Klinike - ekzaminimi periodik mjekësor të gruas


Rishikim më planifikuar kohët e fundit i klinikës ishte vullnetar-detyrueshëm. Por gjatë gjithë kohës që ai ishte i dhënë vëmendje të pamjaftueshme. Kjo është se si sistemi ynë shëndetësor që është shumë më e lehtë për të marrë të nevojshme ndihmë një të njohur se sa humbur kohë dhe frustrimit në shumë orë të tëra në rradhë dhoma. Kjo qasje për shëndetin nuk është e pazakontë sëmundjet kronike janë të lënë pas dore dhe janë gjetur në fazat e mëvonshme të sëmundjes, të cilat janë shumë më të lehtë për të shërohet, nëse ata janë gjetur në fillim. Prandaj, mos e nënvlerësojnë rolin e ekzaminimeve mjekësore rutinë në jetën e të gjithëve. Në fund të fundit, vetëm një ekspert mund të zbulojë sëmundje në qoftë se ju nuk ndiheni dhe nuk vëreni ndonjë simptome.

Si nuk i planifikimit nevoja të monitoruar shëndetin e tyre? Ka disa rregulla sondazhet janë të nevojshme për t'i përmbahen të gjithë. Ky artikull në nën "sytë" tonë check-ups - ekzaminime periodike mjekësore të grave, skemën e planifikuar ekzaminim mjekësor. Së pari erdhi në klinikë - regjistër të kontaktit. Nëse ju nuk janë të regjistruar në komunitet - ju do të jetë krijuar të veçantë kartë mjekësore zbritje. Gjithashtu, ju do të shkarkohet drejtimin e përparme (Pranimi i bartjes) në terapist. Është terapist monitoron gjendjen e pacientit. Ajo është e mirë në qoftë se një mjek i zgjedhur apo sugjeruar ju do të marrin pjesë mjeku një kohë të gjatë.


Kështu, ajo mund të monitorojnë shëndetin tuaj duke respektuar dinamikën e saj. Terapist do të lëshojë një rekomandim që të dorëzohen disa analiza. Le të shqyrtojmë ato në mënyrë që: gjak i Përgjithshëm - tregon nëse një inflamacion i trupit, kontrollon nivelin e hemoglobinës në gjak që mund të zbulojë aneminë; - Urinalysis - gjithashtu zbulon inflamacion dhe mosfunksionimi i sistemit urogjenital; sheqer -Grupet Analizuese Komunale gjak - mund të zbulojë diabetin fillon; Mushkëritë -flyuorohrafiya - do të fillojë vlefshmërinë apo tuberkulozit të pranishëm; -elektrokardiohrama - mund të zbulojë edhe ndërprerje të vogla e zemrës.

Gjithashtu terapist do të kryejë një rishikim të përgjithshëm, e cila është për të matur presionin e gjakut dhe të dëgjuarit phonendoscope. Nëse është e nevojshme, ajo gjithashtu ju drejtojë te një specialistë shumë të ngushta. Është e rekomanduar për të vizituar një mjek të përgjithshëm të paktën një herë në vit, pa ndonjë arsye të dukshme për ankesë. Mjek tjetër për vizitën që nuk harron gratë është gjinekolog. Çdo grua e shëndetshme duhet të marrë pjesë në këtë specialist çdo gjashtë muaj. Shpesh, edhe në vizitën e parë të gruas gjinekologu tregojnë disa sëmundje që janë të lindura apo të fituara në fëmijëri. Gjithashtu gjinekolog për të marrë për të parë shenjat e inflamacionit dhe identifikimin e parregullsive të mundshme në sistemin riprodhues.

Shfleto grave gjinekolog përfshin studim, të rishikojë karrige, duke përfshirë kolposkopisë - Shqyrtimi i smears qafës së mitrës, të cilat do të tregojnë edhe një inflamacion të lehtë apo infeksion, dhe ultratinguj. Inspektimi periodik zbulon një kancer të hershme fazë e qafës së mitrës, që është bërë një nga llojet më të zakonshme të kancerit të çojnë në vdekje për shkak të zbulimit të vonuar. Nëse jeni duke shkuar në një takim me një gjinekolog për herë të parë - të jetë i sigurt për të të treguar mjekut. Një takt e mirë profesionale të mjaftueshme për të mbajtur një pritje me siklet minimale për ju. Nëse ju tashmë keni tridhjetë vjet - është një listë e mjekëve të kërkuara duhet të shtohet dhe mammologist.

Ai ka nevojë për të treguar se mosha të paktën një herë ose dy herë në vit.
Vetëm mammologist për të marrë njoftim ndonjë formimin në gji. Në shqyrtimin e specialistit është inspektim vizual dhe prekje të shtetit të gjirit në drejtim të subjekteve të saj. Nëse është e nevojshme, të caktojë ultratinguj mammology. Pas dyzet vjet mamografia detyrueshëm - çdo dy vjet, dhe pas pesëdhjetë - një herë në vit. Përveç këtyre profesionistëve të mos harroni për të dentisti dhe optometrist. Aplikoni një vizitë në një okulist duhet të jetë një herë në vit. Ajo është në gjendje për të ndjekur statusin e syve tuaj, mprehtësi vizuale dhe gjendjen e enëve në sy. Pas dyzet vjet, mos harroni për të shqyrtuar çdo vit presion intraokular.

Kjo do të ndihmojë për të parandaluar zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme dhe humbjes së vizionit. Si një dentist - shikoni për të që të jetë e çdo gjashtë muaj. Ku janë më të lirë dhe më e lehtë për të kuruar një vrimë të vogël në dhëmbit sesa procesit të pastër kompleks inflamator që erdhi në rrënjë e dhëmbit. Nëse koha të monitoruar gjendjen e dhëmbëve, pritja në dentisti nuk bëhet një përvojë e hidhur e tmerrshme, dhe procesi mesatare. Mos harroni, shëndetin tuaj - shqetësimin tuaj vetëm. Gratë klinike në këtë situatë - një mënyrë për të dalë nga shumë ende për të deklaruar veten e tyre probleme. Edhe në qoftë se ju nuk e mërzit - shumë më e lehtë për të kryer inspektim rutinë dhe të jetë njëqind për qind i sigurt në shëndetin ose kohën e tyre për të filluar për të trajtuar sëmundje është vetëm fillimi.

Sa për pranimin shqetësim për klinikat publike, mbi të gjitha - kjo është vetëm ekzagjerim. Dhe përveç kësaj - ju keni një alternativë - klinikat private. Shëndetin tuaj - në duart tuaja! Brandy,