shkruar. Pra, kemi biseduar në këtë faqe interneti në lidhje me se si një fëmijë ndihet pas efekte shartim, anësore të konsideruara. Pasojat që mund të zgjasë për disa ditë. Kjo kohë është e nevojshme për të monitoruar mirëqenien e fëmijës. Nëse ndonjë ndryshim do të duket e çuditshme dhe e pazakontë, tregoni mjekut tuaj. Ky informacion do të jetë e rëndësishme kur ju të përgatisë fëmijën për vaksinimin e ardhshëm. Pas futjen e vaksinave të gjalla duhet të shmanget duke marrë antibiotikë dhe sulfonamides të paktën shtatë javë.

Nëse pas skadimit të fëmijës ende mbetën disa reaksione alergjike fenomeneve (ënjtje dhe inflamim në vendin e injektimit, nervozizmi, etj), atëherë në çdo kohë që braktisin futjen e produkteve të reja në menynë. elenka2010,